ARICILIĞA BAŞLAMA

MRB ARICI DOSTLAR SİTEYİ 2-3 GÜNDÜR TAKİP ETMEKTEYİM SEBEBİDE BABAMA AİT OLAN 15 KOVAN ARININ BAKIMININ BANA KALMIŞ OLMASI DAHA DOĞRUSU SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE ARTIK İLGİLENEMİYOR ZATEN SİTEDEKİ YAZILARI OKUYUNCA O DA ARICILIK YAPMIYOR SADECE ALLAH NE VERİRSE ONU ALIYORMUŞ ŞÖYLEKİ ; ARIYA ŞERBET VE KEK VERİP YAZIN ÇIKAN OĞULLARI KOVANA KOYUP BAL MEVSİMİNDEDE DOLU ÇITALARI ALIYORDU (BİR KEZ BERABER ALDIK BALLARI HATTA O BALLARADA KURT DÜŞTÜ NEDENİDE YAZARSANIZ SEVİNİRİM) NE ARIYI BÖLEBİLİYOR, NE POLEN ALIYOR NEDE BAL SAĞMA İŞLEMİNİ YAPIYOR ARILARIN BULUNDUĞU YER ÇANKIRI İLİ YAPRAKLI İLÇESİ KAYMAZ KÖYÜ SİTEYİ TAKİP EDİNCE BU BÖLGEDE ARICILIK YAPANA RASTLAMADIM BELKİ DE UYGUN DEĞİLDİR ? EN KISA SÜREDE ARICILIK KURSUNA GİTCEM EĞER BU İŞ BİLİNÇLİ YAPILINCA KAR SAĞLAMANINDA MÜMKÜN OLDUĞUNU GÖRDÜM HER NE KADAR BAL SATMA İŞİ SIKINTILIDA OLSA YİNEDE BU İŞE BAŞLAMAK İSTİYORUM ASLINDA BABAMIN 10 ARISI VARDI YAZIN OĞUL VERE VERE 15 ULAŞTI SÖYLEDİĞİ KADARIYLA 2-3 OĞULU BİRLEŞTİRMİŞ SİZLERDEN BU İŞİN BAŞLANGICI İÇİN HANGİ YOLU İZLEMELİYİM ANKARA DA OTURUYORUM KURS VE EĞİTİM NERDEN ALMALIYIM BU SİTE HARİCİNDE TEORİK OLARAK

hayırlı olsun öncelikle,
bende yeni başladım sayılır.Eylül,ekim gibi halk eğitim merkezinden kurs almak için başvuru yapacağım.Elimde belge olsun diye alacağım,yoksa burda daha çok bilgi var,
Umarım ustalarımız size yol gösterir…
saygılar.

Hayırlı olsun. Arıcılıkla ilgili kitaplar okumanızı, forumu takip etmenizi ve arılarla mümkün oldukça fazla zaman geçirmenizi öneririm.

Sayın karakoç, forumun ana kurallarından birisi küçük harflerle yazı yazmaktır.

Siz yazılarınızı küçük harflerle yazdığınızda biz sizi anlamayız çünkü gözlerimiz iri harfleri görmüyor.

Sayın Karakoç,
öncelikle küçük harf ile yazıyoruz,mümkün olduğu kadar yazım kurallarına dikkat ederek.
Sizin oralarda arıcılık yapılmaz diye bir kural yok arının bal özü bulabildiği her yerde yapılabilir.
Bala kurt düşmez bildiğim kadarı ile,petekleri çiçek tozlu(polenli) aldı iseniz polende mum kurdu yumurtası olabilir,uygun nem ve ısıda yumurta kurtçuğa dönüşür.Petekleri derin dondurucuda bir müddet tutarsanız mum kurdu olmaz.
Sonra size arkadaş mı diyeceğiz,kardeş mi ağabey mi…
Profil bilgilerini tam doldurun, selamlar.

mrb arıcı dostlar siteyi 2-3 gündür takip etmekteyim sebebide babama ait olan 15 kovan arının bakımının bana kalmış olması daha doğrusu sağlık sorunları nedeniyle artık ilgilenemiyor zaten sitedeki yazıları okuyunca o da arıcılık yapmıyor sadece allah ne verirse onu alıyormuş şöyleki ; arıya şerbet ve kek verip yazın çıkan oğulları kovana koyup bal mevsimindede dolu çıtaları alıyordu (bir kez beraber aldık balları hatta o ballarada kurt düştü nedenide yazarsanız sevinirim) ne arıyı bölebiliyor, ne polen alıyor nede bal sağma işlemini yapıyor arıların bulunduğu yer çankırı ili yapraklı ilçesi kaymaz köyü siteyi takip edince bu bölgede arıcılık yapana rastlamadım belki de uygun değildir ? en kısa sürede arıcılık kursuna gitcem eğer bu iş bilinçli yapılınca kar sağlamanında mümkün olduğunu gördüm her ne kadar bal satma işi sıkıntılıda olsa yinede bu işe başlamak istiyorum aslında babamın 10 arısı vardı yazın oğul vere vere 15 ulaştı söylediği kadarıyla 2-3 oğulu birleştirmiş sizlerden bu işin başlangıcı için hangi yolu izlemeliyim ankara da oturuyorum kurs ve eğitim nerden almalıyım bu site haricinde teorik olarak

büyüklerimiz için küçük harfe geçtik

Sn karakoc18 öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Bende Ankara’da oturuyorum.
Çamlıdere ve Kazan’da arılarımız var.
Kurs için özelden mesaj atarım.
Burası belgesiz, daimi ve arıcılık bilgisini sürekli geliştiren değerli bir kurs.

Ballar kurtlanmaz ancak güve kelbeği kovanlara girerek çerçeve kenarlarına yumurtlar.
Yumurtalar uygun ortamı bulunca kurtcuğa dönüşür.
Petek eski ve polenliyse istenmeyen durum meydana çıkar.
https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=3706.0
Bu linkte güve ile ilgili aradığınız bilgiler var.

Sadece büyüklerimiz için değil forumdaki herkes için okuma ve anlama kolaylığı olur.
Sonuçta sizinle sağlıklı iletişime geçerler.

Serhat beyin yönlendirmesiyle arıcılık kursu konusunu hallettik sayılır teşekkürler
ankara il tarım müdürlüğü 2 hafta sonra (tam tarih belli değil) kurs açmayı planlıyormuş düşünen varsa katılabilir.
birde standartlara uygun hesaplı kovan temin edebileceğimiz yerler neresi bilen varmı? ankarada yada çankırıda

herkese kolay gelsin
istanbulda başlayacak bir kurs bilgisi olan arkadaş var ise bana haber versin
bende gelecek sene bu heyacana katılacağım
sağlıcakla kalınız

İstanbul-Eyüp halk eğitim merkezi yeterli başvurunun yapılması halinde arıcılık kursu açacak.

http://eyuphem.gov.tr/index.php/kurslar-2/kurs-duyurular

EKREM BEY
teşekkür ederim hemen ön kayıt yaptırdım umarım yeterince katılımcı olur ve sınıf açabilirler