Ayçiçeği balı

Aslında bal sezonun bitmesine yakın petek bal satmak için petekler tamamen muhürlensin diye elde ayçiçek balı olsa ve kovanlara verilse mis gibi petekli bal olur heralde…

Venus Z20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba Hakan bu gün senin için biraz araştırma yaptım,ama gerek kalmamış gibi sen bal işini halletmisin,ben yinede araştırdımı yazayım , bir teneke 27 kg geliyormuş fiyatıda 550 TL.

Merhaba. Toptan bir teneke 27 kg 400 tl. Elimizde şuan 12 teneke kadar var. 551 111 1433 telefon numaram hocam tekrar ihtiyaç olursa gönderebilirim.

Çok mantıklı :slight_smile:

Çok teşekkür ederim kardeşim, şimdilik 1 teneke ihtiyaç vardı hallettik ilgin için çok sağolasın

Merhaba, numaranızı not ettim ihtiyaç halinde dönüş yaparım arkadaşım, bu arada eritip mi gönderiyorsunuz ? 1-2 teneke alınsa da aynı fiyat dimi ?
bende ona göre bilgi vereceğim ileteceğim kişilere

Kargoyla erimiş balı göndermek tehlikeli, donmuş bal göndermek daha uygun.

Yoksa 1 ay önce benim başıma gelen gibi olur teneke patlamış ve balı akmış olarak gelir.

Aman ağzınızdan yel alsın hocam,
gerçi kargocular patlatma , kırma dökme konusunda o kadar mahir ki ,
istediğimiz kadar önelem alsak da başarıya ulaşabiliyorlar…

Merhaba,
Ne kadar alacağınız önemli değil hocam bir tenekede aynı fiyat tumude. Yalnız bu ürünler geçen senenin ve vermiş olduğum fiyatta geçen senenin. Bu sene toptan ne olur ne olmaz bilmiyorum henüz yeni fiyatlar kendini belli etmedi. Ama oynasa oynasa yine her seneki gibi düşük bir artış olur…
Donmuş halde gönderiyoruz.

Artvinde bıraktığım arılar yayla bali için ardahana pazartesi taşındı.20 haziranda o bölgede bal akımı başlıyor şuanda amasyadayım ve iki ay kadar önce merzifon ilçesine geldim.Merzifon ovasında geniş alanlara ayçiçeği ekimi yapılıyor bu sebeble ayçiçek balı için arılarımı temmuz ayının ilk haftası ardahandan merzifona getirmeyi planlıyorum.Hiç ayçiçeğine arı taşımadım bölgede ayçiçek bal akımı nezaman başlıyor bilmiyorum.Bir kaç arıcıyla görüştüm onlarda kesin bir zaman aralığı vermedi.Şimdilik arılar yaylada kalacak ve bu sürede merzifon ovasındaki tarlaları araştıracağım.Murat abi şifreyi vermiş çiçeklenmeden 4 gün sonra bal akımı başlar demiş.insallah bu bölgede geç çiçeklenme olurda temmuz ayının 10 una kadar arılarım ardahanda yaylada çalışır.Ardahanda bal akımı temmuzun 20 sinde bitiyor.iki yıldır arılardan ayrı kaldım muğlada bayram izninde biraz babamın arılarla vakit geçirdim bakalım sezon nasıl olacak bu sene tekrardan arılara kavuşucam nasip olursa.Herkese bereketli ayçiçek balı hasatı dilerim.

Bu gün merzifonda ikamet ettigim evin yakınındaki tarlaları gezdim.Gözlemlediğim kadarıyla aycicekler bir tarlada 40 cm kadar,bir tarlada birazdaha uzun 70 cm kadar ve başka bir tarlada da 1 metre kadar boya ulaşmış durumda.En uzun boylu olan tarladakiler çiçek tacını oluşturmuş tahminimce 10 güne açmış olurlar.Gezdigim tarlalar ilçenin en yukarısındaki dağ eteğindeki güney yamaçtaki tarlalar.Ovadaki tarlalara gidip dolaşma fırsatım olmadı ama konuştuğum bir arıcı bazı tarlalarda ayciceklerinin çekirdeği oluşuyor bile dedi.Geçtigimiz günlerde sık yağmur yağdı ve peşinden güneşli havalar oldu buda ayciceklerinin hızlı gelişimini sağladı sanırım.Ardahandaki arılarımın olduğu yerde bu sene çok iyi,ayçiçekleri merzifonda geç açsın diye dua etmekten başka çare yok,galiba ayçiçek balını kaçıracağız.

Ana bal özü akımının olması için ayçiçeğini ve aynı zamanda olan çiçeklerin açması gerekiyor.

Ayçiçeğinin tarlaya ekilmesi toprağın ısınmasıyla ilgili.

Nisan başında ekilmeye başlayıp mayıs ayı ortalarına kadar ekim sürüyor, hatta hatalı ekim yapıp ikinci defa ekenler mayıs sonuna kadar ekebiliyor, ama bu zaman farkı çiçek açma zamanında bir gün fark yaratıyor.

