pamukta yeşıl kurt ılaçlamasından dolayı arılarım zehırlenıyor arıları başka yere taşımak ımkanım yok arkadaşlar ben ne yapayım bana yol gösterın arıvit veya vıtamix faydası olurmu slm
Nurullah bey bizim buralarda da pamuğa atılan ilaçlardan dolayı çok arı zaiyatları olmuş daha önceki yıllarda.
Bereket Tv'deki bir uzman abimiz bazı ilaçların yasak olduğunu fakat halen kaçakda olsa kullanıldığını
söylemişti.Bence bizim yapmamız gereken yasak olan ilaçların isimlerini öğrenmek ve bu ilaçları kullanan çiftçileri
gerekli mercilere şikayet etmektir.
Beraber araşrıralım.Bereketli sezonlar dilerim.
Yeşıl kurt mücadelesinde kullanılan ilaçlar insektisit grubunda olup böcek öldürücü ilaçlardır.İlgili tarım ilacının yasaklı veya ruhsatlı olması arılara eşit oranda zarar verir.Bundan dolayı da ilgili tarım ürünlerinin ilaçlanma dönemlerini öğrenip enaz 10-15 gün süresince arıları bölgeden uzaklaştırmak lazımdır.Tarım ilaçlarının bitki üzerindeki kalıcılıkları 3-21 gün arasındadır. Yani uygulanan ilaç çeşidine göre, ilgili tarım ürününe konan canlılar
3-21 gün arasında olumsuz olarak etkileneceklerdir.
Tarım ürünlerinin büyük bir çoğunluğunda çiçeklenme dönemlerinde ilaç kullanılmaz. Bu konuda bölgenizdeki
İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerinden gerekli bilgiler alınabilir.
teşekür ederım verdıgınız bılgıler ıçın ölen arılarda azalma yok ölüler her saat daha fazla artıyor allah ızın verırse akşama bölgeden uzaklaştırmaktan başka çare yok ılaca temas eden ölür en azında gerı kalanlar kalır kovanlarda yenı bal var arıları yakmaktan korkuyorum ınşallah zarar vermeden kaldırırım hepınıze hayırlı günler dılerım