Bazı firmalar parayı cebe indirdikten sonra kayboluyormuş. Bu yüzden güvenilir firmaları tespit etmek gerekliymiş.
Ödemede emniyetli yollar kullanılması gerekiyor. Çünkü gelmeyen mallar için hak aranamaması durumu var. Paypal diye aracı bir firma var. Bu firmaya üye olunup, kredi kartımız ilişkilendiriliyor. Eğer satıcı firma paypal ile anlaşmalı ise, paypal hakkınızı arıyor.
Paypal’a üye olurken de emniyetli bir e-posta adresi kullanmak gerekiyor. Çünkü üyelik ve alışveriş sırasında şifreleriniz çalınabilir. Mesela mynet önerilmiyordu, https protokolünü kullanmadığı için.
Müşteri olmak için firma olmaya gerek yok.
Nakliye kargo ile geliyor. Asıl mesele gemi meselesi; FOB bedeli (Satıcı firmanın gemiyle ilgili sorumluluğu üslenmesi) satıcı tarafından ödeniyorsa, gerisi alıcıya ait olabilir.
Cem bey, bu konuda çok daha detaylı forum siteleri var. Ben bir ara az bir riski göze alıp deneyecektim ama vaktim olmadı.
Alibaba, dx, aliexpress bu sitelerden alışveriş yapılabilir, yaparken mutlaka bir paypal hsnız olmalı.
Kargo çoğu üründe ücretsizdir, zaten ürün arama ekranında yazar.
Dikkat etmeniz gerek en son okuduğumda 100 euro idi gümrük muafiyeti, bu tutarı geçmemeye özen gösterin.
Ortalama en kötü 1 ayda gelir.Yılbaşı tatiline dikkat edin.
Halil abinin dediği gibi çin kaşıklarını ordan almıştım 10 tanesi kargo dahil 5-6 dolar filandı herhalde.
Bu arada bu zamana kadar çin sitelerinden 20 den fazla alışveriş yaptım, bir problemle karşılaşmadım.
Adem abinin dediği gibi satıcı itibarı da önemli bazı sitelerde.
Abi çok pahalı ürünleri almamaya gayret gösteriyorum, gözden çıkardığım kadarını satın alıyorum.
Mesela çin kalemlerini şu elemandan almıştım 5,71 dolarmış o zaman. Bu arada aliexpreste mesela bu satıcının ekranın sağ üst köşesinde bir işaret var satıcının müşteri memnuniyeti oransal olarak gösterir. Birde yaptığı satışa göre değerlendirmesi var.
Şu sayfada ki gibi, bu tarz çok satış yapıp memnun eden satıcılar tercih edilmeli.
birde hangi yollarla teslim alacağınızı iyi analiz edin. DHL Yİ TERCİH ETMEYİN.
50 EURO tutarında elektronik programlama cihazi satın aldık. Ürünü ticari saydılar. 180 TL ardiye masrafı istediler.
Bimere şikayette bulunduk. Gelen cevapta alınmaya çalışan ücretin yasal olmadığını fakat birşey yapamayacakları türden bir cevaptı.
Mecburen gümrüğe terk ettik.
50 EURO tutarında bir parça bize diğer masraflarla birlikte 500 TL ye mal olacaktı. İnternet sitelerinde araştırmalarımızda bu firmanın bunu sürekli yaptığına dair çok sayıda şikayet vardı.
Eğer ABD den alıyorsanız USPS ile göndermesini rica edin Türkiye girişinde ptt kargo devralıyor. Avrupa yada diğer bölgelerden de hızlı posta olarak gönderilmesini rica edin o zaman da ptt nin aps servisi ile geliyor bu baya ekonomik oluyor.
Ben genelde e-bay kullanıyorum sizin alibaba.com a baktımda arıcılık malzemeleri genelde toptan satılıyor gibi ama fiyatlar genelde 3 aşağı 5 yukarı benzer ebayla
Alibaba genelde toptancıların satış yaptığı firma, bireysel olarak aliexpress daha uygun. Fiyatlar ebay la kısmen aynıdır, aynı satıcıların ebay de de hesapları mevcut.
Evet. Alışverişi yaptık. Ürünü takip ediyoruz. İstanbul gümrüğüne kadar sorun yok. ali cengiz oyunu burada devreye giriyor. sorun kargo ücreti değil. Antrepo ücreti firmaya kalıyor.
Gümrük işlemlerini takip için takip etmek yada komisyoncuya vekalet vermeniz gerekiyor.
20 - 30 dolar kargo ücreti bu firmaya yetmemiş. 180 TL antrepo ücreti istediler.
Yani ürünün 50 EURO olması tek başına gümrükten geçmesi için yeterli değil. Bunu öğrendik.
Ptt kargo ile teslim aldığımız hiçbir parçada böyle sorun çıkmadı. Sorunsuz teslim aldık.
Rakam ufak olduğu için kimse peşine düşmüyor. Uyanıklar yeni bir kapı bulmuş bizleri söğüşlüyor.
İlk bölümdeki olay başımıza geldi. Bende uyarımı bu nedenle yapmıştım. Başkaları bari zarar görmesin.