ANTALYA'da BÖLGESİ ARICILARINDAN DESTEK TALEP EDİYORUZ

Selamlar,

Antalya - Döşemealtı ilçesinde bir tanıdığa itimat ederek 30 kovan kadar arı satın aldık. Nisan ayında teslim almamız gereken ve Mart ayında kaporasını, Nisan 4’te de 200.000 TL ödemesini yaptığımız arıları Mayıs ortasında teslim alabilidik ve sanırım bölme olarak almışız :slight_smile: işten anlamadığımızın farkında olunduğundan mıdır yoksa çiğlikten midir bilinmez, Allah ıslah etsin.

İşten anlamıyoruz fakat bulmaca çözmek gibi son derece eğlenceli; arı sokması filan artık keyif vermeye başladı.

En büyük problem şuan bizim için arıları konaklatmak için yer bulamıyor olmamız. Florayı takip etmeye çalışıyoruz fakat lokasyon bilgimiz olmadığı ve Antalya Arıcılar Birliği bu konuda bizi yönlendirmediği için (Ne işe yaradıklarını bilmiyorum, anlayamadım ve 3.5 lira civarında paramızı aldılar :slight_smile: ) biz yapayalnız kalmış vaziyetteyiz. Eş dost araya sokarak birilerine ulaşıyoruz, Facebook gruplarında filan yazdım birkaç arkadaş üşenmeden arayıp bilgi verdi fakat elle tutulur bir veriye maalesef ulaşamadım.

Bucak tarafında Çörek Otu balı için bir köye gittim hatta İlçe Tarım’dan konaklama aldım fakat konaklama aldığım bölgenin yolu üzerindeki hayvan otlatan reçber aile bu yolu kullanamazsınız dedi :slight_smile: kavga etsek elimize bir şey geçmez diyerek muhtarı aradık, ben bir şey yapamam dedi. :slight_smile: Aynı muhtar iki hafta önce bize yer gösterdi, ilçe tarım ise muhtarın gösterdiği yerin başkasına tahsisli olduğunu söyledi falan filan derken iş iyice yılan hikayesine döndü ve biz Bucak işinden de zaruri olarak vazgeçmek durumunda kaldık.

Motivasyonumuzu yitirmedik çünkü bu arı işi insanı Allah’a bir kaç adım daha yaklaştırıp mucizelere tanıklık etmemize vesile oluyor. İnsana bakıp işten yılmıyoruz hamdolsun fakat bir desteğe ihtiyacımız olduğu aşikar.

Birkaç arıcı üstadı ile görüştük Trakya bölgesinde arıcılık yapıyorlar; bölgede kazanç ve bal verimi yüksekmiş fakat o seviyeye gelmek için biraz daha mücadele etmemiz gerekecek.

Ezcümle; bize Antalya ve çevresinde konaklama konusunda yol gösterecek, flora konusunda destek verebilecek üstat varsa çok dua ederiz hatta Antalya’da köfte piyaz’da ısmarlarız :slight_smile:

Kıymetli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim, saygılar sevgiler.

0532 513 77 07
Ahmet Buğrahan

1 Beğeni