Bütün türk kardeşlerime salam ve saygılar. Bir mövzuda bilgilərinizi almak istərdim. Yadlaşır 25 gün öncə ağrılarımı sıkıştırdım kovanlardan biri 4 digəri 5 çita olmaqla sıkıştırdım. Varroset kullandım ve rulamit şerit asdım. Ama benim asıl merak ettiğim şey bu. Arıları sikisdirdigimda 4 ve 5 çita olduğu halde şimdi 3 ve 4 kalmış. Bal stoku kayet normalde yavru yalnız 1 çerçevesinde bu normalmi.
Sayın Cahangir:
Sizin orada arılar salkıma girmemiştir herhalde.
Kovandaki arı durumunuz normalden biraz az gibi.
Az az besleyin ana arı azıcık daha yumurta atsın
Sayın cahangir bu başlık ,(Arıların 9 cu ay durumu) ne demek?
Ilginiz icin tesekkurler hocam. Buralarda hava durumu söyle öyle saatlerinde sıcaklık 29 derece gece 19-20. Ayrıca ananın yumurta atması için alan yok. Yani kalan çerçeveler tamamen balla dolu. 2 kez yemledim bir litre olmakla her defa. Kalıba bir yanlışlık olmuş azar-azar vermem gerekiyordu kaliba
Sayın İbrahim abi ben bu başlık altında arıların 9 cu ay ile 10 cu ay arası farkı kast etmişim.
Halil Bilen beyin bahsettiği uygulamayı yaptım 1/1 ölçekli gün aşırı 250 ml teşvik şerbeti verdim ve ana arı gayet iyi yumurta attı.
Yanlış bilmiyorsam çok miktarda şerbet verildiği zaman arılar onu petek gözlerine depoluyorlar ve ana arıya yumurtlayacak yer kalmıyor.
Az verilmesinin ve akşam üstü verilmesinin sebebi şerbetin ertesi güne kalmaması böylece yağmalanmasına fırsat verilmemesi
Yanlışım varsa affola
Şimdi anladım ![]()