ana arının çiftleşme uçuşu

merhaba forum uyeleri , şahit olduğum bir olayı sizlerle paylaşmak istedim yıllardır kitaplarda dergilerde ve çeşitli kaynaklarda hep okuduk ana arı hakkındaki bilgileri, tarih 18 ağustos anasız bir koloniye taze yumurtalı 1 çerçeve verdim 1 eylülde ana çıktı hareketli güzel bir anadı 6 eylül günü kovanların başında otururken uçma tahtasında anayı gördüm birkaç dayre çizip gözden kayboldu saat 15-16 heyecanla beklemeye başladım saat 15-36 da tam 20 dakika sonra ana uçma tahtasına kondu çiftleşme organında beyaz ip gibi birşey vardı büyük intimalle erkek arının organıydı biraz gezinip kovana girdi 14 eylülde yumurtlamaya başladı şu an 3 çerçeve kapalı yavru var , yıllar sonra bunuda görmek nasipmiş heyecanımı mazur görün paylaşmak istedim kolay gelsin.

Ne heyecanmış ki, dinmedi hâlâ!
:slight_smile:
Bari, forumdaki bir-iki fotoğrafla süsleyelim olayı:

Konunun ıcığını cıcığını merak edenler için:
https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=1289.0

Gülüyorum…

Cahit abi, güldürdün beni ya.

İnşallah hep gülersiniz siz de.

cahit abi ben ana üreticisi olmadığım için ,ancak senede birkaç ana yenileyebiliyoruz topu topu 8 kovan olunca birde işten dolayı arılığa 2 ,3 haftada bir gidebiliyorsan, anayı uçma tahtasında görünce heyecanı yapıverdik.

Okuması bile heyecanlı :slight_smile: ah birde video olsaydı bu heyecanı hep birlikte yaşasaydık abi 2013 de 8 kovan şimdi 40 kovan allah kolaylık versin içindeki arı sevgisi kulağındaki vızırtı eksik olmasın