Boyama işini bahardan beri kullandığım kalem ile yaptım.
kalemin üzerinde " schneider 270 " " paint - maker " yazıyor.
Boyada bir anormallik olamaz. çünkü o anaları boyamadan önce benim köpüklerdeki 5 anayı boyayıp hemen köpüğe salmıştık.
Hiçbir sorun da olmadı köpüklerde.
ama o analarda oldu nedense.
Sayın hatkobi:
Yıllara göre ana arının renkli boyamanın iyi yönlerini anlatmaya gerek yok.
Boyama işlemini yaparken basit yakalama aparatı kullanılabilir.
Aparatınız yoksa ana arıyı elle dikkatlice, Sayın Halil Bilen’in dediği gibi yakalayıp boyama işlemini yapabilirsiniz.
Boyama yerine üzerinde numara yazan renkli etiketle olursa deme keyfine.
Bana gelince:
Boyama kalemlerini bilmezken ojeyle yaptık bunda bir sorun var oje kalın olarak sürülüyor yüzeyi kaymak gibi kuruyor içerisi kurumuyor eğer kovana ana arıyı çabuk salarsanız boyayı bakıcı arılar kemiriyorlar, hiç boyanmamış şekle giriyordu.
Daha önce “uni marka” kalem bilmezken “edding 751” kalemini kullanıyordum.
Şimdi ise “uni” kalemler arıcılık malzemesi satış yerlerinde yıllara göre kolay bulunuyor.
Ben boyama işlemini umursamadan ana arıyı yakalayıp boyuyor ve ana arıyı bırakıyorum, hiçte sorun çıkmıyor.
Boyama işini genelde ana arı yumurtaya başladıktan sonra baharda boyuyorum.
Teşekkür ederim.İnşallah değerli kardeşlerimizin bilgi ve tecrübe tahrikleri ile heveslenip öğreneceğiz.Gerçekten yararlı bir işlem.Sağ olun.
Sayın Exper67;dört kare,ortaları kırmızı çarpı işaretli.Görüntüyü vermedimi acaba.Selamlar.
Yazılan yazının içeriğinde HTML kodları var ama bu resim yükleme işlemi gerçekleştirilememiş.
ewet resimleri yüklemeyi başaramadım galibaaa…
bir kaç resim vede bu işte kullandığım kalemin resmi vardı…
ben bu kalemi kullanarak 3 ad ana arıyı markaladım ve hiç aksilik cıkmadı UNİ POSCA kalemin
Markası
ana arıyı bulmakta zorlanıyordum şimdi cerceveyi kaldırır kaldırmaz burdayım diyor
kayıt ta tuttuğum için yaş problemide kolay oluyor…saygılar
http://yfrog.com/n1poscamarkrkalemj
Kullandığınız kalem bumu?4.-TL cıvarındaymış.Su bazlı diyor.Kaç renk aldınız.Zamanla kurumazmı?Selamlar.
evet kalem bu
tek renk aldım mavi aslında video yada cektim ama
resimleri yükleyemedimki video yu nasıl yükleyeyim
markalamayı yeni yaptım zamanla kurumu yada silinirmi bilemiyorum
2-3 ay oldu herhangi bir silinme yok
gelişmeleri paylaşırızzz
fiyatıda 7 lira burada ki arı malzemeleri satan yerlerde
Ana arıyı çıplak parmaklarla tutmuşsunuzdur.Neresinden tuttunuz.Çıplak gözle bulamıyorum.Kafaya takılan büyüteç yokmu.Kafa lambaları gibi.Bende boyasam iyi olacak.Sağlıklar dileğimle.
Kafaya takılan büyütecli gözlük var dostum. Tamirci gözlüğü yada büyüteçli gözlük diye ggogle dan aratırsan bulursun. Ben İzmir elektronikciler çarşısından buldum 25.TL. 3 tane büyüteci var ve oldukca yeterli. Bence sıkıntı veren tek tarafı, kafaya takılan yer çok terletiyor. Bakalım havlu vb ile çözmeye çalışacağız.
5,6 seneden beri yeni döllenen anaları boyamaya gayret ediyorum.
Kullandığım kalemlere gelince aricilik malzemesi satan yerlerden ,istanbuldan ve rizeden alıyordum.
Anayı boyarken bazen ana bayılıyor ölmüş gibi oluyor ve kovan içine koyunca 5,10 dakka sonra canlanıyordu.
Gelecek senenin rengi olan beyaz renkde olan kalem arıcılk malzemeleri satan yerlerde daha bulunmadığından çayelinde bir kırtasıyeciye uğradım ve kalemi tağrıf ettim işte fıyatı 8,10 lıra arası olan içinde misket var sallayınca boya üce geliyor diye tağrıf ettim ve tağrıfım üzerine kalemı bana verdı aynı arıcılık malzemecilerinin sattığı kalemlerde.
satıcı bana bu kalemı ne yapacağımı sordu ve ana arı boyayacağımı söyledim.kırtasıyeci amatorce arıcılık yaptığından bilgisi var ne yapıyorsun bu kalemler tıner içerir arıya zarar verir dedi ve bana şimdi ünüttüm başka bir kurumun ana arı boyaması için ürettiği kalemlerden verdi ve fıyatı 5.lıra.
Şimdi biz kime ınanalım vallahı bilemiyorum.
(Kalemler erzurumda arıların yanında barakada olduğundan markalarını yazamadım)
Numaralandırmak en güzeli…
Halil Bey kardeşim;
Köyde resimler tam çıkmıyor.Rica etsem yazıyı ve resimleri emaille gönderebilirmisiniz.Tutkal ve numaralar berabermi satılıyor.Yoksa bildiğimiz kırtasiye tipi tutkalmı.Sağ olun.
Sayın Hatkobi,
Farklı renklerde 100x5 yani 500 adet renkli numara tutkal ve kürdanı ile birlikte satılıyor.
Halil bey’in katkılararıyla bu sezonun başında aldım bende. Numaralandırmak çok kolay ve basit.
Ben ana arı işaretleme tüpüde almıştım o da ayrı olarak satılıyor. Elinin hassasiyetine güvenemeyenler
için çok pratik.
Ana arı numaralandırma seti sonuç tabiki mükemmel.
Sayın Ceylan;
Çok teşekkür ederim.Toplumda içten tesanud varsa moral ve çalışma arzusu kıvamında olur.Çok teşekkür ederim.Sağlık ve başarılar dileğimle.
Sayın Halil kardeşim,bugün resimler netleşti.Çok güzel bir tarif ve anestezisiz başarılı bir operasyon.Darısı bizlere.sağolun.
arkadaşlar ana arının iğnesi var demi
Var kardeşim.Sadece rakibelerini,yani ana adayları için.Yoksa insanı sokmaz.Avcuma almıştım bir zaman.Erkeğin iğnesi hiç yok bildiğim.Selamlar.
teşekürler
acemiliği erkek arılarda deneyerek atabiliriz sanırım …