Sayın grup üyeleri bu sene KAZAN TKV ye gittim f1 ve damızlık için ana arı satmadıklarını söylediler
sadece koloni satışı varmış
bende çoğunluğu karniyol olan arılarımın erkek hattını kafkas yapmak istiyorum
macahel arıcılıktan saf damızlık camili posof ve anadolu siparişi vermek istiyorum
acaba Ankaralı arıcı üstadlardan deniyen var mı
düşücelerini paylaşabilirlerse sevinirim. Camili 200TL Posof ve Anadolu 150 TL
birde söyle bir konuşma geçti aramızda;
ana arı desteklemesi için 80 tl ödeme yapılıyormuş
bende işletme kaydımın olmadığını söylediğimde kolayca ilçe tarımdan alabilirsin dedi
ama öncesinde ben ilçe tarıma başvurmuştum. onlar bana yerleşim yerine 5 km olması lazım deyince vazgeçip geri döndüm b
arılığın olduğu bölge Yenimahalle YAKACIK köyü ve 5 km den daha az bir konumda arılar
ama başka arıcılar var
millet yanlış adres mi veripte işletme kaydı veriliyor
yoksa denetim mi yapılmıyor.
yada bu konuda bana yardımcı olabilecek bir formül bilen varmı
arıları taşıyamıyorum hobi bahçemdeler
Süleyman bey arazi kendinin ise tapu fotokopisi, değil ise kira sözleşmesi yap. Muhtardan arıların o köye bağlı tarlada olduğuna dair imzalı kağıt alıyorsun. Ilçe Tarımda matbu verebilir.
Cüzi bir ücret alıyorlar. Işletmeni açıyorlar.
5 km olayı ben duymadım. Hiç kimsede ölçmedi.
Ana işine gelince bölgende hangi ırk iyi iş çıkarıyorsa ondan edin.
Bizim burada arazide ağaç kovuklarında ve trenyolu direklerinde sahipsiz arılar var. Nisan ayında tuzak koyunca giriyor. Bazen bende bu arılardan ana yetiştiriyorum.
Geçen yaz bir oğul almıştım şu an arılığımda ki en iyi arı o.
Kışlaması da çok güzel yavru atımı çok iyi ve bal tüketimi çok az. Ve temmuzda arıya 3. Katıda atıyorum.
Bence ticaret hanecilerden ana alma.
Kendi ana arını kendin yetiştir.
5 km uzaklık uygulanır bir durum değil.
Bir çok köy içinde arıcılık işletmeleri var.
Geçen köyden birisini işletme almasını söyledim:
Tarım ilçeye gidince uzaklık değil de arazi sormuşlar. o da miraslı olan yeri göstermiş kabul etmemişler.
Bazı konularda esneklik olsa da herkes kafasına göre ne anlıyorsa onu uygulamak istiyor.
Çıkış yolu bulmak gerekir.
Mümün Beyin dediği gibi bir yer kirala veya meraya koymak için muhtarla sözleşme yapıp, boş sandıklarla biraz arılı kovan götürüp , burada başlayacağım dersin olur ama ne kadar süre yer değişremiyosun onu bilmiyorum.
6 ayın sonunda ya kaldırıyorsun yada tekrar ilçe tarım veya Il tarımdan yazı alarak Ormaniyeden izin alabiliyorsun. Yalniz yangına karşı belirli bir miktar arılıkta su bulundurmanı iistiyor.
Ilce tarım A yerleşime işletme açtın sonra B yerleşime arıları taşıdın niye diye hesap sormuyor.
Ben birlik kaydımı sildigim halďe destekleme için sayım yaptılar. Işletme başka yerde arılar başka yerde Süleyman bey.
Süleyman bey geçen sene mugladan hediye olarak karniyol ana geldi kovan son baharda kireç hastalığına yakalandı kış dinlenmesi iyi gelir diye düşünüyordum erken ilk baharda kaldığı yerden kirece devam sen sen ol analarını kendin üret,
Mesafe işine gelince benim arılar yerleşim alanına çok yakın işletme kadı yaptırrıken hiç sorun olmadı.
bu gün muhtarı bir arayım belge için yapabileceği bir şey varmı diye soruyum dedim
adam direk red verdi
orada evler var olmaz diyor
bu yenimahalle ilçe tarımıda muhtarıda çok sıkıntılı
Süleyman bey,
arılık gerçekten de evler çok yakınsa bir şey diyemem. Ancak makul bir mesafedeyse ve diğer arıcılarda varsa
bence direk muhtarın yanına gidip yüz yüze görüşmeniz faydalı olabilir.