ana arının çiftleşmemesi

temmuz sonunda böldüğüm bölmelerin bir kısmı hala yumurtlamadı yeni analar gayet saglıklı görülüyorlar ancak kimisi erkek yumurtluyor kimisi hiç yumurtlamadı arılarda bu anaları kesmiyorlar bende anaları öldürdüm bir bölmede cıkmak üzere olan ana memeleri vardı onlardan verdim degerli abilere sorum bu saatten sonra ana ciftleşip yumurtlarmı yoksa direkt birleştirmelimiydim bu kolonileri

Aynı sorun satın aldığım ananın birinde oldu bir ay kovanda gezindi.erkek yumurtladı. günlüklü çerçeve verince anayı öldürüp memeyi doldurdular.anası çok kaliteli.
Ekimin başında anayı kesti.ana ararken buldum sözleştik almaya gideceğim.kovana tekrar baktım ananın biri çıkmış tüm ana memelerini bozmuş.bende şans vermek istedim.bu gün anayı buldum.sağlıklı görünüyor.Yumurtlarmı zaman gösterecek.

ismail hocam satın aldıgın ana zaten ciftleşmiş ana degilmiydi

evet.11 ana geldi.ötekiler güzel.hiç kata çıkmayanlar anayı değiştirdim içinden bölme yaptığım için kata çıkmadılar.kendi kışlık ballarını toplamadılar.ben verdim.bunlar 3 çerçeve hem 6 çerçeve oldu hemde çerçeveleri balla beyazlattılar.

Çiftleşme mutlaka olur ama geçen süreyi iyi tespit etmelisin.

Bu kovana kapalı arı takviyesi vermelisin ki kışa güçlü girsin.

hocam bu kadar hazır anayı neden alıyosun arıların cinsinimi değiştiriyon yoksa kendi analarını yapmalarını beklemiyomusun

kadir kardeşim çiftleşme olurda havalar nolcak malum erkek arılar ucusa cıkmıyo pek önümüz kış

Mayıs ayı’nın başında 3 Ana arı istedim.2 sağ biri ölü idi.2 ana performansı iyi olduğu için bölmeleri bu ırkla yapmayı düşündüm.isabetliydi.

Son ananın doğumu ile yumurtaya başlama süresi 23 gün oldu. 13 Ekim pazartesi ilk yumurtaları gördüm.

Bu zamanlarda ciftlesen analar cokta verimli olmaz.

Tabi ki Nisan-Mayıs anası gibi olmayacaktır, ama bizi Nisan-Mayısa da ulaştıracaktır.

Bazılarının performansı beklentimin çok üzerinde.

Giresun un neresindensin ? Sahil, koy, yuksek koy?sahilde isen isler biraz daha kolaylasir. Onumuzdeki 10 gun hava raporu iki gun hava iyi gibi duruyor. Ama bizim oranin havasına karar olmaz ) ayrica onumuzdeki 10 gun icjnde de ana arinin ucusa cikacagini sanmam bu mevsimde.
eminim hala erkek ari giresunda mevcut. Muhtemelen ciftlesirler ama asil daha onemli olan 2.5 aydir arilar anasiz. Genc nesil hic yok, yasli arilar. Ana ciftlesip yumurtlasa dahi kovanin nufusu kis arisi yapacak kadar vakti yok. Karar senin. Ya birlestir ya da diger kovanlardan bir an once ari, yavru takviyesi yap. Ya da zaten memeleri vermissin sansini bir dene, olmaz ise o zaman birlestirirsin

hocam bulancakta sahilden yuksekte arılarım gecen hafta sonu baktım analar cıkmıştı erkek arı var kolonilerin mevcutları ise 5 cerceve var sıkışık şekilde bakalım burdan paylaşcam ne olacak

s a-toprak geçen hafta çiftleştiyse fazla sıkıntı olmaz ,ama bundan sonra havalar malüm kötü gidecek birkaç gün sonra uygun havada kontrol et yumurta yoksa birleştirmeni tavsiye ederim kolaygelsin.

aleyküm selam öyle yaptık çiftleşmediler keratalar sanırım artık ana çiftleştirme kutusu alıp yedek ana bulundurma zamanı geldi bu çiftleştirme kutularından nerde bulabiliriz sahi yoksa atölyeye girip kendimmi yapsam