Arıya marketlerde satılan balı besleme amacıyla vermek

Arkadaşlar 4 tane zayıf kolonim var bunları bazıları 3 çıta bazıları 5 çıta.bunlara marketlerde satılan 3 kilosu 20 TL olan balardan (tabi şeker balıdır).
Versem sorun olurmu (içine probe41 katarak )

Murat abimin bir konuda (Hangi konu olduğunu hatirlayamıyorum) bal verilmesi ile ilgili olumsuz bir cevap verdiğini hatırlıyorum balın sindirimiyle alakalı olabilir.Bal vermek yerine Şurup hazırlayıp içine probe41 katsanız daha iyi olmaz mı ? Hemde daha hesaplı olur.Deneyimli abilerim daha iyi bilir tabikide sadece görüş belirttim.

o ballarda hastalık olup olmadığını bilemezsin tabi eğer bal ise, değilse zaten glikozdur.
şeker şurubu yapıp verin riske girmeyin

Siz öyle diyorsanız öyledir ben arı petek örsün diye vericektim bal daha iyi olur diye düşündüm ama şurup verin diyorsanız tabi şurup vericem

3 kg 20 tl ise gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.
Çünkü şeker dahi olsa okadar ucuz olmaz.
Onu direk bal aroması ile glikozdan yapmışlardır. Yani arıdan çıkmamıştır.
Siz biraz ılık suyla karıştırıp arıya şerbet olarak veriniz.
Hiç bir şey olmaz biiznillah.

3 kilo 20 tl :slight_smile: 3 kilo şeker bile 15 tl bu kadar şekeri arıya versen 1 kg balı zor alırsın :slight_smile:
avrupada genellikle glikoz ile besleme yapıldığını duyuyoruz nişasta bazlı şekerin arıya zararı var mı çok bilgi sahibi değilim

Biz katmıyoruz.

Reklamcılara ne çok inanıyorsunuz. bu hiç bir şekilde ilaç değil yem katkı ruhsatlı bir şeydir.

Sosyal medyada bazı arıcılar maalesef böyle şeylere özendirip inandırıyorlar milleti hocam
Bende karşıyım bu vitamin ilaç vs hepsine.

Bitkilerde dahil olmak üzere hiç bir canlı organizmaya hastalık olmadan ilaç koruyucu vitamin vb., bitkiler özelinde gerekli olmadan takviye olarak gübre verilmez. Ilacı veya kullanilan kimyasali zehirden ayıran dozudur. O yüzden ne kadar az ilaç vitamin vb. O kadar iyi.

bu arada bugün merak ettim glikoz fiyatlarına baktım
glikozu ucuz bişey sanıyordum meğer değilmiş :slight_smile:
arı yemi diye satılan üründen pahalı hatta şekerle yapılacak şuruptan bile pahalı bence :slight_smile:
acaba sahte balda glikoz kullandıklarından eminmiyiz :)))

Senin internetteki baktığın glikozlardan değil abi.
Gerçi şimdi her şey pahalılaştı, bal harici :smiley:

fabrikası burda cargill ürünü 25 kg 245 tl yazmışlar :slight_smile: