Arı Sevklerinde Mevzuat Değişikliği 14.05.2013

Bende bu sene arıcılık işletme belgesi için bir perşembe günü Tarım İl Müdürlüğüne müracaat ettim. Dilekçe örnekleri mevcut doldurup imzaladım. Eğer ki arılığımın yeri kendime ait tapulu yer olmuş olsaydı aynı gün işletme belgesini vereceklerdi. Hazine arazisi olduğu için muhtardan bir belge almam söylendi ve aynı gün koordinat belirleyen görevliden koordinatların belirlenmesi için pazartesi gününe randövi aldım. Pazartesi günü koordinatlar belirlendi ve aynı gün arıcılık işletme belgesini aldım.

evet sevk haricinde konaklama belgesi ve dezenfekte makbuzunu almamız gerekiyor,ayrıca benden 2013 sezonunda
gittiğim bölgedeki tarım ilçe müdürlüğü ayçiçek tarlasının asıl sahibini ve tapusunu istediler tarla sahibine form doldurup imza attırdılar
sonra arıların konduğu yerle toprak yolun ölçümünü yaptılar,en sonda konaklama belgesinin bir fotokopisini elime tutuşturdular, bulunduğum ilçenin
jandarma karakol komutanlığına git götür teslim et dediler,götürdüm ve buraya arı getirdim şu tarihler arası bu bölgede kalacağım dedim,hadiiiiiii bu seferde jandarma hadi götür bizi bir görelim arıları demezmi
tarım ilçede çektiğim yetmemiş gibi tam bitti derken birde jandarmayı götürdük,tamam burada arı varmış yaaa dediler bizde oohhhh beeee dedik

Abi bu ne ya >:( Resmen kardeşim taşıma diyorlar.

Ben bu isi kagit kurek islerini sevmedigim icin girecem,daha neler neler gelecek… >:(

Ben arıcılığa yeni başlayacağım .Hiç bir resmi kayıdım yok.
Örneğin Bursa dan parasını ödeyip 5 adet arılı kovan satın aldım. Antalya ya getirmek için aracıma yerleştirdim. Yolda polis veya jandarma benden belge isterse ne yapmalıyım ?
Resmi olarak nasıl bir işlem yapmayım/yapmalıydım ?

Aldığınız ilçenin Tarım müdürlüğünden aldığınız kişi aracılığı ile SATIŞ olarak belirtilerek ve hayvan sevk raporu alın.

Halil bey Ankara - Vadi arasında bir kaç kovan getirip götürüyoruz.

Bunlar içinde aynı prosedür gerekli mi ?

Siz Ankara İl sınırları içerisindesiniz. :stuck_out_tongue:

İşletme Belgesi yeterlidir.

Hocam bu işletme belgesi alma olayını biraz paylaşırmısınız. Nedir ne işe yarar ayrıca memur olmak sorun olacak mı?
Kurslarda bunları hiç anlatmıyorlar.