Arı Kuşu ile Mücadele

mehmet abi asıl sorun insanlar diyosun biz onlrın yerine gidik onlar bizim mallara arı kendine bal yapıyor biz kovandan calıyoruz gibi evet aslında size katılmamak münkün deyil saygılar

Arıkuşları göç hayvanıdır, göç hayvanlarının yasak kapsamına alınması
çelişkili bir durum.
Yuvalarını toprağa yaptıklarından nehir çay boyunda arcılık yapanlara biraz zahmet veririler.

Bıldırcının göç yolunu kullanırlar, bıldırcının nereden geçtiğini biliyorsanız o güzergaha ağustosta arı koymayın olsun bitsin.
Nisan ayında ülkemize gelirler fakat nisanda puslu hava olmazsa pek arı ile ilgilenmez.

Hava puslu-kapalı-yağmurlu olduğunda arılığın yakınlarına kadar gelirler, hava açık olduğunda neden gelsinler, arılar ayaklarına gidiyor…

İçim sızlıyor, bir arı severin tüfeğini alıp bir canlıya ateş etmesinden…Hem de çooook.

Ordu’lu bir arıcı kardeşim arı kuşlarından korunmak için üçlü bisiklet kornası kullanıyorum demişti, ben denemedim ama denemeye değer. Üçlü korna sesi arı kuşlarının alay başının hadi toplanın gidiyoruz sesi anlamına geliyormuş ve bu sesi duyan arı kuşları toplanıp gidiyormuş…

Arı kuşlarının bir forumu olsa, konu başlığına ne yazarlardı acaba? :slight_smile:

Kuş katili arıcılarla mücadele yöntemleri mi?

Bu   söze    ne  denir.!

Senden zayıf olanın canını yakma.! Unutma ki dünyanın öte ucundaki tek bir canlının kaderi ,

tüm dünyayı mutsuz edebilir. Bir canlının da yaşamı tüm dünyayı mutlu edebilir , herkesin yüzünü güldürebilir.

Arı kuşları ile ilgili çok makaleler mevcut elimizde.

Linkini vermek isterdim ama herkes arı kuşları ile mücadelede olayı arapsaçına çevirir. İsteyene mail olarak atabilirim. :smiley:

Bayılırım bilimsel makaleleri tekelime almaya… :stuck_out_tongue:

o tekelden faydalanmak isterim doğrusu …

Bilimsel tekelciliğe karşıyız. Bilimsel veriler insanlığın ortak malıdır, kendine saklayana ne denir bilmem :slight_smile:

http://img137.imageshack.us/img137/7103/220pxelsterwikipedia2.jpg

Şu güzelliğe bir bakın. Saksağanlarada kızıyordum. Ne domates, ne üzüm, her meyveye. Tedbir alıyorum. Şamatacı ama uyanık kuşlar. Canlı baykuşlarda gelip konuyorlar. Arı kuşunu nadiren görüyorum. Köstebekleri ellemiyorum. Gece kirpilerde gezinir. Kaplumbağa, kurbağada. Bahçe yokken hiç bir canlı uğramazdı.

Fethi Bey,

Tepkiniz de haklısınız. Fakat gördüğünüz gibi arıcı arkadaşlarımızın çoğunluğu, diğer canlılara karşı oldukça merhametliler.

Bu doğal merhameti, daha bilinçli hale getirmek de bizim ödevlerimiz arasında.

Arı kuşuna karşı yapılacaklarla ilgili bir yazıyı okuyan, uluslararası kuş gözlemcisi bir arkadaşımız, sırf tepkisini yazmak için eski sitemize üye olmuştu.

Ben de kendisine, arı kuşlarının canına kast etmeden alınabilecek önlemlerin neler olduğunu sordum.

İlgili arkadaş, üye olduğu yurtdışı organizasyonlara konuyu ileteceğini ve bize döneceğini yazmıştı ama 5 sene kadar oldu :slight_smile:

Kuşlara olan ilginizi ve diğer çalışmalarınızı başka kaynaklardan zaman zaman takip ediyoruz.

Özellikle göç mevsiminde, bir de koloniler zayıf düşmüşse, bir çok arıcının kabusu oluyorlar.

Arıcı eline tüfeği almadan, hangi yöntemlerle etkili bir şekilde kovanlardan uzak tutar olayını tekrar tekrar anlatmak gerekiyor.

Arazide dolaşan arılar için yapılabilecek birşey yok. Ama arılıkta göz göre göre toplu tüketim yaptıklarında, arıcıların ister istemez canı sıkılıyor.

Sayın Halil BİLEN;

Elinde veri çok olduğuna inanıyorum, İş arap saçına döner demen belki olur ama…

Son sözüne kimse inanmaz bilesin :wink: :smiley: :smiley:

Zaten o yazdıklarımı ben mi yazdım diye şüpheye düşüyorum.

Ben yazmış olamam ama…

Anlayan anlasın mı…

Bayırlım bulmaca çözmeye…

Anladıımmmmm…

Abi sen forumu bırak, çantalarını hazırla…

Kippa’nı yanına al.

Zeytindağı’ndan şöyle dünyanın merkezine bak…

:smiley:

Hazırlıklar tamam, kamerama 10 saatlik pil aldım onu şarjlıyorum. Hazırlık var diye sizden ayrılamaaammmm…

Bedenen gitsem de ruhen burdayım…

Arı kuşu olmuş muhabbet kuşu, sana iyi yolculuklar Selahattin bey.

Çiftçinin mahsulünü, arıcıların arılarını korumak için yaptığı, zararlılarla mücadelesi merhametsizlikle tanımlanamaz heralde.

Yöntemler tartışılabilir.

Bir zararlıdan kurtulmanın, farklı mücadele yöntemleri var ise, zararlıya fazla acı çektirmeyen yöntemlerin tercih edilmesi tabiidir.

Kendi fikrimize uymayan mücadele yöntemlerini eleştiri tarzı da bu olmamalı.

Canlılara karşı Ne kadar merhamet sahibisiniz !!!