bugün arılıktaydım arı ust katta 5 ci cıtada olan arım 10 gün once ana arı memesı yapmıslardı bugün kü kontrollerım de ana memelerini alttan delmisler ve ana memelerini imha etmisler alt katıdada hic ana memesine raslamdım acaba ana arı üstkata cıksın diyemi yaptılar yoksa baska sebebi var mi ?
bazen bu duruma rastlıyorum, ogul verme sebeplerinden biri de mevsimdir, mevsimdeki değişiklikten dolayı vaz geçebiliyorlar. sizdeki bu durumun sebeplerinden biri bu olabilir; diğer sebepler ise; oğula niyetlenmemişti, ana değiştirecekti (siz oğula niyetlendi diye düşündünüz) 5-6 meme yaptı, biri çıktı diğerlerini bozdu ve yeni ana o oldu, diğer durum; oğula niyetlendi, hava kötü gitti, oğul uzun süre çıkamadı ve kendi aralarında seçim yapıldı, çıkmamış memeler bozuldu, vs…
İlaveye yavru çekilmesi sonrası ilk etapta bu memeler yapılır ve ana arı yukarı çıktığında bozar onları.
Her zaman böyle mi olur?
Kesinlikle hayır…
Bazen şeytan dürtmüyor değil
Buradaki arıcılara söyleyeceksin KYS’ yi
Adamlar nerdeyse bizi dövecekler her gün açılmaz kovan diye
Öldüreceksiniz diyolar… Hepsi LÜMBÜRT tekniği uyguladığı için kat atıldıktan sonra bal sezonuna kadar kim öle kim kala diyorlar …
Koloni yönetim sistemini anlatsak off ;D ;D Ne kovan yeter oğul toplamaya ne zaman
Sonra CAMGÖZ ün namını alırız … Kıytırık oğul toplayıcısı ![]()
Bizim kolonilerden çıkmasında bir avuç olsa kabulüm ![]()
Olmadı kutu doldururuz :):)![]()
( Zaten bizim kolonilerden çıkarsa 7-8 çerçeve çıkar ya )
dün benim boyalı ana cıktı beş cıta koydum yetmedi iki ekledim olmadı sabah bir cıta daha verdim sekiz cerceve ağactan yere deyiyordu nerdeyse kıytırık oğullarıda ay ciceğinde gelip görsünler oncıta basar selamlar
Sayın Camgöz ;
Çıkan 2. oğul mu bu? İlkinden mi bahsediyorsunuz?
sayın merci
boyalı olanlar ilk oluyor daha ikincileri boyamadık fotoraf makinelikti ama yok cekemedim ben ilk defa öyle büyük oğul gördüm
Bizi de korkutmayın :)
Kat attıklarımızı bir hafta 10 gün sonra katları indirip kontrol ettik, meme gördüklerimiz oldu kestik.
Bir kontrol daha isterler mi? ( Yine katları indirip kontrol etmeli miyiz ? )
Katlar indirile ve kontrol edile… ![]()
Yoksa bir kucak oğul alırız ![]()
ben oğulu aldıktan sonra akıl başa geldi sıvadım kolları sirkeledim elleri hepsinin katını indirip tam konturol işin ilginc yanı en kuvvetli arımda hic meme yok yarım ballık koydum yinede iş cıksın yani oğul vermek istemiyen kuvetli zayıf ayırmıyor selamlar
ogula giden arıdakı ana memeleri kırmak ogul vermemmesi icin cözümmü? bence degil denemelerime dayanarak söylüyorum ancak ogulun gec cıkmasını engelliyor. 1 kırarsan 5 tane yapıyor yerine .