Arıcılık buluşması ayarlıyalım

Ballıbaba renkli mum ile davet olursa daha güzel olmazmı acaba.! ;D ;D

HD GÜNLÜK 50 TL bişey değil hemde ALANYA.Gelen gelir gelmeyen resimlere bakar.olur olur.

Her sene Uludağ’da; arkadaşımın otelinin sezon açılışını, Bursa Merkez Avcılık ve Atıcılık kulübü üyeleri olarak biz yapıyoruz.

Bu sene, herşey dahil 80.00 TL

Necdet hocam, sezon dışı 50.00 TL çok bence.:smiley:

Kenan abi, Uludağ’a çıkıyoruz galiba…

Uludağ Arıcılık Derneği derken bir de Uludağ Arıcılık Canlı Forumu çıkıyormuş karşımıza…

Sezon açılışı dedim, sezon ortasında demedim.:D.:D.:smiley:

Avcılığı anladıkta “atıcılık” ne oluyor onu anlamadım?

en son vurulan tilkinin kuyruğu 10 metreymiş :slight_smile:

Beyazı bırak kırmızı mumla davet olsa genede canlı forum olmaz.

2014 yılına kısmet.

Bu yazılanlar bulut misali gelip geçiyor, bir damla yağmur düşmez.

Hocam, atıcılık Trap ve Skeet olarak iki baranşta yapılan bir spor dalı.

Avcılığın amacı canlı av vurmak, atıcının amacı belli bir hızda fırlatılan plakaları vurmak.:smiley:

Haydi bilemedik 2013 Şubatında olur belki…

Bir yıl öne çektik daha da olmaz…

arkadaşlar,bu sohbetinizi okurken aklıma bir şey geldi,bu forumun kurumsallaşması adına amatör bir arıcılık dergisi çıkaramaz mıyız.

Olmaz. :slight_smile:

Birşey önerildiğinde, kabağın başında patlayacağını hissedenler hemen olmaz diyor :slight_smile:

İşin içine para girince bu forumdaki birlik beraberlik ruhu bozulur gider.

Hayati abim aslında sıcak bakmak lazım. Düşünün hobi amaçlı yapılan şeylerin bile dergileri bulunurken ülkemizde ve biz meslek olarak gördüğümüz arıcılığın 2 adet dergisi olması üzücü. Eksilerini artılarını tartışıp düşünmek güzel olurdu.

Mevcut dergilere gösterilen ilgiyi biliyoruz…

Gerisini siz düşünün…

Piyasada talep gören birşey, kesinlikle biz daha yapmadan piyasaya sürülür. :slight_smile:

Bu işler arz ve talep meselesi.

Basılı dergi çıkarmak kurumsal yapıların yapması gereken bir iş.

Tek bir dergi çıkarıp kendi yağıyla kavurma devirleri artık geçti.

Hoby ve sektörel dergilerin çoğunu yayın grupları çıkarıyor. Aynı yayın grubu çok farklı alanlarda dergi çıkartıyor böylece reklam pastasını yönetebiliyor.

İşin içine para girince bu forumdaki birlik beraberlik ruhu bozulur gider.
[/quote]
Bir de bu paraya bakış sorunumuz var. Yabancı sitelerde DONATION diye bir uygulama var. Sıklıkla rastlamışsınızdır. Donation bağış anlamına geliyor.

Belli bir konuda hizmet veren siteler, eğer hizmetimizin faydalı olduğunu düşünüyorsanız yukarıdaki butonu tıklayarak bağış yapın diyor.

3 sene kadar önce, muhabbet ettiğim bir arkadaşa böyle bir projeden bahsettim.

Proje şuydu:

Dünya üzerindeki arıcılık dergilerine ve diğer yayınlara üye olacağız. Yabancı arıcılık kitaplarını satın alacağız.

Yabancı arıcılık kaynaklarını takip edeceğiz.

Buralardan bilmediğimiz işimize çok yarayan şeyleri, profesyonel çevirtmenlere parasıyla tercüme ettireceğiz.

Bunun mali kaynağını da üyelerimizden karşılayacağız. Ya bağış şeklinde ya da cüzi miktarda paralı üyelik şeklinde.

İlk tepki arkadaştan geldi. Abi sen de bu işlerden nasıl para kazanırız planı yapanların kervanına mı katılmayı düşünüyorsun, dedi :slight_smile:

Proje gündeme gelemeden yattı.

Sektörün ağzı sütten öyle yanmış ki, herkes yoğurdu, peyniri, kaşarı üfleyerek yiyor. :slight_smile:

Akçeli işler malesef işin büyüsünü çabuk kaçırıyor.

Murat Cakır beyin bu sözüne örnek vererek devam etmek istiyorum.

Hasbel kader,ilçemizin derneğinde yönetiçilik yaptım on üç yıl.

O zanman genc dik, biz gençler bir grup yönetiçi,yayla şenlikleri için karar aldık.

Toplantıda girişten hemşerilerden para alınsın kararı aldık gençler olarak.

Bir kahrıman atıldı ve hemşerilerimizimi soyacağız dedi.

O zaman dedim şu 250 tl benden masaya koydum,herkez elini çebine attı,o kahrıman toplantı anında nasıl

kayboldu onu bile farkedemedik.

Neyse biz on üç yıl beş binin üzerinde katılımla şenlikleri yaptık halen devam ediyor.Katılımcıların katkıları

ile tabi Türütü dinlemek kolaymı?

Forumun gönüllü her hareketine uyarım seveseve.

Böyle bir teklifi yaptım diye hatırladım biren ama sanırım kırmızı mum yoktu. :smiley:

https://www.aricilik.gen.tr/index.php/topic,5034.0.html