Ankara kesikköprüde amatör olarak 20 yıldır arıyla uğraşıyorum.Bu yıl kovanlar ful yavru dolu at kafası oğullar almaktan usandım kuluçkalıktaki tüm çıtalar yavru dolu.oğul vermesine rağmen kovan mevcudu hiç azalmıyor.bal akımıda 1 haftadır başladı ballıkta 4 veya 5 çıtaya basan arılar oğul veriyor.bunun nedeni ne olabilir. bu iyimi kötümü fikirlerinizi bekliyor teşekkür ediyorum.İyiki forum var kuranlar ve devam ettirenler sağolsun
Kardeş 20 yıldır arıcılık yapıyorsan amatör değil, belkide bu forumdaki en usta arıcı sen olman lazım :-\
Arıcı kontrolü elinde tutar arısına oğul verdirmez, arıyı bala veyahut yavruya yönlendirebilir. Forumda aradığınız tüm bilgiler mevcut. Bende acemi arıcıyım okudukça öğreniyoruz burda ustalar güzel bilgiler veriyor yardımcı oluyorlar.
Yapabileceğin en iyi şey biraz vakit ayırıp formu takip et, koloni yönetimini iyice oku, eski bilgileri bir kenara koy teknik arıcılığı öğren bence… Kolay gelsin
Forumdan bir başka Ankara’lı dertleniyordu, arılar geriye gidiyor, etraf kurudu diyerek.
Öyle olması daha mı iyiydi.
Yerinizde olmak isteyecek çok insan vardır. ![]()
Ali bey amatörce derken benim asıl işim değil kamuda çalışıyorum.arıyı çok seviyorum bu forumdan çok şey öğrendiğim kesin oğul veren arılada koloni yönetimini buradan öğendiğim kadar yaptım arılar ballıkta 4 veya 5 çıtayı sardığı halde oğul veriyor.
kenan bey sağdece benim bulunduğum yer böyle bugün kırıkkaleye kovan almaya gittim kovan satan şahıs pek kovan satamadığın söyledi bu yüzden elindekileri sattıktan sonra kovan bağlantısı yapmadığını söyledi.giden yılda bal açısından süperdi. 7 kovanımın 4 üne 3. kat attım ve bal aldım
Kardeş at kafası kadar oğul deyince ben 3. 4. hatta 5. katı attığını hayal etmiştim kafamda
Bir yerde hata var muhakkak, ustalarımız cevaplar umarım…
bunun çaresi yok arkadaşlar…)))teşhisi konulmamış arıcılık
ali kardeş biraz alaycı yaklaşım seziyorum sanki ankarada 4 .5 kat apartmanmı bu biz sabit arıcılık yapıyoruz
Estafurullah… Benim karakovandan aldığım oğullar 2 çerçeveyi doldurursa seviniyordum 3 çerçevelik oğul alınca takla atıyodum… At kafası kadar oğul deyince maşşalah gözünü sevdiğim memleketim dedim… Malum Kıbrıs kurak… Bence sen abartmışsın sorun ondan kaynaklandı ![]()
ali kardeş video yüklemeyi bilmiyorum aldığım oğulların tamamını kayıt ettim. bunların içinde 8 çıta olanı var ve 3 gün önce aldım arkadaşa yükletebilirsem yarın yükleteyim. ve 1 ay önce aldığım oğula kat attım bende şimdiye kadar böyle durumla karşılaşmadığım için sordum.
biz gördüğümüzden kıyas yapıyoruz.muhtemelen daha büyükleride vardır.biz kimsenin arısını görmediğimiz için
İlk oğul at kafası kadar olur derler
2. 3. oğullarınızdamı at kafası kadar
tabiki hayır sonra oğul verende var vermeyende
Slm abicim yazın yanınıza geleceğimkoydeyim 30 nasılsa.kkendi arılarıma bakmaya ve bölmeye geleceğim
gün dönümüne kadar çıkan oğular dediğiniz gibi 4-5 çıtayı geçmez idealde bu,eğer ki oğul çıkaran arıyı gördüyüseniz kovan kapağını acın daha büyük çıkacaktır oğul veya ilk yarım saatte aynı kovandan 3-4 çıta arı çırpın alsana 7-8 çıta oğul