bir sorum olacak;
acaba arının kopup balın içinde kalmış iğnesi aylar sonunda insana battığında canlı bir arının soktuğu etkiyi gösterir mi ? cevaplarınızı bekliyorum çünkü bununla ilgili anlatacak bir anım var…
Siz anlatın hele…
yıllar önce babam arıcılık yapardı… her neyse bal hasadını yaptı ballarımızı aldık aradan bir kaç ay geçti kahvaltıda bal yemiştim aradan 20 dk falan geçti damağım acımaya başladı yüzüm felaket şekilde şişti yanağım kızardı. Biz önce dişimde problem var sandık doktora gittik doktor dişlerimi kontrol ederken diş etime saplanmış arı iğnesini gördü ve çıkardı. Sonuç olarak sorunun o iğneden kaynaklanmış olmasına çok şaşırmıştık…
Kahvaltıda yediğiniz balda bir süzme işlemi gerçekleştirmediniz mi?
Bal petekliydi derseniz soru gitti güme…
bal petekliydi…
;D ;D ;D ;D bal petekliymiş
;D ;Dne güzel
ama bal da arı % 100 yoktu desem soru yine güme gitmiş olur mu?
arının iğne üstündeki kese duruyorsa etki yaratabilir…
bu konuda hiç tecrübem yok…ama genelde arılar öleceğini anlarsa kovanı terk eder…
Yani petekte arımı vardıda soktu. Arıcı yediği bala bakmazmı.
Yanlışlıkla kaçırıverir bazen
sayin hali cok güzel konuya dayanmissiniz aradan dört sene gecmis bende burada yeni olarak bunu deneyeceyim bakalim ne olacak igneyi bir ay balin icinde birakacam ve ciletnen deriyi kesip batirmaya calisacam bakalim ne olacak paylasimin icin sana tsk ler
sayin Halil sormus oldugun sorunuzu bugün denedim ölmus bir ariyi okadar cok ugrastimki bir türlü ignesini kendime batiramadim sizde nasil oldu bilmem ama gercekden bende cok merak ettim
Konudan bayağı uzun zaman geçmiş ama okuyunca bende çok şaşırdım…Yani iğne balın içinde kaldıysa yandık…Hemde yerken…Yani
nefes borusu gibi önemli bir yerde batarsa vay halimize…Bal yerken dikkat etmemiz lazım demekki…Gerçi iğneyi görecek göz
nerde…Gerçekten bunu başka bir yerde duysam kafa buluyorlar derdim…