Arılar için bir bidonu yatay kesip içine kızılçam kabuklarından attım su ile doldurdum. Ayrıca bir de içinde tuzlu su olan suluk yaptım daha küçük bir şişeden. Arılar su içmek için bunlara konmuyor? Ne yapmalıyım? Yanlış olan ne?
Daha önceden su almak için gittikleri yere giderler, sizin yaptığınıza gelmesi için onların kuruması gerekir.
Su koymadan önce içine şerbet dökerek alıştırma yapabilirsiniz.
Bilgi için teşekkürler Murat hocam
Tuzlu su ne için?
Arıların tuz ihtiyacını karşılamak içinse buna gerek olmadığını , ihtiyacı olan tuzu doğadan kendileri karşılayabilirler diye okumuştum.
Tuzlu su tuz ihtiyacı için. Maalesef doğadan karşılama şekli biraz iğrenç mesela tuvaletten karşılıyor özellikle yerleşim yerine yakınsa Vs. O yüzden tuzlu su verilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca tuz ihtiyacı olduğunda arılıkta arıcının başında dolanıp duruyorlar(mış). İnsan derisinden karşılama amaçlı olabilir.
Tuz denilince aklıma yalnızca kullandığımız sodyum tuzu geliyor.
NaCl sodyum klorür: klor arılar için sorunlu bir element.
Tuz denilince aklımıza geniş yelpaze içinde diğer metallerin tuzları olmalı hatta bitkilerdeki tuzlu salgıları da düşünmeliyiz.
Arılara herhangi besleme ürünüyle tuz vermek doğru olmasa gerek.
Günümüzde canlıların tuz kullanımı azaltılmaya çalışılıyor. bu arada insanların tuz tüketimi için önlem alınıyor, şimdilerde 20 gram olan tuzu bir kaç yıl sonra 5,5 grama düşürmeye çalışıyorlar.
Şehirde tuvaletlere giden arı köyde de hayvan gübrelerine gider.
köyde de gidiyor tuvaletlere hocam. Hayvan gübrelerine vs. Yukarda bahsettiğiniz Cl’un hayvana zararı mı elzem yoksa bala bulaşan mikroplar mı tartışmak gerek. Bal antibakteriyeldir tamam da tuvaletlerde sadece bakteri mi var? virüsler? Tuvaletlere girmemesi için hayvanın da sağlığını düşünerek alternatif çözüm yolları bulunmalı. Arı tuzu gibi vs.
Ben de jeton yeni düştü. Yazdıklarınızı okuyunca anladım.
Bu bahar arıları, koyun ağılında hep gübrelerin üstünde gördüm. Özellikle yaş gübreli yerlere konuyorlardı. Her taraf su olduğu halde ne işi var bu arıların koyun ağılında gübre üstünde diye bir anlam verememiştim.
Şimdi anlıyorum artık, koyun gübresinde ne aradıklarını ???
Allah ömür verdikçe, daha neler görüp öğreneceğiz bakalım.
https://www.trthaber.com/haber/cevre/ari-tuz-ihtiyacini-boyle-karsiliyor-85004.html