Bu bölüme ilan bırakabilmek için ilave kısıtlamalar koyduk.
Başka konularda da belirttiğimiz gibi, forumumuzun genel amacı bilgi paylaşımında bulunmak.
Bu yüzden, günlük tekil ziyaretçi sayısı 2000 kişiyi bulan forumumuzda ilan yayınlamak için para değil, bilgi istiyoruz.
Sadece ilan yayınlamak için foruma üye olunmasını engellemek için, belli bir bilgi paylaşım mesaj sayısına ulaşıncaya kadar, alalım satalım bölümünde yeni konu açma hakkı vermiyoruz. Rakamı söylemeyeceğim çünkü bu sefer de, sadece bu sayıyı doldurmak için geyik mesajlar yazılıyor.
Bu engeli aşmak için, ilanları kategori dışına yazma eğilimi var.
Kategori dışına ilan yazılması, üyelik iptali nedeni.
Yukarıdaki yazı Murat Çakır beyin ilanlar bölümünden alıntıdır.
Murat Çakır bey Ticaretin önemli bir parcası olan Arıcılığın bu forumda da işler hale getirilmesi için kısıtlama değil geliştirme yapılması katılımcıların bir Moderatöre yönlendirilerek gerekli onay ve kalite seviyesine ulaşıldığında Forum üyelerinin terçih hizmetine sunulmasının yolu acılmalıdır.İlan vermek için geyik muhabbeti vesayre veya katagori dışına çıkma eğilimleri karşılıklı olarak zorlamacı bir uslup geldi bana.Bunu siz değerli yönetiçilerimiz bir Moderatör belirleyerek bu işi halledebilir kaliteye döndürebilirsiniz.Satacak bir şeyim yok yanlış anlaşılmayalım dostlarım
Mustafa bey bende ticaret karşıtı değilim. Hepimiz hobi olarakta olsa arı ile uğraşıyoruz ve ürün elde ediyoruz, Bu ürünleri satmakta en doğal şey olmalı. Ama düşününki forum üyelerinin ürettiği ürüne talip olan varmı diye foruma geldiğini? Ben düşünmek istemiyorum. Ben vakit ayırabildiğim her an bu foruma yeni ne yazılmış yeni birşeyler öğrenebilirmiyim yada iletime olumlu yada olumsuz bir cevap varmı merakı ile giriyorum.
İnternet üzerinden ticaret sitelerinde satışta yaptım üründe aldım.
Abartılmamış reklamlar hatta reklam bile değil tanıtımlar belki olabilir, Ama işe ticaret karışırsa paylaşım diye birşey kalmaz Forum satış yapmak isteyen kişilerle dolar. Ki o zaman nekadar alalım satalım bölümü bile olsa forumda gereksiz reklam kokan bilgi kirliliği (artık adına bilgi kirliliğimi dersiniz bilgi çöplüğümü işte o) oluşur.
Alalım satalım ama Abartısızca.
Bunlar naçizane şahsi görüşlerim, Herkesin fikri farklı olabilir.
Hüseyin bey siz Kayserili değilmisiniz anlamış olmalıydınız İleti yok İlan verecek olanların ekranında Moderatöre danış yazaçak özel ileti ile danışılaçak Moderatör ticareti yapılacak mamülü süzgecinden gecirecek sonra yayınlanmasına izin verecek.
Ticaret yapmak için bir sürü site varken, forumda konuların karışmasını, üyelere bilgi amaçlı mesajları takip zorluğunu getirecek bir sürü mesaja ne gerek var. Kendi adıma kimseyi kötülediğim, kovduğum yok ama ama bu forumda ilk sıralarda ticari mesajların dolması benim hevesimi kaçırır…
Kayserili olmasam iletinize bu kadar cevap alamazdınız.
Ben ticaretimi yaparım ama kimsenin ruhu duymaz. Yeride burası değil zaten.
Bizler dürüst ticaret yapanları severiz. Satacağımız birşeyde varsa dobra dobra ortaya söyleriz.
