Valla benim aldığım 8 çerçeve alıyor içine. petekli balları saklamak için yapılmış. sizinkidemi 8 çerçeve alıyor.
Yok bu küçük boy… 8 çerçeve alıyorsa fiyatı normal gibi
onun sekiz cerceve alan soyunu buldum bandırmada yirmi tl dedi ondan sormuştum
Abdullah hocam, eleştiriye açık birisi olduğunuz için söylüyorum… ![]()
Çadır taban ölçüleri belli…
Kaç gün sağım yapacaksanız…
O kadar adet, tabanı komple kapatacak naylon kestirin…
İlk gün sonu toplayın, 2. gün yenisini yayın…
İlk gün ve sonraki günde kullandıklarınızı çuvala tıkın, sonra yıkayıp temizleyip gelecek yıllarda da kullanabilirsiniz.
Topraktan iyidir.
Haklısın abi ![]()
çadır hala oğlunun du… bende malzeme var deyince Mersinden hiç bir şey almadan çıktım dı yola…
kısmet olurda ay sonuna ikinci sağım olursa naylon kestiririm hemen
bereketli olsun
Bereketli olsun çok güzel görüntüler Abdullah Bey insanın içi açılıyor.
Abdullah bereket ve afiyet dilerim.
Balınızın kaynağı nedir,rekolte ne durumdadır.
Kestane balını erken sağdım ayçiçek kekik karışımını hala sağamadım,çünkü yeni açan bana çok yakın ayçiçeği tarlaları var,çiçektozu gelişinden zenginliğin devam ettiğide ortada sapsarı çiçektozları çok az kahve rengi mevcut.
Abdullah Bey,
bereketli olsun…
Abdullah abi hasadınız bereketli olsun
Emeklerininizin karşılığını almışsınızdır inşallah
Abi bende çadırı merak ettim bu resimde güzel görünüyor
dışarıdan komple resmi varmı ,birde ölçüleri kaça kaç
Kaça aldınız ?
Hepinize teşekkür ederim Allah razı olsun ![]()
Mustafa abi rekolte biraz düşük 18 koloniden 7 teneke süzme 10 tane de petekli hasat ettik… Ağırlık çiçek kaynağı keven şalba yonca. Bal rengi açık.
Hüseyin, çadır hala oğlunun 3 e 3 ama naylon brandadan yapılmış geçen sene 170 liraya almış . Açıkcası bana biraz dar geldi. Benim çadırım 3*4 ve kalın bezden ben geçen sene 250 liraya almıştım ve açıkcası ben kendi çadırımı tercih ederim. İnşaallah büyük resimini de çekerim…
abdullah her teneke kaç kilo bal alıyor?
18*1,45=?
Abdullah bu tek sağımmı oldu sezonda tek sağımmı?
Yaz ortasında da sağım yaptınızmı?
Birde bu çadırlar konusun da geniş bir alt yapı bilgisi lazım bana,benim burada çadır fabrikası var metresi iki tl sanırım,dikimde yapıyorlar geniş bir sistem yazarmısın,pratik gerekirse dinlenme çadırı olabilirmi?
Tenekeler 26 kg lık…
Mustafa abi bu çadır benim hoşuma gitmedi açık söylemek gerekirse… Benim kendi çadırım 34 m lik. 6 tane 2 metrelik 55 kalas var ucunda kalın vidalı
çadırı yere açtıktan sonra içine birisi girip bir uçtan kalasları vida kısmını delikten geçirip havaya kaldırıyor sonra iple yere çakılan demir cubuğa bağlanıyor en son iyice gerdiriliyor ve çadır kullanıma hazır hale geliyor…
dinlenme olabilir mi
olur aslında niye olması belki yazın sıcak olur özellikle güneş altında kalırsa iyice sıcak oluyor ancak ilkbaharda ve sonbaharda gayet rahat olur içinde dinlenebilirsinde
Sağıma gelince evet abi ilk sağım… normalde Mersinde bahar ayında narenciye balı almak için uğraştım ama olmadı
Yaylada resimleri görmüşsündür oldukça yüksek yerde hala daha bazı koloniler erkek arı kıyımı yapmadılar. Temmuzda bile harıl harıl petek kabarttılar. Yani normal arıcılık takvimi bana göre geç gidiyor.
Şimdi kekik çiçeği açtı birde yöresel olarak ardıç ağacında şirin yapıyor diyorlar onu ben görmedim Ağustos ortasında başlar 15 gün sürer diyorlar Bu şekilde ikinci bir sağımda ağustos sonu eylül başı gibi olur inşaallah Beklentimiz o yönde…
Kümes bitti ve devreye girdi ![]()
Ben galiba çok çabuk gaza geliyorum ![]()
http://img651.imageshack.us/img651/9105/005pqe.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/8929/002szp.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/149/003nkm.jpg
Arılarda öyle duruyor işte ![]()
Abdullah Bey, kümes hayırlı olsun, benimde hayallerim arasında kümes kurmak var ama ne zaman kısmet olur artık bakalım… bir şey dikkatimi çekti, arıların altına bir sehpa yerleştirseydiniz ve kovanları nemden kurtarsaydınız nasıl olurdu?
merhaba alper bey
benim sephalarım var profilden yaptırdığım ancak niğdeden mersine gelirken tonaj yüzüne yükleyememiştik yaylada kalmıştı. ha bu hafta ha gelecek hafta diye diye 1 aydır da getiremedik kısmet olursa bu hafta içinde getireceğiz bakalım ![]()
Hayırlı olsun, tavuklarınız güle güle kullansın.
Abdullah abi tavuklar yumurtlamak ve akşam pineklemek için yukarımı çıkacaklar?