Burada çiçek açması temmuz ayının ilk günleri oluyor Orta Anadolu da temmuz ortasında oluyor.

Murat abi ayçiçeğinde hiç tecrübem yok geçen yıl amasya merkeze yakin biryerde çektiğim fotolarda 5 temmuzda ayçiçek tarlalarında tamamen açmış ayçiçek tarlası var.Muhtemelen bu bölgede de temmuzun ilk haftası açıyor,şuanda doğu anadoluda yaylaların durumu flora olarak çok iyi korungalar yeni yeni açıyor bugün sabah arkadaşla görüntülü konuştuğumda çayırları görseniz cennetmi burası denirdi.Temmuzun 20 21 inde ardahanda yaylada bal akımı bitiyor ve özellikle son hafta çok azalıyor o sebeble oranın bal akım durumuna göre bayram arefesinde arıları taşımak istiyorum buraya.Iki senedir doğuda sıfır çekti arılar hiç bal olmadı ama bu sene doğa güzel bi afet olmazsa dolu gibi.

Zamanlamayı iyi yapınız.

Ayçiçeği 8 - 10 gün sürer, geç açan ayçiçeklerde ve ikinci üründe verim düşük olur veya hiç olmaz.

Dün arılara kontrole gittim.
Zayıflardan güçlülere çerçeve verdim.
Bu esnada çerçevelerden bal damladiğıni gördüm.
Etrafta yeni yeni açmaya başlamış ayçiçekleri vardı.
Balın nereden geldiğini anlayamadım.
Ayçiçeğinden güzel polen gelmeye başlamış.

Bu sene bölmeleri de getirmeyi düşünüyorum ayçiçeğine. En azından stoklarını koyarlar.

Geçen hafta keşan da idim.
Orada ayçiçekler kademeli gibi.
Henüz ufaklar.
Burgazda yüzde 10 açmış durumda.
Ama yağmurlardan sonra şu an güzel bal geliyor.
Ihlamurdan geldi yer çiçeğinden mi basradan mı bilemicem .
Beğendiğe gideceksen yeni mahalle muhtarı amcam.
Söyleyelim sana iyi yer ayarlasın.

Duruma göre yazarım abi, pazar günü gezeceğiz keşan, beğendik, ibriktepe hattını.

Evimin yakinindaki aycicekler avuç içi kadar çiçek tomurcuğu oluşturmuş fakat daha bir haftaya açmazlar.Bu ayçiçekleri dağ eteğindekiler,ben ovada merkezi bir köye koymak istiyorum her yöne uçuş yapıp daha fazla ekili araziden bal taşısınlar umuduyla.Ovaya daha gidip bakamadım hafta sonu bi gidip bakayım diyorum bakalım.Arıları bayramdan önceki hafta 7 8 inde getirme niyetim var yayladan ardahandan bakalım zamanda az kaldı sayılır.Senin tavsiyelerin kıymetli abi o yüzden ayçiçeklerin çiçek açtığı günü iyi takip etmem gerekli

Murat abi tavsiyelerini dinliyorum sen geçmiş sohbetlerde ayçiçeği açtıktan itibaren 4 gün polen verir 4 cü günden itibaren bal akımına başlar 9 ve 12 ci günler en yoğun bal geldiği zaman olur demissin o yüzden çiçek açtığı ilk günü takip edebilirsem kaçırmam inşallah ayçiçek bal akımını.

Benim olduğum ilçede her mahallede parklarda sokaklarda bahçeli evlerin bahçesinde ıhlamur ağaçları mevcut buradaki belediye yol kenarlarına parklara epey miktarda ıhlamur dikmiş ağaçlarda 20 30 yıllık ağaçlar.Hatta merzifonlu Kara Mustafa Paşa camisinin avlusunda 2 tane ıhlamur ağacı var devasa büyüklükte.Caminin avludaki amcalarla sohbet ederken bu iki ıhlamur ağacının kendi çocukluk zamanında da aynı böyle büyük olduğunu bildiklerini söylediler.Ben ıhlamur ağacının asırlık ömre sahip olduğunu bilmiyordum burda görmüş oldum.Ihlamur balina gelirsek evden işe gelir giderken ve çarşıda dolaşırken çok güzel bir ıhlamur kokusu var sokaklarda ve tüm ıhlamurlara arılar iyi çalışıyor çiçeklerde hep arı var.Oturdugum evin sahibi bahçeye iki tane ıhlamur ağacı dikmiş evvelsi gün topladık elim hep yapışkan bi halde nektar oldu toplarken ve arılar çiçeklere hep konuyordu.Dün akşamüzeri kuvvetli yağmur yağdı nektarı yıkamıştır ama bugün yağmadı yarında yağmazsa nektar akımından arılar faydalanmaya devam eder.Çarşı içinde rakımı alçak yerdeki ağaçlarda tohumlanmalar başlamış ama halen daha o ağaçlarda bile çok çiçek var tahminimce 10 gün daha arılar ıhlamura çalışır yağmur olmazsa.

Amasyada site üyelerinden Göksel Pekyürek olacak. Onunla tanış sana yardımcı olur.