Çok güzel bir yer. Şimdi en büyük hayalim bu, arıları taşıyacağım çevresi sakin İçinde kapalı evi bulunan sartları uygun güzel bir ortam.
Aynı benim arılığa benziyor. Halil abi o kadar memleketime gelmişiniz. Benim arılığada bir gelip çayımı içseydiniz.
Ahmet abinin arılığı Güzelmiş. Allah bereketli kılsın
Af edin kısa bir sorum olacak
Kovan girişindeki mavi cişim neyin nesi bende öyle bir uygulama yok.
Aydınlatabilirmisiniz rica ederim.
Ayrıca biz kirpi, fare ve nem gibi zararlılardan etkilenmemek için kovanları yerden yükseltmişiz.önüne koyulan bu çisim ise yükseltmeyi manasız bırakmıyormu
Bence de o rampaların olmaması gerekiyor.
Benim kanaatim tam tersi : Olması gerekiyor , bazen bazı arılar yorgun düşüyor ve düşüşte ıçuş tahtasını uzlattıramıyorlar.Tekrar havalanmad an o tahtadan tırmanışa geçiyorlar . Doğru bir karar .
Saygılar …
o uygulamayı sadece bal zamanı yapıyorlar bal zamanı arı kovana girişte yüklü olduğu için inişi geniş olduğu için rahat inebiliyor.
Yani biz bal zamanı koyuyoruz sadece…
Bal zamanı haricinde yani özellikle kışa girişte orada olmamasının daha sağlıklı olduğunu belirtmeliyiz.
Zaten bende bala yönlendirdiğim kolonilerin önüne çuval zımbalıyorum…
Merhaba arkadaşlar,
Önce Halil Bilen arkadaşımıza teşekkürler,
kovanların önündeki rampalar arılar yüklü geldiklerinde aşağı düşmesin diye.
Benim kovanlar kamuflajlıdır belki can sıkıntısı belki gizli kalmış bir ressamlık ;D
Onlar bizim sevdamız…
Okulların kapanmasına az bir zaman kaldı,yardımcım i.H.lisesine müdür olarak atandı,iki ayağı bir pabuca sığdırmaya çalışıyoruz.Belki bir müddet sizinle olamıyacağım(akşamları gene de bir bakmadan uyuyamam)Derviş Yunus’un dediği gibi,
Biz bu elden gider olduk
Kalanlara selam olsun
Bizim için hayır dua
Edenlere selam olsun… kalın sağlıcakla
Ahmet hocam hani benden arıcı olmaz diyordun bunlar ney? Yok hayır bir de bizi korkutman varya Ahmet hocam arıcılığı bıraktı duygusu.
Mustafa Kemal Arkadaşım,
benden teknik arıcı olmaz
onlar lümbürt tekniği ile… ;D
ondan sonra oğul oğul oğul…
başedemiyoruz ki ![]()
selamlar.
Dedim ya her şeyim lümbürt,
Arı aksi dedik böldük parçaladık o zaman yönetmek kolay oluyor ya ![]()
Bey memesi yaptılar 13.gün çıkan oldu, lümbürt öldürüp attılar
15 gün çıkan oldu(dün) o da lümbürt
bügün çıkması gereken iki bey gözü kaldı çıkmadılar… >:(
Yalnız çıkmadılar ama…
Birisi ördek gibi vaklıyor
Birisi beygir gibi kişniyor ;D
Aynen doğru,vaklıyanı daha önce de duymuştum
Bu resmen kişniyor…iiiiiiiiiiiiiii i i i i i iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i i i i i gibi
Şaşırdım, daha neler öğreneceğiz.
Uzun zamandır anasızlar çok oğulcu,bir de oğul verir mi acaba.Selamlar.
ahmet hocam maşallah cicek gibi arıcılık allah dayim etsin kovan boyamaları dersen ayrı bir ressamlık ben böyle özenilerek yapılan kovan hic görmedim sen yaparsın bu işide hemde resim yapar gibi selamlar
Birileri geziye çıkmış, tasası bize düşmüş… ![]()
halilbey ben böyle boyalı cicek gibi kovan görmedim gidip göreyim dedim ahmet hocamıda ziyaret ettik bu arda hos sohbet dedikodu muhabet vakit kısaydı ama deydi diye düşünüyorum bilesin dedikodunu yaptık ama söylemicem sen bir gel hayırlısıylan daha yerleşmeden bir forum halil bilen bal cifligine kısmetse nasılsa yol boyundasın oğrarız gecerken ahmet hocama ilgi ve alakası icin teşekkürler selamlar
Teşekkürler Halil Arkadaşım,teşekkürler Bekir arkadaşım.
Güzel bakan güzel görür, o senin kalbinin güzelliği Bekir arkadaşım çok sağ olasın selamlar.
Ahmet abi ALLAH emeklerinizi boşa çıkarmasın,gayet güzel gözüküyorlar.
Kovanlar çok hoş boyanmış. Alâ.
Merhaba arkadaşlar,
Sevgi paylaştıkça çoğalır,
Hüzün paylaştıkça azalır derler.
Babam…
Adam gibi adamdı,yaşlı idi 90’ı geçkin, dinçti çünkü hayatı arazide geçti.
Çobandı benim babam.
Biraz koyun biraz keçi vardı zamanında…
Sonra birkaç koyun kaldı.
Altı çocuğu adam etti o koyun ve keçilerle,Altı çocuk onunla yeteri kadar ilgilenebildimi tartışılır…
Dün haber geldi öldü dediler…
Hayat durdu sanki, arabayı çıkaramadım yerinden
Sonra yola çıkıldı Biga’ya doğru ama vakit geç olmuştu
Bugün defin ettik,
Allah rahmet eylesin…
Başınız sağolsun…
Allah taksiratlarını affetsin.
Yerinde dinlensin bundan sonra ulu çınar…