Ana arıyı göremedim,peteklerin durumları işte böyle,diğer fotoğraflarıda yüklüyorum…bu peteklerin durumuna göre ana arı olup olmadığını anlayabilirmisiniz?
Bir tane ana memesine benzer bişey var içinde arısütü var…
http://g1206.hizliresim.com/y/6/7kvqp.jpg
bak şimdi kac kovan arın var yalancılayan kac cerceve bunları söylersen recete sağlam olur ömer hocam benimde yalancıladı gecen
ben dağıttım birer cerceve olarak verdim hepsine son cercevenin önüne birtane
evet bezirciye yakın benzinlikte görüşmüştük…
arılar bu kadar değil birazda kovanın içinde var…şimdi ben bekleyeyim arılar ölsünde mevlitmi okuyayım,yoksa bunları başka koloni ile birleştirsem mi?
hocam iki cerceve arıylan oğraştığına deymez iki sandık arıya birer cerceve ver gitsin son cercevenin bir önüne
yani yani arı yirmi cerceveyse 19 za ver gitsin bana böyle recete yazılmıştı
eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar demişler
receteyi uyguladım hemde demiştim anası olmuyanda ana vermiştim tutmadı onuda bir gün sonra aynı taktik
recete sağlam şerbet sıkıp verdiklerim cok iyi şerbetsiz verdiklerimde acık kavga cıkmış odaq önemli deyil sonuc onaltı arıylan cıkmıştık
kışı şu an onaltı arımvar
bekir abi o çerçeveler erkek arı gözü dolu.neredeyse üzerindeki işçi arılardan fazla
bu şekilde başka kovana verilirse ne yararı olcak ki.ola ki bu gözlerde birde varroa varsa daha çok zararı olur
benim düşüncem bu kovanı alıp yerine iki ham petekli boş kovanı koysa yalancılamış kovanıda biraz uzağa silkeleyip dönen arıları bu ham petekli çerçevelerle başka kovana verse daha iyi olmazmı
erkek gözlü çerçeveleride imha edip azda olsa varroa mücadelesi yapmış olur