arı nasıl uyuşturulur (çok acil)

selam arkadaşlar öncelikle hepinize bol kazançlar . benim arılar çok saldırgan onun için çok zorlanıyorum bal alırkan bunları nasıl uyuşturmam gerekiyo arı elbisesinin üstünden bile sokuyorlar lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Soğuk bir duman, öğle saatleri ve hızlı seri ama sakin biçimde alıverin. Uyuşturmak konusundan kastınız sanırım sakinleştirmek.

Ancak koloni sayınız az ise ve çok saldırgan ise kovanı yerinden 20 metre kadar uzağa götürüp orada alın ballarını sonra yerine götürün koyun. Kovanın yerine bal alırken boş bir kovan koysanız ayrıca iyi olur.

selam yanıtınız içini öncelikle teşekkür ederim ancak soğuk dumandan kastınızı anlayamadım ben körüğün içine normal karton parçası koyup yaptım hiç fayda etmedi soğuk dumanı nasıl yapabilirim ayrıca çoklu arı sokmalarına karşı ilk müdahale olarak acilen ne yapabilirim geçen gün 15 tanesi birden soktu gidiyordum öbür tarafa

Soğuk duman dediğimiz…

Körük içerisinde yakılan malzemelerin bazısı körük basıldığında kıvılcım ve sıcaklık atar. Bu durum arıyı daha da kızdırır.

Çok arı sokmasına yapılacak müdahale için sizin yapabileceğiniz sadece alerji hapı almaktır ve bir sağlık kuruluşuna başvurmaktır ama en güzeli boşverin arıcılığı gitsin…

Güzel soğuk duman çıkarma yöntemi; mısır koçanı kullanmak. İllaki odun talaşı kullanıcam diyosanız üzerine bir kaç tane yine mısır koçanı koyarsanız, duman kızgın ve talaş parçaları ile beraber körükten çıkmaz. Hem etkin bol duman sağlar hem de tez sönmez. İyi tecrübe, sağlam teknik :smiley:
Bana sorarsanız talaş hiç kullanmayın. Sadesi daha etkin, öyle bir duman ki! sokmak ne kelime, yanınıza dahi yaklaşamazlar. :wink:
Gaz bombası atılmış sokakatan farkı kalmaz kovanlarının. ;D

mısır koçanı dediğiniz mısırın püskülümü acababu konuda birazdaha bilgi verebilirmisiniz

Mısır bitkisinden, olgunlaşmış tahıl olana kadar, fotosentez ürünü glikoz’un nişastaya dönüştürülmesini sağlayan hücrelerin bulunduğu ve taneleri bir arada tutan kısım. Ayrıca bu kısmın duman özelliklerinde çok etkin olduğuna inanıyorum.
Bu arada yaşı yanmaz kurusu varsa onu deneyin. :wink: Olumlu yada olumsuz farketmez denemenizden sonra paylaşım yaparsanız sevinirim.

sayın rahip adam mısır koçanını denedim.paylaşimım geç oldu ama sonuç harka.anlatmakla anlaşilmaz merak edenin denemesi lazım.ben bundan sonra hep mısır koçanı kullanacağım.SELAMLAR.

[color=red]arkadaşlar öncelikle arı ışığı sevmez bal çıkarmak için gün ışığı olmayacak zamanda kovanın üstünü açın arı ışığı sevmez hayırlı kazanclar iyi günler.DERVİŞ KAYADUMAN

Körükte yakılan materyal de önemli tabi ki ama; bence asıl önemli olan, o dumanı arıya veriş şekli ve miktarı.

Ben kendi yaptığım uygulamayı anlatayım:

Arılığa gittiğimde, ilk önce körüğü yakar, başlığı giyip ilk beş kovana uçuş deliğinden üç-dört fıs duman veririm. Arabanın yanında kalan malzemeleri kovanların yanına taşıdıktan sonra ilk kovandan başlarım kontrole. Kovan kapağını açıp örtü bezini-tahtasını kaldırırken, kovanın içine dik olarak değil de, çerçevelerin üzerine paralel olarak iki-üç fıs daha duman verip kontrolü yaparım. Arada hırçınlaşacak olurlarsa yine kovanın üstüne paralel olacak şekilde yeteri kadar duman sıkarım.
Dürdüncü kovanın kontrolü bitip te beşinci kovana başlamadan önce sıradan beş kovana daha uçuş deliğinden duman sıkarım. Bu döngü böyle devam eder gider.

Bu sistemi uygulamaya başladığımdan beri çok rahat kontrol yapıyorum. Arılar da rahat, ben daha rahatım.

Arının hırçınlık sebebini bilmekte çok önemli;
Açlıktan mı, kıtlıktan mı, hastalıktan veya cinsinden mi veya da sizin kovanı açtığınız zamandan mı? vb.

P20 pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi