Ana arıyı kabul etmiyorlar

Sizin yazdıklarınıza göre kovanda 5-6 haftadır ana yok?
Anasız olsa çoktan kabul ederdi. Demek ki kovanda bir ana var ve siz göremiyorsunuz.
Meme diktiklerine göre yavru var. Anadan memnun değiller. Bu saatten sonra yeni ana çiftleşemez. Bazen arılar ana yedekler. Yeni ana ciftleşip yumurta bırakmadan eski anayı kesmezler. Sizin yeni ana çiftleşemeyeceğine göre, memeleri bozun gitsin.

Gokhan beye katiliyorum ana var veya vardi siz goremediniz.
Meme yapmislarsa vardir bir durum. Ben olsam hic kurcalamam.
6 hafta tam teshis konanamis bir koloniye simdi mudahele de anlamsiz kalabilir.

Sayın musacoskun
İlk iletiniz 7 Ekimde şayet o günden bu yana kovan anasız olsaydı çoktan yalancıya kaçmışlardı.
Kaç tane ana ksetiler bilmiyorum ancak kovana dört ana verdiyseniz hiç değilse bir tanesini kabul ederlerdi.
Üç gün kafeste bekleyen anayı hemen her kovan kabul eder üstelik arıların yaşları ne olursa olsun içerde yalancı ana bile olsa tüpten çıkardıkları anayı kesmezler.
İki ihtimal daha var zayıf ihtimal
Kovan yalancıya kaçtı.
Kuvvetli ihtimal kovanda ana vardı bazı analar çok iyi saklanır siz göremediniz, neden meme yaptılar derseniz anayı beğenmemiş olabilirler.
verdiğiniz anaları kesmeleri gayet normal.
Eksik anlatılan birşey yoksa tabiki

Gökhan nereye gitti be?

Tahmin ediyorum da.

Halil abi blogunuda silmis… Burada ki hesabida kapatmis.
Birde paylasimlari ustalara birakiyorum diye sitemli bir mesaj yazmis blogda.
Bir sey mi oldu , bilmedigimiz veya ozelden.

Zülfü bey hepsi açık görünüyor.

Maille durumunu bildirmiş bana…

Bende cevap verdim.

İyi halt etmişsin diye.

Sorun neymis abi

Vallah bende anlamadım…

Hayirlisi kendisi icin

Tüm ustalarıma cevaplarından dolayı teşekkür ederim.
Selamlarımla.

Yakaladığım 3-4 çerçevelik oğulların anasını değiştirmek için anaları bulup öldürdüm.

Aynı gün en fazla 1 gün içinde doğacak ikişer tane meme verip kapattım.

Bir hafta sonra yapılan kontrolde bazı kovanlarda analar yok, dörder beşer tane meme vardı.

Seçilen kurtçuklar mı uygun değildi, 1 gün kısa bir süre mi oldu?

Yumurtalı , larvalı kovana mı meme verdiniz. Eğer öyleyse memeden ana çıksa da kaybolur. Kovan kendi larvasını tercih eder.