Tam bir hafta önce hasad yapmıştım bu gün ki kontrollerimde bir kolonimde ana memeleri görüldü.Bir tanesi en sonda ki çıtanın tam ortasında diğerleri ise yanlızca bir çıtanın üst kenarında hep yanyana ,ana arıyı üstün körü aradım zira ne peçe ne de körük vardı yanımda ama ana arıyı göremedim. memelerden bir tanesi kapalı diğerleri ise henüz kapanmamıştı.
Şimdi; burası fethiye bu satten sonra ana arının yetişmesini beklemek istemiyorum 3 tae 5-6 çıtalık oğullarım var ve tesadüf ki bu oğullar ana memesi yapan koloniden sonra yanyana
bu koloniyi 3 er çıta ile oğullara dağıtayım mı ? çift kat ile birleştireyim mi? yada oğulun anasını kafes ile bu kovana memeleri kırarak vereyim mi?
yada siz ustalarımın önerileri neler bana yardımcı olabilir misiniz?
bu koloniyi 3 er çıta ile oğullara dağıtayım mı ? çift kat ile birleştireyim mi?
Bu tercihleriniz anlaşıldı, ikisinden birisini yapabilirsiniz
yada oğulun anasını kafes ile bu kovana memeleri kırarak vereyim mi?
Anlamadığım ise bu ifadeniz, anasını aldlığınz oğulun arılarını ne yapacaksınız
Aynı uygulamanın dolaylı yolu gibi geldi
Doğru bir tespit ;aynen dediğiniz gibi diğeri ile birleştirmekti ,bana en kolayı 3 er çıta ile diğer kolonilerle birleştirmek 5 çıtalı bir koloniye 3 arlı çıta vermek ana kırmasına sebep olabilir mi? önce 1 çıta sonra 2 çıta versem daha garanti olur sanırım
Şahsi fikrim, anaya dokunmazlar yönünde, zaten şu an anasızlar, yinede tedbir tedbirdir
ben olsam 2cm lik strafordan araya bölme yapar ortasınıda 25 santime 10 santimlik keserek sineklik türünde bir şey yapıştırıp
3 çerçeveyi öyle verirdim, birbirlerine alışana kadar, yapacağınız bu aparat daha sonralarıda işinize yarayacak emin olun
tamam teşekkürler