Yağmacı arılarım kovanlarıma hucum ettiler. Arıların olduğu bölgeye yaklaşamıyorum ! . Yaklaşan bütün varlıklara saldırıyorlar. Ne yapmam gerekiyor. Lütfen Bana yardım edin. ! ACİLL.
NOT: şu ana kadar yapabildiklerimşunlardır ;
1 Kovanların giriş deliklerini küçüülttüm.
2 Kovanların üzerine su sıktım.
3 Duman verdim.
4 Yabancı arıların girebileceği çatlakları kapattım.
5 Şu an arılar arasında büyük bir savaş var. !
6 Etraf arı ölüleriyle doldu.
LÜTFEN BANA NE YAPMAM GEREKTİĞİ HAKKINDA BİLGİ WERİNİZ ACİLL !!!
SAYGILAR TEŞEKKÜRLER ACİL !!!
arılar 2 gün boyunca mücadele etti bende kovanı açıp bakmaya karar verdim kovanı açtığımda petekler tamamen petek güveleri kelebekler kurtlarla doluydu cıtaları kovanın önüne silkeledim ana arıyı bulamadım arılar peteklerden dağılıp gittiler 2 gün boyunca kovanın etrafından ayrılmayan arılar nereye gittiler arılar başka yerden gelen yağmacılarmıydı yoksa kendi kovanımın arılarımı anlayamadım kovanda tek damla bal yoktu oğul veren kuvvetli bir arı ilave de vermiştim ne olduda kovan kurtlandı ve söndü aydınlatırsanız sevinirim
Bal hasadından yaklaşık 15 gün sonraEylül ortalarında arılarıma aşırı yağmacı tacizleri başladı.Boş katları alırken bile aynı anda yağmacı arılar kovanlara girmeye çalışıyorlar. Bulunduğum bölge uzun süredir yağmur almadığı için arılar dışarıdan polen dahi bulamamakta.Arılara sonbahar bakımını yapmak için kovanların kapağını açamıyorum. şimdilik2 tane arıyı yağmacılığa kurban ettim.Arıları şıkıştırmak için bölmeleri akşama yakın zamanda yaptığım halde diğer arıların tacizi hemen başlıyor.Açlıktan desem kovanlarda bal stokları normal.Geç saatlerde az miktarda şerbetleme de yapıyorum.Zayıf arılara arı-yumurta takviyesi yapamıyorum çünki kovanları açamıyorum. Akşam saatlerinde de havalar soğuduğu için yapamıyorumm. Bu nasıl iş anlamadım.Bu yağmacılıktan nasıl kurtulabilirim ???
Kovanlarda biraz uzağa hedef saptırmak için biraz şeker şerbeti veya ballı bişeyler koysam çalışmak için bana zaman kazandırabilirmi?Saçma bi fikir gibi geldi banada ama aklıma bişey gelmiyor >:(
Kolonilerim 9 10 ç
Çıtadalar dün 1 km yakınıma 400 kovan arı gelmiş bugün kü günlük bakımda 1 kovanım sönmüş oldugunu farkettım(7) cıtaydı.uçuş deliklerini 5 cm ye kadar daraltmıştım ne yapmalıyım uçuş deliğini birazdaha daraltsam arı oğula gidermi
Ben 24 dönüm korunga ektim 8 d arı otu ektım 4000 tl masraf yaptım 400 kovan arı ındirmişler şimdi bu adaletmi gelen arıcı Arkadaslara ne diyim şeker çalışıyorlar. Mağdur etmek istemiyorum kimseyi ama bu bir yağmalama bem ce