sevgili arıcıdosları uzunzamanlarformu takip ediyorum pek konularadakatılmasamda genelde iyibir okuyucuyumdur benimsorunum gidensene 10 koloniyle başladıgım arılar busenede birazarı alarak 30 koloniye çıkardım arılarım çok hırçın arılıga maskesizkesinlikle giremiyorum 5 ve altıkolonim kata çıkmadı durmadan ana memesi yapıyor kattakilerinde durumu pek parlakdeyil busatten sonra analarıdegişirmi degişse bal yaparmı kattakiler 3 4 çıta anca arılar ankarada çiflikde yoksaarıları parçalayım şimdiden bölme yapmayı pilanlıyorum balda gelmezise arıcı doslardan yardım görüşlerinizi gidensene halilbey ve diyer arkadaşlardan destek iyi geceler
Halil bey, yardım!
Ben o bölgeyi biliyorum kapasitesinin üzerinde arı yüklemesi var o miktarı kaldırmıyor bu aydan sonra sıkıntın daha da artacak diye tahmin ediyorum çok miktarda çiftleştirme kutusu da var eğer kovanlarında erkek arı kaldı ise arını böl ve besleme yap derim besleme yaparken yagma olmamaya da gayret et ama güçsüz arı o bölge de yagmayada acık olacaktır. Yardım için Halil Beye yazmışsınız umarım haddimi aşmamışımdır.
degerli arıcı dosları sizlerin tecrübelerinizden yararlanmak benim arılar çiflikde bahsdilen arıların bulunduguyerde deyil yaklaşık olarak 5 km dışında 5 km yarıçapında arıyok katattıgım arılarda ogulameyletmiş vaziyette dün birkısmını kuluçkalıga hampetek attım bazılarını yukarı çektim birazda balda geliyor lakin çok hırçın