Bu birleştirme aşırı arı desteğinde zorluk çıkarır.
Bu birleştirme az bir yardım yapmak için uygundur.
Bu birleştirme aşırı arı desteğinde zorluk çıkarır.
Bu birleştirme az bir yardım yapmak için uygundur.
Geçtiğimiz sonbahar girişinde Ağustos-Eylül civarıydı ufak bir oğul yakaladım 1 hafta 10gün sonra yumurtaya başladı.
Bende diğer kovanlardan 1 çerçeve kapalı-çıkanlı arısıyla birlikte direk koydum komple şerbet püskürttüm üstlerinede
zayıf kalmasın diye yapmıştım bu destegi, öğlen vermiştim akşam üzeri kontrol edeyim diye vardım kovanın önü savaş alanı ölüler yaralılar
anasına ellememiştm kovanı açtım içeriside aynı, anaya çullanmışlar aklım sıra destek yaptım .
sadece anaya saldırmamışlr arılar birbirini kırmıştı , arısıyla verirken başka bir hatamı yaptık acaba ?
şimdi arısıyla çerçeve vermeye çekiniyorum yine birbirini kırarsa arılar diye böyle durumlarda ne yapmalıyız?
Bu anlattıgım koloni kışı çıkardı yavru yaptı biraz gelişmeye başladı ama diğerlerine göre baya zayıf
bu koloniye sadece kapalı çıkanlı arısız versek deyiştirsek yani kendi yavrulu çerçevesiyle,arılı vermeye çekiniyorum yine berbat etmeyim diye
Kemal abininde buna benzer bir durum heralde ne yapmamız lazım.
Bal akımına yetişebilirmi
o kovanla uğraşma ondan kapalı al kuvvetliye ver kuvvetliden aldığın açığı ona ver en azından kuvvetli bal yapsın
Bunu kullanın.
http://urun.gittigidiyor.com/diger-her-sey/hassas-camasir-yikama-filesi-mesh-dryer-bag-207281377
http://mcdn01.gittigidiyor.net/20728/tn50/207281377_tn50_0.jpg?1459413960
Aklınla bin yaşa Mehmet bey… Paylaşınca ne güzel fikirler çıkıyor ortaya. Ölçülerde bir çerçeve için çok uygun. (Çift taraflı iki file kullanılabilir) 27 cm* 40 cm. Peki hocam; Kapalı yavrulu çerçeveyi arısı ile birlikte filenin içine koyduk. Son çerçeve olarak mı verilecek ayrıca ne kadar süre sonra hapis bitecek ? Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Arılı son çerçeve olarak verin, iki - üç gün sonra serbest bırakırsınız.
Zayıf kalan arınızın ana arısı verimli mi ? yavru düzeni nasıl ? şerbeti çekebiliyor mu? Eğer cevabınız verimli bir ana arı şeklindeyse güçlendirmeyi düşünün.
Kuvvetlendireceğiniz kovanın işçi arı sayısı çok önemli değil. (1 avuçta kalmış olabilir )
Arı katacağınız arının içinden analı çerçeveyi ayıracaksınız, genç arılı bir çerçeveyi destekleyeceğiniz kovanı yere koyup önüne silkeleyeceksiniz (Kovan Önüne çuval sermeniz iyi olur). Sonra kuvvetli arıyla yer değiştireceksiniz.
AKŞAM ÜZERİ yapacaksınız.
Anayı keserler mi ? Kesmezler.
Yağma olur mu ? Olmaz.