Arı kamyonu Çalışmamız. Taşımalı Arıcılık.

arı zafiyeti ?

ARKADAŞLAR PLAN VE PROJELERİNİZİN HEPSİ GÜZEL, AMA BU ARAÇ VİZEDEN GEÇERMİ NE DERSİNİZ…?

Aracımızın projesini çizdirip ruhsata işlettik. Muayeneden geçti araç. Trafikle ilgili herhangi bir problem yoktur.

.

Araç kamyonu projesini kişisel olarak tek başıma yaptım. Borca girdim, ödeme zorluğu çektiğimden dolayı o dönem satışa çıkarmıştım. Şuan şatıştan kaldırdım.

Sayın izmitlee proje çok güzel abi bir tavsiyem olacak bu kadar güzel bir projede kamyonun en üstüne konaklama içinde portatif bir şey yapılabilirmiydi acaba?
Tabiki 4.80 lik havale yüksekliğini aşmadan. :-\

Kamyonun üstünde zaten yatacak yer mevcut, bal sağma odasından veya kamyonun yan tarafından çıkılıyor.

bu calışmanız hakkında genel bir bilgi vere bilirmisiniz olum ve olumsuz yönlerini yeni gelişmeler ve fikirleriniz oluştumu bu gün yapsaydınız ne gibi uygulamalar yapardınız ruhsat almakta daha sonraları sorun yaşadınızmı bal polen veriminiz ne kadar oldu arac arıza durumunda ne yapıyorsunuz tekkatlı kovanlar arı sayısının azlığı ve verim düşüklüğüne sebep oldumu yağmacılık cok yaşadınızmı arıların kovan şaşırmaları sorunu yaşadınızmı cekmeceleri öne cekerken tarladan gelen arılarda kovanın altına veya içeri girme sorunlarıyla karşılaştınızmı belki cok soru sormuş olabilirim daha cok sorularım olabilir bu konuda cesaretiniz takdireşayandır varsa veb sitenizde karşılıklı soru sormak isterim şimdiden teşekkür ederim

bu calışmanız hakkında genel bir bilgi vere bilirmisiniz olum ve olumsuz yönlerini yeni gelişmeler ve fikirleriniz oluştumu bu gün yapsaydınız ne gibi uygulamalar yapardınız ruhsat almakta daha sonraları sorun yaşadınızmı bal polen veriminiz ne kadar oldu arac arıza durumunda ne yapıyorsunuz tekkatlı kovanlar arı sayısının azlığı ve verim düşüklüğüne sebep oldumu yağmacılık cok yaşadınızmı arıların kovan şaşırmaları sorunu yaşadınızmı cekmeceleri öne cekerken tarladan gelen arılarda kovanın altına veya içeri girme sorunlarıyla karşılaştınızmı belki cok soru sormuş olabilirim daha cok sorularım olabilir bu konuda cesaretiniz takdireşayandır varsa veb sitenizde karşılıklı soru sormak isterim şimdiden teşekkür ederim

Merhaba Mustafa bey, Araç yaklaşık sanırım 1 seneden fazla oldu faaliyette bu bir sene boyunca olumsuz bir yön ile karşılaşmadık. Projeyi gerçekleştirirken korkumuz olan tek şey arı yığılma yaparmıydı sorusuydu ama bu korkumuz gerçekleşmedi. Geçen süre içerisinde araç içinde düzenlemelerde yaptık yapıyoruzda gördüğümüz eksikleri zamanla düzenledik. Ruhsat almakta bi sorun yaşamadık. Aracımız arıza yapmadı çünkü çok temiz bir araç almıştık ve arıları koymadan bütün bakımları fazlasıyla yapıldı. Zaten araç fazla hareket etmediğinden bi sorun oluşmuyor. Kocaeli’de ikamet etmekteyiz yakın zamanda kestane balı hasadı olacaktır. Eğer misafirimiz olursanız kalan sorularınıza görerek cevap bulabilirsiniz.

Aracı yapma nedenim ilerleyen yaşımda arıcılığı yapma sevdam zorlaşmaya başlamıştı. Bana kolaylık olsun bu sevdamdan kopmak istememiştim. Zorluklarla aracı bitirdim yaklaşık olarak 15 bin liraya mal oldu bana. Ama artık tek başıma yetişemiyorum, yapamıyorum. Sanırım yaşlandım. Sağlığım artık arıların peşinden gitmeye el vermiyor. Bu yüzden arcılığı artık üzülerek bırakıyorum. Artık sadece kapımda 2 kovan koyar onlarla eğlenirim. Arıcılığı sağlık nedenlerimle bırakmamdan dolayı Arı kamyonumu, arı malzemelerini ve arıları satıyorum. İlan linkim http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyonet-kamyon-ford-otosan-satilik-ari-kamyonu-turkiye-de-ilk/detay

Arı kamynu hakkında aklında soru işareti kalan arkadaşlar Kocaeli ilinin yuvacık beldesinde Aytepe dağı eteklerindedir Kamyon Kestane balı üretimindedir. Gelip görmek isteyen arkadaşımızı misafir edebilirim. Dağda orman ile iç içe hem dinlenir hem aracı inceler. İyi çalışmalar

abicigim öncelikle çok geçmiş olsun inş eski saglıgınıza bir an önce kavuşursunuz
benim burada dikkat çekmek istedigim devletimizin böyle güzel projelere destek çıkmasıdır
teşvik yapmasıdır ben inanıyorumki kısıtlı imkanlarla bu tarz projeleri yapan insanımız birazda destek olugunda neler yapmaz

öncelikle gecmiş olsun sağlığınız sıhhatiniz için duacı olduğumu cenabu ALLAHIMIN şifalar vermesini dilerim arı kamyonunuzu mutlaka görmek üzere geleceğim bir cok sorularıma cevap arıyorum şimdiden teşekkür ederim

Teşekkür ederim arkadaşlar. Aracımızı görmek için Startv’den bir ekip röportaj yapmak için 15 Temmuz 2010 günü kamyonumu ve beni ziyarete gelecekler. Röportaj tvde yayınlanma tarihini sizlerle paylaşırım.

Bu kamyona ne oldu, çok iyi bir örnek. Sonuçlarını da bir öğrenebilsek?

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünde enstitü md.Feyzullah KONAK beyin mobil arıcılık projesini görmenizi de tavsiye ederim

Arılık kurma bölümünde eski bir kamyona kovanları monte etmek konusunuda okumanızı tavsiye ederim.

Güzel bir kamyon, yaşam alanıda yapılmış…

http://img211.imageshack.us/img211/7769/img7782kopya.jpg

Sanırım 110.000 TL.'cik maliyeti varmış.