Arılarda yağmacılık

Yağmacı arılarım kovanlarıma hucum ettiler. Arıların olduğu bölgeye yaklaşamıyorum ! . Yaklaşan bütün varlıklara saldırıyorlar. Ne yapmam gerekiyor. Lütfen Bana yardım edin. ! ACİLL.

NOT: şu ana kadar yapabildiklerimşunlardır ;
1 Kovanların giriş deliklerini küçüülttüm.
2 Kovanların üzerine su sıktım.
3 Duman verdim.
4 Yabancı arıların girebileceği çatlakları kapattım.
5 Şu an arılar arasında büyük bir savaş var. !
6 Etraf arı ölüleriyle doldu.
LÜTFEN BANA NE YAPMAM GEREKTİĞİ HAKKINDA BİLGİ WERİNİZ ACİLL !!!
SAYGILAR TEŞEKKÜRLER ACİL !!!

Yağmaya uğrayan kovanların yerine boş bir kovan koyun ve yağmaya uğrayanları arılık dışına taşıyın.

Arılar sirke kokusunu sevmez sirkeli bezleri yağmaya uğrayan kovanların üstüne yanına koymanız da fayda edebilir

Yavru uçurmayı da bazı arıcılar yağmalama diye görebiliyorlar.

Sirke kuruyunca saldırı yine başlar, bezi sık sık sirkelemek gerekiyor.

Sirke eskimiş üzüm sirkesi olmalı.

Aslında arıların uzun süre kalabilen sevmediği koku var da bala falan değerse kokusu zor çıkar diye yazmak istemiyorum.

murat hocam dikkatli kullanılırsa faydası olur yazsanız.

arılar 2 gün boyunca mücadele etti bende kovanı açıp bakmaya karar verdim kovanı açtığımda petekler tamamen petek güveleri kelebekler kurtlarla doluydu cıtaları kovanın önüne silkeledim ana arıyı bulamadım arılar peteklerden dağılıp gittiler 2 gün boyunca kovanın etrafından ayrılmayan arılar nereye gittiler arılar başka yerden gelen yağmacılarmıydı yoksa kendi kovanımın arılarımı anlayamadım kovanda tek damla bal yoktu oğul veren kuvvetli bir arı ilave de vermiştim ne olduda kovan kurtlandı ve söndü aydınlatırsanız sevinirim

Bal hasadından yaklaşık 15 gün sonraEylül ortalarında arılarıma aşırı yağmacı tacizleri başladı.Boş katları alırken bile aynı anda yağmacı arılar kovanlara girmeye çalışıyorlar. Bulunduğum bölge uzun süredir yağmur almadığı için arılar dışarıdan polen dahi bulamamakta.Arılara sonbahar bakımını yapmak için kovanların kapağını açamıyorum. şimdilik2 tane arıyı yağmacılığa kurban ettim.Arıları şıkıştırmak için bölmeleri akşama yakın zamanda yaptığım halde diğer arıların tacizi hemen başlıyor.Açlıktan desem kovanlarda bal stokları normal.Geç saatlerde az miktarda şerbetleme de yapıyorum.Zayıf arılara arı-yumurta takviyesi yapamıyorum çünki kovanları açamıyorum. Akşam saatlerinde de havalar soğuduğu için yapamıyorumm. Bu nasıl iş anlamadım.Bu yağmacılıktan nasıl kurtulabilirim ???
Kovanlarda biraz uzağa hedef saptırmak için biraz şeker şerbeti veya ballı bişeyler koysam çalışmak için bana zaman kazandırabilirmi?Saçma bi fikir gibi geldi banada ama aklıma bişey gelmiyor >:(

Tarlacı mevcutları azaldığında normale dönecek.

Kovanlarda yumurta varlığı yok denecek kadar az .Tarlacılar hayatlarının son demlerindedir o halde .Biraz daha sabredelim o zaman .

yapman gereken çok şeyi yapmışsın tek seçenek kalmış oda kovanları başka bir yere taşıman en az3 km uzaklağ

sayın çılgın,iletilere cevap yazarken tarihlere dikkat edersen iyi olur.

Kolonilerim 9 10 ç
Çıtadalar dün 1 km yakınıma 400 kovan arı gelmiş bugün kü günlük bakımda 1 kovanım sönmüş oldugunu farkettım(7) cıtaydı.uçuş deliklerini 5 cm ye kadar daraltmıştım ne yapmalıyım uçuş deliğini birazdaha daraltsam arı oğula gidermi

Burdan okuya bilirsin.

https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=969.0

kolay gelsin.

Ben 24 dönüm korunga ektim 8 d arı otu ektım 4000 tl masraf yaptım 400 kovan arı ındirmişler şimdi bu adaletmi gelen arıcı Arkadaslara ne diyim şeker çalışıyorlar. Mağdur etmek istemiyorum kimseyi ama bu bir yağmalama bem ce

400 kovan biryerde ve civarda sizin gibi arıcılarda var :-X

Durumdan rahatsız olduğunuzu söylemelisiniz ::slight_smile:

Ali bey çok haklısınız bence…

Gezginci arıcıların arılarını indirebilmeleri için bazı hususlara dikkat etmeleri ve izin almaları gerekiyor diye biliyorum…

Her kafalarına esen yere arı indiremezler…

Onlara o yeri kim tahsis etmiş?

Herhangi bir izinleri varmı arıyı indirebilmek için oraya…

rahatsız olunacak kadar büyük bir mevzu bence kaldırttırın yapacak birşeyyok