Ana yüksüğe yumurtlar mı? Boş yüzüğü neden yaparlar ?
Herkese bu yıl bol bereketler dileyerek ve bir yandan da şampiyonlar finalini izlerken bu soruyu affınıza sığınarak soruyorum. Ben bozuyorum 1 saat sonra tekrar yapıyorlar.
Ana yüksüğe yumurtlar mı? Boş yüzüğü neden yaparlar ?
Herkese bu yıl bol bereketler dileyerek ve bir yandan da şampiyonlar finalini izlerken bu soruyu affınıza sığınarak soruyorum. Ben bozuyorum 1 saat sonra tekrar yapıyorlar.
Ben ce yumurtlamaz ama kesin bilmeyince ben oğula gider mi diye yumurtluyorum.
Sayın maakbulut 06,ne söylemeye çalıştınız tam anlaşılamadı.
her kontrolde boş 6-8 yüksük oluyor. Neden yaptıkları konusunda bilgi sahibi olmak istedim.
Ana memesini; işçi arı günlük yumurtasına, öncelikle dalakların uç kısmına doğru oğul veya anayı değiştirmek için yaptıklarını biliyorum. Boş yüksüğü de ananın yumurtlamayacağını ve işçilerinden buraya yumurta veya larva transfer etmeyeceğini de biliyorum.
E soruyu neden sordun derseniz. Ben de anlam veremedim; hem soruya hem de boş yüksük yapmalarına; her halde benim gibi boş işçiler de boş yüksük yapıyorlar. Sevgiyle kalın.
Kat istemeyen arıya kat atınca kattaki peteklere boş ana arı gözü yapıyorlar.
Konuşmanızdan ana arının var olduğunu düşünürek yazdım tabi.
oyun memesi yapabilirler, içinde süt olmadıkça kafanıza takmayın bırakın yapsınlar
o dediğiniz memelerden benim en eski peteklerimde de var ve öylece duruyor
oyun memesi yapabilirler, içinde süt olmadıkça kafanıza takmayın bırakın yapsınlar
o dediğiniz memelerden benim en eski peteklerimde de var ve öylece duruyor
Saint Bey merhaba…
Müsait olduğunuzda, boş memelerin fotoğraflarını bizimle paylaşır mısınız?
Acemiyim, ve kendi kovanlarımda gördüklerimin yukarıda söylediklerinizle aynı olup olmadığını merak ediyorum…
İyi çalışmalar
Forumda Murat Akın ağabey bahsetmişti.Arıların boş yüksüğü yapmasının nedeni;Ana arının yumurta atımına teşvik ve bir nevi uyarı mahiyetinde.Acele etmezsen gidersin
Bu yüksüklerin şekilleri normal ana memesinden farklıdır.
http://sierrafoothillbeekeepers.com/wp-content/uploads/bees-preparing-to-swarm-queen-cells.bmp
Boş yüksüğe yumurtladığı oluyor tabi her zaman değil.
Ana arı yumurta atacak yeterli yer olmadığında veya oğul meyili fazla ise sıkışmadan da boş çanağa yumurta atıyor.
Ana arı yumurta atacak yeterli yer olmadığında veya oğul meyili fazla ise sıkışmadan da boş çanağa yumurta atıyor.
ee yani ana boş çanağa yumurta atarsa ordan yeni ana çııkmaz mı kapanıp da* benim bi çanakta günlük yumurta gördüm sonra 2 gün bekleyip kovanı tekrar açtım ve yumuyrta falan kalmamış içinde??
ee yani ana boş çanağa yumurta atarsa ordan yeni ana çııkmaz mı kapanıp da* benim bi çanakta günlük yumurta gördüm sonra 2 gün bekleyip kovanı tekrar açtım ve yumuyrta falan kalmamış içinde??
Anaarı yumutlamış işçiler taşımış
Anaarı yumutlamış işçiler taşımış
Yani ana arı bilmeden yanlışlıkla mı yumurtlamış diyorsunuz? Ana 2 yaşında bile yok ama tecrubesiz de sayılmaz demi?Bu dediğim şey 3 ayrı ana memesi içinde vardıı ama 3 ü de artık yumurta falan kalmamıştı sonradan baktığımda
Arı oğula niyetlenip sonradan vazgeçmiş.