Ana yüksüklerini dağıtma zamanı.?

Selamünaleyküm kıymetli arıcılık dostlar…18 Nisan da larva transferi yaptım 20 de 13 tuttu elhamdülillah…Hava muhalefetinden dolayı Ruşetleri anca bu gün 3er çerçeve olmak üzere arılandırabildim…Sorum şu Ruşetlere 4 gün sonra ana memesi temizliği yapıp doğmuş anaları tüpte mi versem yoksa yarın yüksüklerini dağıtsam da analar Ruşetlerde doğduktan sonra mı yüksük temizliği yapsam.Selam ile…

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her iki uygulamada da risk var.
Bir şekilde ana arınız kesilebilir.

Transferde larva tuttuktan sonra bölmelerinizi
Yapmalıydınız. Daha önce.

yapmadığınıza göre.

O zaman bölmelerinizde yumurta larva olmadan memeleri
takın kabül görür inşallah.

Merhabalar benzer durum benimde başıma geldi.
Acemi şansı sanırım ana arı kutularında yumurta larva olmasına rağmen, kutuları arılandırdığım gün taktığım memeler kesilmedi.
İşçi arının ana arı memesini tek başına kesme yetkisi yok diye biliyorum acaba yanlış mı?

Birincisi meme kesmeden bahsetmiyoruz.

ikincisi kutular normal koloni davranışı sergilemez…

Bir de arılar Türk gibidir. 3 arı bir arya geldiğinde eğer içlerinden biri ana değilse, ana yaparlar :slight_smile:

Anaların tüplere doğmasın dan sonra Ruşetleri anasız bırakıldıklarının 4. Günü yüksük temizliği yapıp anaları tüpte vermem daha mantıklı olacak galiba…

Ömer bey analar doğmadan memeleri rüşetlere dağıtın daha iyi olur

memeleri dağıtmak bence döllenmemiş anayı vermekten daha iyi memeden çıkar kabul görür saten 1 hafta içinde tekrar kontrol edip baska meme varsa bozulmamışsa sen bozarsın hatta içindeki arı sütünüde lüp edersin :smiley:

fazla gecikmeden anasız bölmeleri meme kontrolü yap ve birer çerçevelerini yer değiştir yani a kovanda birtane b kovana b kovandan a kovana alış veriş yap maksat koku değişsin döllü ana verir gibi ver üzerine kek koymayı ihmal etme

Analar tüplere doğduktan sonra bölmelere meme kontrolü yapıldıktan sonra kafeste verildi 2 gün sonra kafeslerden anaları salıverdim…Hayırlısı bakalım ne olacak…sonucu buradan paylaşırım inşallah… cevap yazan herkese teşekkür ederim… Selam ile…

Hadi hayırlı olsun bakalım, inşAllah tez zaman da hepsi yumurtlamaya başlar.

Allah razı olsun İsmail abi teşekkür ederim… İnşallah