Ana arı üretim ekipmanları (Jenter) ve Ana Arı Üretimi

Teşekkür ederim Halil,teşekkür ederim Halil,teşekkür ederim Halil x KALP = Yeterli sanırım Halil bey.

Kim bu teşekkürü unutanlar adamlar da haklı her gün seni seviyorum demeside olmaz hissedeceksin bunu admin olarak :slight_smile:

Ne güzel bir duygu amatörler için memeleri alıp,anasız kovanlara yada bölmelere takmak.

Takıyorsun 40 tl,takıyorsun 40 tl sadece duygusallığıda güzelmiş :slight_smile:

Mustafa Bey,
Adminim teşekkürü hisseder de; telefonla ulaşılıp, saatlerce soru-cevap konuşmalardan sonra hiç aranmayınca…

Önceleri tereddüte düşüyor, üzülüyormuş; ‘‘ya başaramadıysa’’ diye. :slight_smile:

Öğrenenlerin aramadığını anlamış; sorun yok.

halil hocam allah sizden razı olsun hiç tanışmadığımız halde bile sizi aradığımızda bilgilerinizi bizimle paylaşıyorsunuz, ama arada aksilikler olmuyor değil bence sitede her tür bilgi mevcut eğitim şart sadece okumak lazım tekrar tekrar …

Ne tanırım ne de ederim telefonda anlattığım kişileri…

Zaten dediklerinin yarısını bilmem, yerel dilde konuşuyor.

Kurtçuk diyorum / Hıııı

Çanak diyorum / Hıııı

Arada vallaha billaha ulen kamera şakası mı yapıyorlar diye sağa sola baktığımda oluyor.

Kim verdiyse telefonumu…

Bir de sanki ben satmışım aparatı…

Tafra yapan bile var.

usta olmak kolay değil :slight_smile:

ustanın yanına cırak lazımmı :stuck_out_tongue:

Usta benide al çıraklığa

Dün akşam bu saatlerde jenter ile ana üretimi zor düşüncesindeydim…

Çin kaşığı ile transfer en pratiği diye düşünmüştüm 8)

Fikrimi değiştirdim :-X

Bugün bi transfer denemesi yapayım dedim…

O da ne ???

En küçük C yi o küçücük gözden çıkarmak hiçte olacak gibi gelmedi bana :frowning:

Yapamadım… Halbuki elim ince işlere yatkındır, ama olmadı :-X

En iyisi Halil abinin dediği gibi jenteri jenter yapacağız…

Acaba diyorum, damızlık anayı çiftleşme kutusuna alsak, 4 çerçeveden biri jenter olsa…

Hem damızlık uzun ömürlü olur, kutuda arı az olacağından daha rahat çalışılır, yumurtlama alanıda az olacağından jentere yumurtlatmakta sorun yaşanmaz belki :-X

Benim aklıma yattı ama olmaz derseniz hiç denemeyim :-X

Konunun başını okumadığı, okudu ise anlamadığı nasıl da belli oluyor.

Özür dilerim :-[

Yapılan uygulamayı (ben buldum) gibi olmuş :stuck_out_tongue:

Allah size sabır versin… Ne deyim

Halil abi kızıncada kızdı oluyo ;D

Ali bey larva trasferinde kaşığı mı kullanamadınız?Halil bey demişti plastik çin kaşıklarıyla transfer zor oluyor diye.Halil bey,geyik boynuzu bulsak bu kaşıkları yaptıramayız mı? Yoksa bu kaşıklar boynuzdan değilde adı mı öyle?

Geyik boynuzunun içindeki yaprak lifler Çin kaşığı ucunda kullanılırsa çok daha iyi ama…

Geyik boynuzu olunca hemen kendisi hoplamayacak tabi ki kurtçuk…

İdman şart.

Halil bey geyik boynuzu bulalım mı? Kaşık yaptıracak usta bulabilirmiyiz?

Kaşık dediğiniz 3 TL’ye satılan Çin Kaşıkları…

Alın…

Plastik ucunu söküp atarak içerisine uygun ölçülerde kesilmiş geyik boynuzu yaprak lifi…

Kaşığı kendim yapmıştım :wink:

Plastik çim biçme çimasından :-[

Murat Akın hocam kaz tüğü dedi ama bulamadım, napıyım…

Birlikte metal vardı sağlıklı olmaz diye almadım…

Birde plastik vardı, üstten çubuğu itince sustalı sert çubuk aşağı yumuşak kaşığın bitişiğine iniyor… Mantığını çözemeyince oda cazip gelmedi…

Yarın bi arkadaş ördek tüğü getirecek bide onu deniycem :smiley:

Larvanın alması mı zor oluyor bırakılması mı? Ali bey kusura bakma çok soruyorum ama şimdiden önlemlerimi almak istiyorum. Bakalım bu işi becerebilecekmiyim.

Teşekkür ederim Halil bey, denemesini yaparım.

Abi kurtcuğu zrar vermeden alamadımki bırakayım…

Zaten kurtcuk çok hassas dokunur dokunmaz su oluyor…

Halil abinin dediği gibi uygun kaşıkla idman yaparak öğrenmeye çalışacağız…

Ben tığ kullanıyorum.

Ucunu olabildiğince incelttim ve larvanın altına girebilecek şekilde küçülttüm.

Alışıncaya kadar en büyük sorun el ayarını yapamamak.

Tığın ucunu ikide bir de sağa sola saplıyorsunuz.

İşin püfü kaşığı kendi ağırlığı ile hareket ettirebilmeyi öğrenmekte.

Kesinlikle parmak basıncı uygulamayacaksınız.

Kurtçuğun sırtından C harfinin kapalı tarafından sütün içinden kaşığı sokup tek harekette alacaksınız.

Tek harekette alamadığınızı almaya uğraşmayacaksınız.

Kaşığın yüzeyi geniş olursa kurtçuğu bırakması zor oluyor.

Mümkün olduğunca dar olursa, kurtçuğun iki ucu koyduğunuz tabana temas ettiği için, kaşığı ortadan sorunsuzca çekiyorsunuz.

Görme sıkıntısı yoksa, el işlerine alışkın arkadaşlar rahatlıkla yapabilir. Biraz antreman gerekiyor.

Bir de aldığınız kaşık ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz. En rahat alımı yapıncaya kadar modifiye etmek gerekiyor.

Larva transferlerinde tutma oranımız çok düşük kalıyor.

Kurtcukların aktarıldığı gözlerde arı sütü olmaması tutma oranında % olarak ne kadar etkileyebilir ?