cevap için teleşkkür abdulCelil bey.yani kırlangıçları ne yapmak lazım .gelmişler arıcının evine .
Kırlangıçlar zorunlu kalmadıkça,çok aç olmadıkça ve göçe yakın zamanlarda arılara saldırabiliyor.Hemde jet uçakları gibi pike yaparak,insana alışkın olduğu için insandan da çekinmiyor.Eh olacak o kadar.
…
Bugün Mustafakemalpaşa’da saat 15’e kadar hava açmadı puslu idi,hem kırlangıçlar hem de arı kuşları arılık çevresinden ayrılmadı.
Varroa’yı takip edin. Kırlangıcın koloni söndürmesi mümkün değil.
Bugün hava puslu idi bu bölgede,saat 16.00 dan sonra resmen nöbet tuttum arılıkta.
İnsandan kaçmıyor,silah sesi vız geliyor, arılıktan ayrılmadılar uzun süre topladılar nasiplerini çekti gittiler arı kuşları.Çiftleşme uçuşuna çıkacak dört ana arı var ondan korkuyorum.
Nereye mi gittiler, büyük ihtimal ile Halil Bilen arkadaşımızın arılığına… ![]()
Bu gün Yalova-Kocadere köyündeydim.
Hava kış havası gibi soğuk ve sisli idi.
Rahmetli bacanağın arılarının üzerine kara bulut gibi çökmüşler, göz açtırmıyorlar.
http://imageshack.us/clip/my-videos/826/file23447.mp4/
Torunu tüfek elde bekliyor, tüfek patladıktan sonra bir müddet kayboluyor, taarruz tazeleyip daha kalabalık geliyorlar.
Bu taciz hava kararana kadar sürdü.
hakikatten mehmet abi kabus gibi ya
Benim kargalarım var şimdide 400 yaşındaki siyah kargaları alıştırdım,biraz tavuk parcaları biraz ekmek denemenizde fayda var derim Mehmet ağabey.
mustafa bey çok haklı karga kesin çare, bizim arılığa gelmeye çalışıyolar ancak tam arılığımızda bi saksağan yuvamız ve bir yavrumuz var ayrıca kara kargalar devriye uçuşuyla bölgeyi sahiplenmiş durumdalar, arıcılar çok yükseklerde bi kaç defa dönselerde kargaları gördüklerinde kayboluveriyolar. Karga besleyin derim bende.
Karga ile olacak olsa keşke…
Bizim kavaklarda yuvaları var kargaların ve yavru çıkarıyorlar bugünlerde…
Kargayla çarpışacaklar neredeyse.
Besle kargayı kovsun arı kuşunu ![]()
abi bizim kargalar süper başarılılar bu konuda arıcılar sadece ziyaret uçuşu yapabiliyo oda çok yükseklerden, eğitimli damızlık karga bulunur! ![]()
Kargaları normal hava şartlarında uçarken fazla görmezsiniz.
Havanın bozacağını hissettiklerinde ortaya çıkar sürü halinde uçuşurlar.
Meteorolojik olayları en iyi hisseden bir canlı türüdür karga.
Sürü halinde ses çıkararak uçtuklarını gördüğünüzün ertesi gün muhakkak yağış ve fırtına vardır.
Arı kuşuna faydası olurmu bilemem ama, doğadaki canlıların içersinde namus timsali tek yaratıktır.
Yıllardır doğayla iç içe yaşarım, karganın açıkta seviştiğine hiç şahit olmadım.
evet mehmet bey kargalar çok mütaasıp hayvanlar, çiftleştiklerini kimse görememiştir bencede. Uzun yaşadıklarından olsa gerek hayata dair bayağı bi birikimleri ve torunlarının torunlarına bu tecrübelerini aktarabilme şansları var vede çok zeki aynı zamandada kindar yaratıklar.
Kargalarda olsa yaratan boşuna yaratmamıştır vardır birsebebi kabil habili öldürmüş gömmeyi kargalardan görmüş öğrenmiş biz işin muhabbetindeyiz
Arı kuşu ile mücadelede füze,kızkaçıran ve havai fişek kullanan arıcı ustalar vardı sanırım.Ayrıca siyah foşet içine çakıl taşları doldurup yukarı doğru atmanın da etkili olduğu söyleniyordu.Henüz denemedim ,buralarda pek toplu ve yakın görmedim onları ,artık sıkışınca deneyeceğim.
…
Kargalar akıllıdır,ben ceviz kıran karga gördüm,gülmeyin gördüm.
Daha önce çalıştığım yer asfalta yakındı karga cevizi yukarıdan asfalta bırakıyor,kırılırsa yiyor,kırılmazsa üzerinden araç geçmesini bekliyorlar.
Karga ve saksağan en çabuk konuşabilen kuş türüdür ve rivayet edilir ki eskiden çiftçiler çift sürerken öküzlere seslenişlerini taklit edermiş kargalar.
Arı kuşları bugün saldırıya geçti kovaladıkça geliyor sandıkların üzerine konuyorlar bazı komşular vur vur bitmiyor diyor
Bu günlerde arı kuşu şikayetim yok, şu an yavru yetiştirmeye çalışan baykuş var, ondandır herhalde
sinsi sinsi uçuyor bir sağa bir sola, arı kuşlarının sadece seslerini duyuyorum
arılıkta kovan üstlerinde görmedikçe gönül katlanıyor
korkmamız gereken kırlangıçlar tam yavru yetiştirme zamanları yavrular bir çıksın sen ozaman bak bir de ana arılar çifleşme uçuşuna çıkıyor geri gelmesi yüzde otuz benim en büyük sıkıntım,bilmem başka bölgelerde nasıl
Benim gördüğüm kadarıyla Arı Kuşları yağmurlu havalarda daha çok zarar veriyorlar. Kovanların üzerlerine konduklarını çok gördüm.