Sevgili arkadaşlar hepimizin malumu, lambanın mucidi edison çok azimli bir insandır. Lambayı bulmak için binden fazla deney yapmış veneticede bulmuştur.
700 küsuruncu başarısız bir deneyden sonra asistanı:
-Üstat yine başaramadık, dediğinde Edison;
Hayır başarısız olmadık, sadece yapmamamız gereken yeni bir şey öğrendik diye cevap vermiş.
Arıcılıkta buna benzer. Her yaptığımız hata yapmamamız gereken yeni bir şeyi daha bize öğretir.
internette dolaşırken ahmet hancı arkadaşımızın ana arı ile ilgili tecrübelerine rastladım ve herhangi bir hata yapmadan yapılmaması gerekenleri öğrendim. Umarım size de faydalı olur.
Bende ana veririken kuvvetli kovan için önce bir çıta yavrulu çıtayı başka bir kovana koydum . Sonra anayı bu çıtaya bıraktım 3-5 dakika sonra. işlem tamam yavrular hemmen benimsedi. sonra diğer çerçeveleri 1 er dakika ara ile bakarak yeni kovana koydum ana kabul edildi. Yoksa iki üç ana kesmişlerdi önce. bu da bir yol işe yarayabilir. Daha sonra dağdan arı bozumunu göstereceğim selam
evet ama genç olduğu halde iyi döllenememiş yada yaşlı larvadan üretildiği için kalitesiz ana tabiryle geleceği karanlık analarda sıralı yumurtlamayabilirler. benzetmeyle arıcılığın kitabının içindekiler kısmı burada gizli burayı çözersen aradığını istediğin yerde bulusun açıkçası kaliteli anaarı üretme ve uygulamayı başarmış biri için arıcılık çok zevkli bir iş olucaktır. ustaların tabiriyle bunuda herkes başarabilseydi ortalık arı kovnlarıyla dolup taşardı. başaramayanlardan biri olarak >:(
önce formu araştırın okuyun sonra budenli basit mesajları yazmayı yeğleyin. okadar çok yerde geçiyor ki bu noktalar yetreki siz okuma zahmetinde bulunun. ben bununları yazma zahmetinde bulunyorsam sizin iyiliğiniz içindir.
sorunuza cevaben en erken 5 en geç 15 olmalıydı.
Günaydın arkadaşlar. Bahar bitkileri zaman aralıkları ile açarak arıların beslenmesine katkı sağlıyorlar. Şimdi ağaçlar çiçek açıyorlarken biri çiçeğini döküyor diğeri açıyor. Şimdi armutlar ve ağlatlar açmaya başladı. hemen ardından kiraz gelecek. Otlarda maşallah sırasıyla Ballı babalar varken şimdi de bakla bezelye ve 3 gül açmaya başladı. İyi bir sezon geçirmemiz dileklerimle.
Sorularımıza canı gönülden cevap veren vermeye çalışan veremeyip te sadece okuyan arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Hayırlı günler.
26 mayıs akşamı anasızlandırdığım ve iyi kolonilerimin karışık yavrulu çerçevelerini verdiğim 2 adet 7 çerçeveli koloninin 30 mayıs akşamı kapanan memelerini kırmıştım. 2 haziranda da açık memeleri kıracaktım. ancak yağmur ve soğuk yüzünden yapamadım. 2-3’er memelerle beraber kolonilerden birisi 2 ye diğeri 3 e bölündü. dün (11 haziran) baktımki anaların hepsi çıkmış. ancak bir tanesinde 3 tane meme olduğu halde hiçbiri çıkmamıştı. karar verdim. akşama doğru tekrar bakayım çıkmazsa memeleri imha edecektim. akşam baktım bir tanesi çıkmış. diğer memeler gene yerinde duruyor.
3 tane memenin 16. gün tamamlanana kadar açılmaması ilk defa başıma geçti.