Arı Kuşu ile Mücadele

Bugün hiç çalmadım ama bugünkü bozuk havada arı kuşları kayıp…

Dereboyuna yuva yapmaktan vaz mı geçtiler acep? :cry:

s.a
bugünlerde arı kuşu ile başım derttee.öylece hava da sorti yapıp duruyorlar.2 güne kadar bölme yapacağım kovanın anaları çiftleşme uçusuna çıktığında sorun olurmu.Acaba anaları havada kaparlarmı?

İlgimi çekti sesleri cep telefonuna indirdim. Bugün bahçe evine gidince denerim derken hava bozuk arı kuşu falan görünmedi. Kümeste horoz yıktı ortalığı :slight_smile:

Merakla devamını görmeye çalışacağım.

kim yasak ettiyse bu arı kuşlarını vurmayı gelsin beklesin benim arılığı yoksa karışmam bugün bir telefon geldi arıkuşları
kovanların üstünde diye birde gittim yemiş yemiş kusmuşlar kim tutar benibe kovaladım hepsini kibarca gittiler ben ordayken
bandırmaya gittim bir telefon daha arı kuşları istila etmiş diye bırakın yesinler dedim ama bildiğim duvaları okudum yemezler
belki diye selamlar

Bekir arkadaşım,
ne yaparsan yap geliyorlar,Halil arkadaşımızın denediği şahin sesi iyi bir uygulama.Ben arı kuşunda denemedim ama ağaçta sığırcık yavruları var kovuğun içinde ve de odada kanarya.
Denedim şahin sesini duyunca kanarya ötmüyor sığırcıklarda sesini kesiyor.
Ben bir radyo aldım üzerine harici bellek takılıyor,sesi ona kaydettim,aralıklarla çalması için birde exe dosyası var, bırak arılığa ötsün dursun. :-\

sağol ahmet hocam sonunda bizde kurcaz sistemi galiba korkutuyorlar insanı

Öğleden sonra kavakların dallarını toplamak üzere arılıktaydık.

Hava bir açıyor bir kapatıyor.

Dayımda bizim orada.

Diyor ovada arıkuşundan geçilmez şimdi…

Dedim bizde yok.

Burada olmaz zaten ağaçlı burası dedi. :stuck_out_tongue:

2 gündür hava bozuk olmasına rağmen uğramıyorlar.

Neyse 17:00 gibi cak cak bir sürü yüksekten geçti…

Ver coşkuyu…

Tık…

Tertemiz gökyüzü…

Hala inanmıyor, yoğun tacizde etkili olması lazım diyor ama bir yandan da ekliyor.

Bunu kullanıyorlarmış zaten. :slight_smile:

tabi dayıyla bende sidicalar araba yok sistem komple yeni olucak oda paraya dayanıyor ondandır sıcak gelmediği
aslında dayında parada var ama inanası gelmiyor demek

Bu gün bende denemek istedim, baykuşlardan dolayı arı kuşları pek uğramıyor

yalnız serçelerde baya bir tedirginlik oldu nereye uçacaklarını şaşırdılar

arılıklarda hareket sensörü ile kurulabilir,

hey gidi şahinim be sesin yetiyo be :smiley: :smiley:

Halil bey öttürüyorsunuz boruyu arı kuşları bizim buraya kaçıyor bizim borumuz ötmüyor biz artık dedeyiz ;D ;D

Bugün var mıydı sizde?

buyrun size mükemmel şahin sesleri, hemde mp3 formatında sadece mavi tuşlara tıklayın download edin. sesler mükemmele yakın convertere gerek duymazsınız. Selamlar.
http://www.sounddogs.com/results.asp?Type=1&CategoryID=1009&SubcategoryID=21

hocam sesler şahane

Benim anlamadığım sesi siz değil arıkuşu beğenecek… :stuck_out_tongue:

Kendinizi arıkuşunun yerine koymayın…

Dün bizde kuş vardı havada ötüyordu ama bizim şahin ötmüyor kusura bakma Halilbey akşam melikköyden arı aldım onların taşınmasıyla meşguldüm cevap yazamadım

Arı kuşları anında yön değiştirdi.

Kumrular ve serçeler çamların arasına sindi.

Bahçede yayılan tavuklar kümeslere kaçtı.

Ne şahinmiş. Sesi bile yetti.

Arı kuşlarının gelmesini merakla  bekledim. Nihayet geldiler. Oğlum git arabada ses kaydımızı çalıştır da bir bakalım şu hain arı kuşlarını haline dedim. 
     Çocuk koşarak gitti .Az sonra o şahin sesleri gürlemeye başladı..Onunla birlikte yan bahçede sessiz sessiz yatan kangal köpeklerin sesi geldi. Nasıl bir havlama,tüylerim diken diken oldu.Oğlumu almışlar altlarına  ???!..Atladım üzerlerine geri çekildiler.Kangallar bu kez arabayı hedef aldılar.Hemen sesi kapattım.Ancak köpek öyle kızdı ki sormayın.
    Allahtan çocukta bir şey yok,sadece ufak tefek sıyrıklar.Artık verdim gazı aslan oğlum ,cesur oğlum falan kafayı düzeltti korkudan sıyrıldı . Ancak köpek bana fena taktı, mecburen o alanı terk ettik.
    Aynı denemeyi ,farklı bir mahalde yaptık , orada akıllı akıllı yatan köpek aynı tepkiyi gösterdi.Bu sesler arı kuşlarını kaçırıyor olsa da köpekleri çok kızdırıyor,aman dikkat.

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun hocam.