Merhabalar
Ben Fatih 27 yaşındayım.evliyim 1 kız babasıyım.
ticari taksi şöförüyüm. antalyalıyım.
kafes kuşları özellikle muhabbet, finch türleri üretimi yapmaktayım hobi olarak.
Antalya Elmalı ilçesi İslamlar köyünde 20 dönüm kadar elma bahçemiz var 2 yaşında yarı bodur.ek iş olarak orada da yazları sebzecilik yapıyoruz ailem ile.
akrabalarımda arıcılık ile uğraşan insanlar var ama bana uzaklar.
son 1 yıldır düşünüyordum arıcılık ile haşir neşir olmayı.
Halil beyin de üye olduğu kanatlı sitesinde ismi geçince yaklaşık 1 haftadır okuyorum yazılanları geniş içerik,yardım severlik,ilgi gibi detayları görünce kayıt olmaya karar verdim.
şuanki planım yaza kadar teorik olarak siteden ve İnternetten yararlanmak vakti gelincede 2 kovan alarak hobi amacıyla uğraşmak istiyorum.
bu siteye emek veren bütün arkadaş ve abilerime şimdiden teşekkür ederim.
aramıza hg sevgili fatih kardeşim
tam yerine geldin,
yazılanları dikketlice oku,
takıldıklarınıda sor
inan bana harika bir arıcı olursunuz, azminizi kaybetmediğiniz sürece
şimdiden kolaylıklar ve başarılar dilerim
@ali bey
nasip ilkbahar gelsin.
kendimi bi tartayım teorik olarak ne kadar bilgiliyim diye.duruma göre salih bey gibi abilerimize danışacağız gerekli şeyleri.
muhabbet kuşu , zebra finch gibi küçük yapılı hayvanların üretimini hobi olarak yaptığımdan.canlının vebalinin ağır olduğunu , bilinçsiz müdahalenin kötü durumlara sebebiyet verdiğini bildiğim için.biraz pişip ondan sonra kovan edinmeyi uygun gördüm kendimce.
aslında şöyle genel olarak bakınca.kuşlardan yavru almak gibi bu arıcılık 2günde 1 mama yapıp veririz. bira mayası,prebiyotik,vitamin,ilaç lardan bazıları olmazsa olmazlarımızdandır.gözle ,elle kontrol ve temizlik cok önemlidir. cok benzer yönleri var bu işin.