Arıcılığa uzun zamandır merakım var ama bilgim 0. Arıcılık hakkında bana bilgi verir misiniz? Arıclık nasıl yapılır? Neye dikkat etmeliyim? Bir kaynak vererekde yardımcı olabilirsiniz.
Aramıza hoşgeldiniz güzel bir şeye merak salmışsınız.
Arıcılıkta sezon sonuna geliyoruz.
Bu kışı okuyarak geçir, forumu iyi takip et, nisan ayında da iki kovan arı aldınmı yavaş yavaş öğrenirsin herşeyi.
Ama bu mevsimde arı almanızı ne ben ne de bütün forum tavsiye etmez.
öncelikle tam yerine gelmişsiniz. Hoşgeldiniz.
doğru adres burası
yasin kardeşimin dediği gibi şimdi arıcılar yavaş yavaş kışlatma moduna girecek
sizde arı alırsanız acemiliğinizden dolayı kışı atlatamayabilirsiniz. Aldığınız arıya gerekli bakım ve müdahalelerin yapılıp yapılmadığını anlamada zorluk çekeceğiniz için yakınınızda bildiğiniz bir arıcı varsa yardımcı olması daha mantıklı.
yok derseniz bilgilerinizi (adınızı, bulunduğunuz yeri vb) tam yazarsanız size yardımcı olabiliriz.
arının varoa ve diğer zararlılar ile mücadele edilip edilmediğine
satın alınan kovanların akşam üstü teslim alınmasına
yavrulu çerçeve sayısının mevcuduna göre satın alınmasına
ana arının yaşına ve yörenize uygunluğuna
vb. aklıma gelen ve gelmeyen birçok değişkene dikkat edin ki benim gibi sıkıntılar yapamayın.
bu sonbahar ve kış döneminde boş geçirmemek adı altındasiteyi ve saygıdeğer hocamız muhsin doğaroğlu’nun kitabını okuyabilirsiniz.
Son olarak geçmiş olsun
dr ali korkmaz ve dr muhsin doğaroğlu hocaların eğitici kitapları var,çok faydasını görürsünüz,kafanızda takılan soru işareti varsa bu forumdaki meslektaşlardan cevap edinebilirisiniz…
Merhaba Hoşgeldiniz, şimdiden hayırlı olsun…
Arkadaşlar cevap vermişler katılıyorum kendilerine,
Aslında şöyle cevap vermek lazım. bu kadar bilgi birikimiz oldu daha da olacak…
eğer cevap veren arkadaşlarım şimdi başlıyor olsalardı nasıl başlarlardı ?
tabiki 2-3 belki daha fazla yılın tecrübesi var birçoğumuzda bu yadsınamaz ama bazı püf noktalar konusunda yeni başlıyacak arkadaşları uyarmak lazım. mesala baharda başlamak gibi , veya belkide olmazsa olmaz öncelikler diye bir sıralama yapmak lazım.
Benim sıralamam,
- sıra bolca okumak ve araştırmak. (zaten okuyunca forumdaki ustaları keşfetmek pek zor olmayacaktır
ustaları takip etmek.
2.sıra mesala ben önereceğim püf nokta kesinlikle tse standartlarında kovan sahibi olması yani arılığı genişletmek isterse ilavesini herzaman bulacağı kovanlara sahip olması. Arı alırken kovanlı almayın bence kendi kovanlarınıza koyun
3.sıra baharda başlaması ben olsam şimdi de alırdım
bahara kadar okumamda itici kuvvet olabilirdi
7-8 çerçveleik bir arı ile kışa girmekte ne sakınca olabilir
besleme antremanları falan yapardım hatta eğlencesine şeker balı bile yaptırırdım :))
4.sıra madde 1 e bakınız… ![]()
Merhabalar adım Bedirhan Zonguldakta yaşıyorum öncelikle bana sağladığınız bu bilgiler için sizd teşekkür ediyorum arıcılık hakkında bilginiz var sizinle irtibata geçmek istiyorum lütfen bir numara veya bir instagram adresi yazarmısınız sizinle irtibata geçmem için
Merhaba iyi gübler bana sağladığınız bilgi icin teşekkür ederim sizinle irtibata geçip arıcılık hakkında konuşmak istiyorum bi telefon nunarası yada bir instagram hesabı paylaşırmısınız sizinle irtibata gecmem için
Teşekkür ederim sizinle irtibata geçmem için bir instagram adresi veya telefon numarası alabilirmiyim?
Merhabalar sizinle irtibata geçmem için bir instagram adresi veya telefon numarası alabilirmiyim?
sevgili bedirhan burdan paylaşımlarınla ileride bu forumu okuyacak kişilere ışık tutabilirsin
telefon vermek sorun değil ama yukarıda istediğin forum arkadaşlarına soracağın bir soruya herkes farklı cevap verebilir. bunun nedenleri flora, iklim, tecrübe, coğrafi konum vs.
bu yüzden kafan karışmaması açısından şimdilik burdan sorularını yazmanı öneririm.
ayrıca kendi adıma sana arıcılık hakkında bilgi verecek kadar daha pişmedim.
ben sadece seni görünce yaptığım hatalar aklıma geldi ve onları yazdım.
bu yüzden kendi adıma size burdan net bilgi veremem. zaten her arıcının uygulaması farklıdır. örneğin kimisi formik asit uygular kimi oooo formik ana kaybına uğratıyor kesinlikle kullanmam der. kimi lümbürt kat atar kimi tek tek petek girer vs…
sizin bölgede uğur dika hocam var. kendisi karniyol üzerine geçen sene videoları vardı. youtube tan izleye bilirsin . uğur dika yaz çıkar
çalışmalarında başarılar dilerim.
Merhaba. Bende başlamayı düşünüyorum az çok bir araştırmışlığım var. Bu iş için başlangıç parası ne kadar ayırmalıyız tahminen bir fikir verebilirseniz çok yardımcı olursunuz ![]()
Hoşgeldiniz.
Tahmini 8 çerçeve arıyı en fazla 400e alsanız. 2 koloni alsanız yani 2 kovan 800 TL bu tutar.
2 tane de katlı kovan alsanız 130 dan 2 tanesi 260 yapar.
Tütsü, elbise, eldiven de 60 tutsa.
Toplam=1120 TL
Bu aşağı da olabilir yukarıda ama bu civarda genelde.