Arı Bölme Hakkında

Merhaba ;

İki gün önce bir kovan arımı çoğaltmak amacı ile anasız olarak böldüm.Bölme şekli ise ; 1 Ballı 2 Günlük yumurtalı 3 ballı çerçeve şeklinde yaptım. Böldükten sonrada tarlacıların eşit bölünmesi için yeni oluşturduğum koloniyi analı kovanın yerine analı kovanı ise yanına aldım.Arılar diğer kovana gitmeden bölünmüş oldu. Bugün baktığımda ise; Günlük yumurtalı olan petek gözleri kapanmış (kapalı yavru olmuş) 3 tane ana memesi yapılmış, içine baktığımda ise dar ve uzun olduğundan içinde yumurta var mı yok mu bilemedim bugün tekrar gunluk yumurtalı çerçeve verdim.

Bu durumda;

Anaarısız bölme yaptım kendi anasını kendisinin yapmasını istiyorum. günlük yumurtadan ana memesinde yumurta yok ise bugunku koydugum yumurtalardan yumurtayı kendisi alır mı? yoksa transfer mı yapmam gerekiyor?
Başka sorum ise ; ana memesini kaç gunde kapatır?

Kovanda ana arı memesi varken yeni konulan çerçevedeki günlük kurtçuklardan yeniden meme yapma gereğini duymaz.

Dün koyduğunuz çerçevedeki kurtçuklar çok büyükmüş ki ertesi kapanmış zaten yaşlı kurtçuktan meme yapmaz, yapmadığı da iyi olmuş.

Bir daha bölme yaparsanız: meme yapması için koyduğunuz çerçevede görünüm şöyle olursa ileri ki tarihlerde kovanın sürekli yaşaması için iyi olur
Çerçeve de Bal kemeri, altında ay şeklinde kapalı yavru, onun dışında kapanması yakın kurtçuklar daha dışında genç kurtçuklar ve çiçek tozu olmalı.
Kapalı kurtçukların ortasında yeni kurtçuklar ve yumurtalı gözler olmalı.

“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”

Ana memesi: ana arının yumurtladığı andan 9,5 gün sora kapanır.

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ana memesi tutup tutmadığı ile ilgili 9,5gün beklemem gerekiyor :frowning: sanırım