http://www.youtube.com/watch?v=xSGa9DKraGA&feature=related
Bakın arı sırtındaki asalaktan nasıl rahatsız oluyor.Bu arıdan hayır beklenirmi.Acıdım inanın.
http://www.youtube.com/watch?v=xSGa9DKraGA&feature=related
Bakın arı sırtındaki asalaktan nasıl rahatsız oluyor.Bu arıdan hayır beklenirmi.Acıdım inanın.
Artık bu özellik istenen bir durum. Ne kadar rahatsız olup mücadele ediyorsa o kadar iyi. Bu videodaki gibi tek değilde tımarlanma dansı ile toplu olarak mücadele eden arı ırk ve hatları önem kazanıyor arı ıslahında.
arıyı yok edecek en tehlikeli hastalık varovadır,yılda bir iki kez ilaçlama yapıyoruz ama, sonuç tam olarak arıcının istediği gibi olmuyor,
sayın Hasan bey.
Parazit diyerek başlayalım işe. Yaşam döngüsünü ve mücadele şekillerini bilirsek baskı altına alabiliriz. Bu tehlikeli paraziti.
Neymiş o varroa paraziti (Asalağı) öyle.Bir ilaçlama,taban tahtasına bulgur dökülmüş gibi.Allah asalaklardan ve ehl-i riyadan korusun.Arının anası ağlıyor,varroada sırtında keyif çatıyor.
Sayın hatkobi.
Güzel video göndermişsiniz. Elinize sağlık. Şu anda arının yerine kendimi koydum daraldım, bunaldım, sizin
gibi arıya acıdım. Lakin bu arıların sahibi ilaç diye bişey duymamışmı? Neden ilaçlamaz bu arıları? Aslında bu
varroaları bu arıların sahibine yapıştırıp seyretmek lazım. Pes diyorum. Al balını keyfini sür! El insaf yahu!
Belki video için figuran olarak tutulmuştur.Geçen ilaçladım dip tahtasına bulgur serpilmiş gibi döküldüler.
![]()
Sayın Halil bey.
Tebessüm ettiğinize göre arıların kime ait olduğu hakkında bir kanaate sahipsiniz herhalde! Lakin doğru
ne ise, olması gereken ne ise ondan şaşmamak lazım. Abartı olmasın 8-10 turdur uyguladığım piyasadan
temin etmiş olduğum jel formundaki ilacı havalar soğumadan tekrar uyguladım yine hatırı sayılır varroa
döküldü sonu gelmiyor bu melanet parazitin. Allah arılarımızıda bizide prazitlerden korusun. Saygılarımla.
8-10 tur formik jel mi veriyorsunuz? (Forbeevar)
Forbeevarın kullanımı tehlikesiz ve pratik her halde.Uygulamalardan sonuç alan varsa lütfen detaylı bilgi versin.Memnun oluruz.Şimdiden teşekkürler.
Yarın akşam 17:30 da TV konuğum Aslı ÖZKIRIM hocam olacak, programda birde kestane topları (özel bir formul) yapımının anlatacağım. Programı kaçırmayııııınn…
İnşallah.Bu gece kanalı bulayımda hazırlıklı olayım.Birde bu çarkı felek,siyaset meydanı gibi programlar yapılsa nasıl olurki.
Sayın hatkobi, o tür programlar zaten var. Adam alınıp satılan programlar da var, bildiğiniz gibi işimiz arıcılık bizde bizim programımızı yapmaya çalışıyoruz. Becerebiliyorsam ve faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana, lütfen programla ilgili eleştirilerinizi yapın ki daha verimli program yapabileyim. Şimdiden teşekkürlerrrrrrrrrrr…
Aklıma gelmişken ilave edeyim dedim.Salon arıcılarla ve meraklılarla dolsun tüm kamu oyuna doyurucu ve doğru bilgiler iletilsin diye.Biz birbirimizi biliyor ve tanıyoruz.Eleştirmek haddimizemi hocam.Sizlerden feyz alıyoruz.Afiyetler dilerim.
Yalnız meydanın adı arı ve balla ilgili olacak.
Sayın Halil Bilen.
Aşağı yukarı 8-10 tur olmuştur ve hala varroa dökülmeye devam ediyor. Bitkisel olduğu için herhangi
bir zararı olmaz diye düşünmüştüm! Şu ana kadar bir terslik görmedim. Lakin menfi yönde etkisini sonra
gösterirmi bilmiyorum(Karamanın oyunu misali). Sakınca var ise bilgilendirmeniz faydalı olacaktır. Yanlıştan
dönmek adına. Selamlar.
" Forbeevarın kullanımı tehlikesiz ve pratik her halde.Uygulamalardan sonuç alan varsa lütfen detaylı bilgi versin.Memnun oluruz.Şimdiden teşekkürler."
TV.67 yi bekliyorum.Zevkle izliyeceğime eminim.Ancak; söz uçar yazı kalır derlerya.Tevcih ettiğim sualin cevabına muntazırım.
Kuluçkalıkta kalıntılı çerçevelerdeki balı ve mumu arıya bölme tahtası arkasına verince arılar kullanacak.Kalıntılar arıların bünyesindemi kalacak.Nereye gidecek kalıntılar.
Ayılar varroayı unutturdu gitti. ![]()
Unutmadım. Yeni bir soru sormam gerekiyor.
Bu 8-10 tur kullanılan bitkisel ürünün adı nedir?
Forbeevar mıdır?