Arkadaşlar arıcılığın elbette ticari boyutu var.Ancak bu konuyu burada tartışmak ve bu platformu kullanmak bence önceliklerimizden biri olan arıcılık sektöründeki bilgil akışını olumsuz yönde etkiler.Biz burada bal satma kaygısı ile bulunursak iş doğal mecrasından çıkar ve ileride hiç kimsenin tasvip etmediği bir şekil alır.Onun için her arıcı ticaretini kendi mahallinde diğer arıcılarla iş birliği yaparak gerek kooperatif gerekse birlik şeklinde örgütlenerek yaparsa daha sağlıklı olur bu sistem markalaşmaya da zemin hazırlayacağından süreç biraz uzun olabilir ama sorun da kökünden çözülmüş olur bu konuda zamana ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum.Bazı şeylerin oluşması gerekiyor.Bu da benim düşüncem saygı ve selamlar
Zaman zaman yazdığımız şeylerde, TİCARET’in kendisine karşı olduğumuz gibi bir anlam ortaya çıkıyor.
Böyle bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim. İsteyen istediği ticareti yapar, bizim buna bir söz etme hakkımız olmaz.
Sıkıntısını yaşadığımız şey; binbir emekle bugünlere getirdiğimiz bu platformda, ticari duyuruların sınırı ne olacak?
Sadece ilan yayınlamak için foruma üye olan ve başkaca bir katkıda bulunmayan yaklaşımdan, bu foruma emek verenler doğal olarak rahatsız oluyor.
Basit bir örneği Halil Bilen kardeşimiz vermiş.
Profesyonel olarak ana arı üreten bir arkadaşımız, ana arı üretimiyle ilgili bilgilerini bizlerle paylaşsa, zaten bir çoğumuz ilan yayınlamasına gerek kalmadan, ihtiyacımızı o arkadaşımızdan gideririz.
Konuyu niye gündeme getirdik?
Çünkü gerek mail, gerekse de özel ileti olarak bu konuda, bazen hakarete varan mesajlar alıyoruz.
Arıcılık tabiki bir ticaret , ürettiğinizi sadece kendiniz tüketseniz bile ticaret değil mi, aile bütçesine artı getirmiyor mu, bu sitede arıcı arıcıya bal, polen satacak değil herhalde. Üçüncü sahıslar da böyle bir ihtiyaçları olduğunda gerçek üreticiye bu ilanlarla kolayca ulaşabilirler.
Siz moderatör kardeşlerimden ricam bölümü kontrol altında ilan paylaşımına açmanız, bazı üyelerin dediği gibi yüksek ileti zorunlulugunu yeniden düzenlemenizdir, aksi halde kıdemli-kıdemsiz ayrıcalığı gibi bir pozitif ayrımcılık ortaya çıkar, çıktı bile.
Yeni düzenlemelerin yapılması umuduyla.
Bu konu buhale gelince bendede forumda Tartışılan şeyler gerçekleşmişte sanki ticaret yapılıyomuş gibi bir his ve soğuma Oluşmaya başladı. Klavyenin tuşlarına elim gitmemeye başladı. Konunun temizlendikten sonra kilitlenmesini öneriyorum.
forumu ilk okumaya başlayınca, arıcılar ne güzel düşünmüşler ve bilgilerini harika bir şekilde paylaşmışlar düşüncesi ile çok sevdim. Bu nedenle bilgisayarın başına oturduğum zaman ilk açtığım sayfa www.aricilik.gen.tr oldu. Eğer ticari olarak düşünseydim arı için harcadığım para ile belki 1 ton bal alabilirdim. (Kovanın karşısında geçirdiğim zaman da cabası).
Bu forumu takip ederek teoride hemen hemen Sayın HALİL BİLEN kadar bilgi sahibi oldum diyebilirim.(Çünkü yazılarını defalarca okudum.) Pratikte de bunları zaman içerisinde öğreneceğiz.
Bence bu forum şimdiki ağız tadı ile kalmalı…
Böylesi daha ballı oluyor…
Ticaret mi?
Bütün arıcılar kendilerine göre bir ticaret sistemi geliştirmişlerdir. Buna eminim…
Yinede bu forumda arıcılar istediği şeye ulaşabilmeli…(ölçüyü formu kuranlar daha güzel belirler.)