Arıcılık buluşması ayarlıyalım

arkadaşlar forumdaki üyeler uygun zamanlarda uygun yerlerde hep beraber buluşup kaynaşalım sorunlarımızı tartışalım deneyimli arkadaşlarımızın bilgilerinden faydalanalım herkes ürünlerinden geirsin tadalım güzel etkinliklerde bulunalım mümkünmüdür

Bu dediğiniz zaten yapılıyor. Takip etmekte fayda var…

İnternet üzerinden bireysel iletişim kurabilen arıcılar bir şekilde buluşup tanışıyorlar. Ama bu genelde aynı şehirde olan arıcılar arasında oluyor. Geçen sene İstanbul’da farklı şehirlerden gelen arıcılarla buluştuk ama yine bu da büyük çoğunluk kişisel iletişim kurduğumuz arıcılarla oldu. Bir de Uludağ Üniversitesi’nin düzenlediği 3. Arıcılık Kongresinde bu tür bir buluşma oldu. 25 kişi kadardık sanırım.

Ortak ilgi alanı olan gruplar genelde bu tür organizasyonlar düzenliyor. Benim böyle ney çalanların oluşturduğu bir forumdan arkadaşlarım var. Geçen sene İstanbul buluşması yaptılar yaklaşık 300 kişi bir araya geldiler.

Gönüllü organizatörler olursa bu tür buluşmaları arıcılar da rahatlıkla yapabilir.

Bu organizasyonu yapmak isteyen bir arkadaşımız varsa, ben de kendisine elimden geldiğince yardıma hazırım.
Vakit fukarası biri olduğum için ben organize edeyim diyemiyorum. Ancak iş bölümü yapılırsa üstüme düşen görevi yerine getiririm. Saygılar.

Mühim olan kim hangi memleketten. Şimdi desem ki hadi arkadaşlar İstanbul buluşmaı ayarlayalım. Kaç kişi istanbuldan katılır bilinmez. Komik olan da zaten aynı ilin arıcıları üç aşşağı beş yukarı bir birini tanıyordur.

Merhaba arkadaşlar,
İstanbul/Kumburgaz’dayım.E5 e 200 metre.Yol üstüyüm yani.Yolu düşen düşmeyen arkadaşları bahçeme beklerim.Bu bir açık davettir.
Sait Işık 0532-7928605

evt cok güzel düşünmüşünüz ben Nevsehirde 2 yıldır arı işi yapıyorum ve arkadaslarla tanısmak ve deneyimlerini paylasmak istyorum

Müsait bir gün olursa katılamak, forumda yazıştığımız kişilerle tanışmak çok hoş olurdu. İnşallah böyle bir 

organizasyon olur da ben de katılırım. Takip edeceğim. Selamlar…

Aralık ayında Çanakkalede Marmara Arıcılık Kongresi yapılacak.

O tarihte bütün arıcılar sezonu kapamış ve gezecek yer arıyor olur.

Orda buluşabiliriz düşüncesi ortaya atılmıştı.

Murat bey sanırım Çanakkale grubundan da davet vardı.İyi bir organizasyonla gayet güzel olur düşüncesindeyim.Konuyu sıcak tutmakta fayda var ne dersiniz? Selamlar Mehmet Gençünal

Konya ve yakın civarında kulağım seste.Aslında zaman bulabilsem diğer yörelerdekilerede katılmayı gönülden istemekteyim.İnşallah katılabilirim.

Öğretmen okulundan mezun olalı 35 yıl oldu.(İST. ÇAPA)5 yıldır şubatın ilk haftası güneyde bir ilde kaliteli bir otelde 1970-79 yıllarında mezun olanlar buluşma toplantısı yapıyoruz.Bu yıl Alanya FIRST CLASS HOTEL .Çok harika oluyor.HD günlük 50 tl.
Bunu yazmamın nedeni 5000 üyelik bir kitleye sahibiz.2-3 günlük böyle bir organizasyon yapılsa 250-300 kişilik katılım sağlanmaz mı.Antalya yöresinden de üye arkadalarımız var :slight_smile:

Olmaz. :slight_smile:

Kenan abi, ALANYA yahu…

Olmaz dedii.. :D

Olmazdan farklı bir şey yazılınca körükleniyor gibi anlaşılıyor. :slight_smile:

Sonuçta görürüz…

Olmaz.

Kış gününde tuzlanmak istiyorsunuz galiba.

Kenan bey, tabiki böyle bir organizasyonun zorlukları var.En önemlisi de baştan çok iyi olur deyipte iş ciddiye bindiğinde mazeret bulmalar gibi.Ben bir örnek sundum baklarsın bir gün olur.

Foruma öneriyi şöyle sunmak gerekir.

Tüm organizasyon için gerekli olabilecekleri toplantı salonu, arılık, gerekirse konaklanacak yer için ön görüşmeler yapıldıktan sonra, biz şu şehrin arıcıları olarak bir toplantı tertip etmeyi düşünüyoruz diyerek, forum üyeleri kırmızı mumla davet edilirse belki.

Yanlış anlaşılmayayım.

Yukarıdakiler benim için değil.

Forumda bu tür toplantıları organize etmesi gerekenler için. :slight_smile:

O kadar düzen kurulsa ben beyaz muma da razıyım.