Araba bagajında arı taşınır mı?

Araba bagajinda iki kovan ariyi 500 km götürmem gerekiyor. Aracin biri fiat doblo digeri toyota corolla sedan hangisi daha uygun veya ikisi de olmaz mı? Gece gideceğim açık araç bulamadım

eğer kovanların ikisinde de havalandırma varsa ikisinde de taşınır tabi doblo da daha havadar olur bağaj ben 4 kovan taşıdım normal sedan araba ile ama 500 km gitmedim gittiğin yerde beslersen sorun olmaz herhalde … belki susayabilirler yolculuk yuzundan amma en önemlisi havalandırma unutma…

1 Beğeni

Yanıtın için teşekkür ederim

Arının gücü önemli. Çok güçlü arılarda kapalı araç ile taşımalarda yanma riski oluyor.

Gideceğiniz mesafe de 4-5 saat olacağı için önerilemiz şöyle olabilir:

Plastik taban var ise çekmeceler çıkık olsun. Üst örtü bezi olarak sinek teli kullanın, kapaklardaki havalandırmalar açık olsun.

Gece seyahat edin, kovanlar arasında hava geçecek boşluk olsun. Klima ya da arada camı açarak araç içi sıcaklığı kontrol altında tutun.

Kovan içinde arının gerektiğinde salkım olabileceği boşluk olsun. Mesela arınız 7-8 çerçeve ise, geri kalan boşluk yeterli alan sağlar.

Çok güçlü 10 çerçeve arı ise mümkünse üzerine boş kat koyarak taşımaya çalışın.

Kapalı araçta arı taşıma risklerinden birisi de arıların küçük bir delik bulup çıkış yapmalarıdır. 3-5 arı bile çıksa şöförü zor durumda bırakabilir.

Çıkış olma ihtimali olan yerleri koli bandı, streç film vs ile sağlamlaştırın.

Asla ham petekli şekilde arı taşımayın. Kovandaki petekler kabarmış olsun.

1 Beğeni