Arı Kuşu ile Mücadele

Sende haklısın ağabey :slight_smile: birisi bu arı kuşlarına dur demeli.

Asker gibi diziliyorlar moğollar gibi saldırıyorlar,savunma hakkı duyuyorum.

Herkes rızkını yer.

Bütün problemleri çivi gibi görürsek tek araç çekiç olur.:smiley:

tek çözüm ŞAHİN sesi ben çözümü böyle buldum teyp olmassa ıslıkla şahin sesi çıkararak hallediyorum çok basit deneyin :wink: :wink:

Merhaba,
biz arıların yanın hafta sonları gidebiliyoruz ,

biz ne yapacağız?

Kıbrıs a bu yıl pek arı kuşu gelmedi :frowning: Eşek arıları kovanların içine girmeye başladı başedemiyorum… Uzmanlar arı kuşunun eşek arılarını daha çok yediğini söylüyor… Arı kuşu ile nasıl başedeceğiz derken şimdi mumla gelmelerini bekliyoruz…

Sabah erken Biga’ya gelmem gerekiyordu,baktım arılığın çevresi yakınındaki ağaç arı kuşu dolu.
Hemen lojmanın yanınında açtım şahin sesini( ara 100-125 .gibi) Bana mısın demediler hava ısınınca giderler dedim.
Nasibini yerler ya çare düşüneceğiz.

Arıcı kuşlarının enbüyük tehlikesi ilk geldikleri an ilkbahar ayları olur.

O zamanda iki tahtayı birbirine vurarak ses yapın giderler.

Bu sonbahar da kuşları rahat bırakın yedikleri kadar yesinler , eşek arılarından daha az tehlikeliler.

En azından kolonilerin içine giremezler , kuşların sesini duyan arılar gardını almasını bilirler rahat olun.

selamlar bir sitede baykuş maketi gördüm paylaşmak istedim
http://kus-kovucu.com/kus-kovucular-ve-gorsel-aparatlar/kus-kovucu-gorsel-aparatlar/prowler-owl-baykus-maketi/
https://docs.google.com/file/d/0B-iuzxGJceWCOTMzYTk3ODgtNTM5Yy00NDYzLWJlN2MtNzZmZTEwNjgyOTg3/edit?hl=en&authkey=CMv1pMsE

Sonbahar oldugu icin atilan yada ömrü bittiği için kovanların önünde ölü arılar görürüz. Kovanlarda nüfus zaten azalır bu kuşlarda elbette arilarla karnını doyuracak. Kovan sönme nedenleri arasında da yer almaz arikuslari. Bunun için kafaya takmaya değmez bence

Halil bey çam bölgesindemi 500 saydınız yandık desene

Sarfaklar üzerinden bulut gibi geliyorlar. :smiley:

ben şimdi arı kuşlarına kızmıyorum neden tarlacıları yiyiyorlar bende bundan sonra kanolaya kadar nektar verecek bir bitki yok
e ozaman tarlacıda lazım deyil yanlışmı düşünüyorum acaba

Bekir bey hayat hep bir denge içerisinde tespitiniz çok güzel :smiley:

Epeydir arı kuşlarına mermi atmıyordum
Geçende arılığa saldıran arı kuşlarını kovamadım ,arılığı az ötesinde tepede köyden üç kişi vardı benim kuşlarla mucadelemi seyrediyorlardı,kendime göre dedimki şu kuşlardan havada bir tane vurayımda nebiçim avcı olduğumu göstereyim şunlara .
Barakadan tufeği aldım 10 numara saçma koydum ,havadan geçen birtanesine attım ,karavana ,bir başkasına daha attım ,karavana üçüncüda karavana olunca tufeğı barakaya koydum düşündüm ACABA BENMİ VURAMADIM, YOKSA , VURDUMDA ÇELİK YELEKMİ GİYMİŞLERDİ

Ahmet abi, kabul et yaşlanıyorsun…

Hem ıskalamaya başladınız hem de forumları karıştırmaya…

Çobanlar oksalikten anlamaz… Amele asidi kullanır onlar. Tam size göre üstelik…

Tek tek çerçeve çekip fıs fıslarsınız…

iyiki vuramamışın öyle ulu orta arı kuşu vurmak yasak ve cezası var allah korusun formu okuyan bir doğal hayatı koruma görevlisine denk gelirsin

Yok değildir.

Neden bu kadar uğraşıyosunuzki guzel bir keklik pilavı hazırlayıp çağırın eli tufeklileri yemekten sonra arıkuşuydu

dersiniz bakın ortalıkta görunuyorlarmı ondan sonra:) bizimkisi latife vurmak hem hoş değil hemde yasak

yav kadirim kekliği kim bulmuşta biz bulalım birde pilav yapalım
eskiden keklikler bizim avluda kuluckaya yatarmış ben keklik görmedim desem yalan olur köyde görmedim yok artık yok
bu süneler keneler nerden cıktıki