İnternette içerik yayınlamanın ve belli bir izleyici kitlesine ulaşmanın getirdiği bazı riskler var. Bunlardan birisi de izleyici sayısının artmasıyla doğru orantılı olarak saldırıların da artması.
Geçtiğimiz 3 gün içinde yapılan yoğun saldırıları geç farkettim ve saldırganların bazı sayfalara eklediği kodlar yüzünden, aricilik.gen.tr 30 gün süreyle google dizininden uzaklaştırılma cezası aldı.
1 uykusuz geceye mal oldu ama problem çözülmüş görünüyor. Forumu yeniden yapılandırıp en son versiyona yükselttim.
böyle bilginin paylaşıldığı ve gerçekten çok faydalı olduğuna yürekten inandığım bir paylaşım sitesine yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum inşallah tekrarı olmaz diyorum büyük çekmeceden herkeze bol ve verimli bir hasat yılı diliyorum . geçmiş olsun
Ben de dün akşam bir bölümü incelerken sayfayı geri aldığımda hata ile karşılaştım ve herhalde limiti doldurduk dedim.Anlamadığım saldırı yapılacak (yapılmasa daha iyi olur amma)bir sürü faydasız site var iken neden faydalı sitelere saldırıyor, çıkarı ne olabilir, acaba çekememezlik olabilir mi?
valla ben sorun yaşayınca hemen bilene sodum abi sitedemi bendemi bağımlılık yaptı kahve işi bitti cocuklara diyordum aman kızım olum bağımlılık yapar diye şimdi benimlen dalga geciyolar elaleme veriyo talkımı kendi yiyiyor salkımı diye bende sizde yiyiyorsunuz bekirin arılarının balını dedim olay bitti selamlar
Aylık ziyaretçi sayısı geçen seneye göre %30 artmış. Fakat aylık veri trafigimizdeki artış %400. Bunun 2 sebebi var. Hem günlük mesaj sayımız arttı hem de bir kaç ziyaretçi bazı programlar kullanarak forumu sürekli meşgul edip yavaşlatıyor ve trafik yükseltiyor.
her sitenin yayın yapıldığı serverlar oluyor yani ev sahibi diyelim
bunlar site için yıllık paket kiralıyorlar
mesela örnek vereyim aylık 10 gb aylık trafik olacak bir site için yıllık 60 lira ödüyorsunuz
ama sizin sitenizin üyesi ziyaretcisi cok diyelim ve 10 gb yetmiyor o zaman başka paket kiralıyorsunuz mesela aylık 50 gb band genişliği olan bir paket ama bu seferde yıllık 200 lira kira parası veriyorsunuz
yani sizin kiranız ne kadar yüksek olursa site o denli hızlı ve limiti yüksek olur ama buda tamamen paraya bakıyor
Aslında biz üyelere elbette görevler düşüyor. Ama bu konu yazarak konuşulacak bir konu değil diye düşünüyorum. Canlı forumda uygun görülürse paylaşmayı da düşünüyorum. Ama buradaki seviyeyi düşürür mü diye de sormadan edemiyorum.
Atalarımız ne güzel söylemiş ‘meyve veren ağaç taşlanır’ büyük geçmiş olsun…
Bu saldırılar aslında sizlerin başarı seviyenizi gösteriyor.
Bazılarının kıskançlık damarı tutmuştur. Büyük geçmiş olsun.