Ana arının sesi

Genel olarak konulara baktım ama bu konuyu göremedim.
Oğula giden 3 kovanımda meme temizliği yaparak en güzellerinden 2 tane meme bıraktım. Dün ve önceki günlerdeki kontrollerimde 2 kovanımda bıraktığım 2 memenin birisinin ağzı düzgünce kesilerek ana çıkışı olmuş. Bu vesileyle diğer memeyi de bozdum. Arı sayısı fazla olduğu için ne kadar baksam da anayı göremedim ancak daha öncede duyduğum bir ses vardı. Sanırım ananın sesi gibi geldi bana. Bu yusufcuk kuşu gibi (gug gug ) diye bir ses. Acaba ana böyle bir ses çıkarır mı?

Evet.

Ana arı sesi.

Tamam o zaman. Teşekkürler halil bey.

Arılar duymaz diyorlar,arılar duymaz ise bu yeni çıkan ana neden yavru ördek sesine benzeyen ses çıkarır,bende şahit oldum yeni çıkan ana petek üzerinde 15,20 cm.gidiyor sonra çöküyor viiik,viiik diye ses çıkarıyor,o manzarayı görmek bir harika.

hocam konuyla alakalı, bugün kovanlara ham petek verirken kovan ağzında anaya benzer arı gördüm. erkek arı değildi. yanında 3 tane de işçi vardı, sürekli onun etrafında dolaşıyorlardı. ana olan arada uçmaya çalışıyordu. resimlerini de çektim ama foruma ekleyemedi. bununla alakalı ne tavsiye ederisniz…

Ana arı daha memedeyken o sesi çıkarmaya başlıyor.

Vayy be bi duyamadım şu sesi inşallah bigün duyarım. :slight_smile:

bana ana arı sesi hep eski model arabaların marş moturu ilk çalışma sesi gibi geliyor

Duymak…

Titreşimleri hissetmek…

Aynı şey mi?

seste titreşimdir ama arılar hakkaten sese tepki vermiyorlar bir arkadaş ben çerçeveleri kontrol ederken çifteyle kaç kez yanımda ateş etti arılarda tık yok ben korktum onlar duymadı bile

ariyi kislatirken gürültünün az olduğu yerler seçilmelidir. arı gürültüden rahatsız oluyor.

Sayın tarıkgıray
Oğul zamanı genelde o ses olur.
Tabi oğul veren kovanda.
Akşam kovana kulağınızı verip dinlerseniz duyarsınız.

genelde bakire genç analarda gözlemledim bende.

Gürültü, ses için kullanılan bir sözcük…

Arılar gürültüden rahatsız olmazlar; fakat gürültü yapan kaynaklar aynı zamanda (tıkırtı, sarsıntı gibi) başka titreşimler de yapıyordur…
Arılardaki rahatsızlık, bu tür titreşimler nedeniyle olur.

‘‘Arıların yanında gürültü yapılmaz’’, ‘‘kovan kontrollerinde gürültü yapmak arıları hırçınlaştırır’’ sözlerini
‘‘kovanlarda sağa-sola çarpmadan, herhangi bir biçimde sarsıntı yapmadan çalışmak gerekir’’ biçiminde anlamak gerekir.

Sayın Uçar,Gözlemlediğim kadarıyla birinci oğuldan sonra kraliçelerin bahsettiğiniz sesleri çıkardıklarını duyarız.Çerçeve üzerinde gezinen kraliçe duruyor, kanatlarını çok hızlı titreştiriyor.Birçok kez buna şahit oldum.Bu titreşimleri birçok kraliçe aynı anda ve yüksük içinde de çıkarıyor. Büyük ihtimalle böyle kovanlar ikinci oğulu verebiliyor.

Ana acaba kolonide hakimiyeti bu şekil demi kurmaya çalışıyor?

https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=4516.msg48643#msg48643

bu linkteki tabanca isimli üyenin yüklediği videoyu izleyin,