adem bey aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim üşenmeden sıkılmadan birsürü bilgiyi bizim için derleyip aydınlattınız bizi şimdi bize sofalık türlerin özelliklerini incelemek kaldı bu bilgiler ışığında güneşleme süresi ankara ya uyan 900 metre yüksekliğe uygun asmalar hangileridir. bakalım bir araştırayım bilgisini paylaşan arkadaş ve abilerimede saygılar hürmetler. Ankara kalecik te kalecik karası güzel oluyor ama fabrikaların almaması ve siyah üzüm parazarından dolayı farklı bir arayış içerisindeyiz. piyasası olan bir çeşit daha iyi olur düşüncesindeyim yanlış bir tercih yapmaktansa ağırdan alıp araştırmak içinde uygun bir vakit galiba.
Ankara için bazı üzüm çeşitlerinin EST istekleri.
Adı Olgunlaşma Dönemi EST (günxderece) Dölleyicileri
Cardinal Erken 1050 Dölleyici istemez
Muscat Reine Vigne Erken 1150 Dölleyici istemez
Çavuş Orta erken 1233 Hafızali (döllenme sonucu salkım ağırlığı ve tane hacmi iyi)
Gülüzümü Orta erken 1322 Dölleyici istemez
Sultani Çekirdeksiz Orta erken 1380 Dölleyici istemez
Hamburg Misketi Orta mevsim 1408 Dölleyici istemez
Razakı Orta mevsim 1449 Dölleyici istemez
Hafızali Orta geç 1408 Dölleyici istemez
Alphonse Lavallee Orta geç 1497 Dölleyici istemez
Müşküle Geç 1500 Dölleyici istemez
İrikara
Karagevrek
Atasarısı
Yalova incisi
Kadın parmağı
Parmak üzümü
Italia
Şaraplıklar:
Adı Olgunlaşma Dönemi EST (günxderece) Dölleyicileri
Hasandede Orta mevsim 1423
Kalecik karası Orta mevsim 1421
Narince Orta mevsim 1418
Videolar; aynı sayfada bir kaç tane video var.
http://www.tarimtv.gov.tr/VD130_ic-anadolu-bolgesinde-yetistirilen-uzum-cesitlerimiz.html#
http://www.tarimtv.gov.tr/VD129_turkiye-bagciligi-ve-onemli-uzum-cesitlerimiz.html
bende içanadoluda bağ kurmak isteyenlere tarım tv de yayınlanmış bir video linki ekliyorum videoda üzümlerin ozellikleri ile güzel görüntüler var araştıma yapanların izlemesi için.
Bence borsa fiyatlarını ve üzüm yetiştiricilerinin dertlerini de araştır.
Sen memleketinde araştırma yapmalısın. Pazarı iyi araştır.
Benim bildiğim üç örnek var, sonuç hiç hoş değil. Üçü de fiyattan memnun olmadığından üzümler her sene dalında kalıyor.
Yaprak toplamak için her zaman bağda olman lazım. Eğer yaprak satışı ile gelir elde etmezsen, üzümün geliri zayıf gelebilir.
Sulama konusunda yine çaresiz kalabilirsin. Suyun yoksa kıraç araziye uygun sofralık üzümlere ihtiyacın olacak.
Önümüzdeki sene yatırım yapmayı ertele bir sene daha araştır. Pişman olmadan vazgeçebilirsin.
Açıkçası ben üzüm işine sıcak bakmıyorum. Yüzüm kara çıkarsa sevinirim.
Bağcılık çok emek ister.
Murat bey, benim bahsettiğim üzüm de senin bahsettiğin üzümün özellikleri gibi suyunu sıkınca çok koyu dur vede tatlı.
Salih bey, eğer bağ tesis edeceksen, mutlaka manisa veya diğer bağcılık araştırmalar ile irtibata geç. onlar her türlü çeşit üzerinde çalışma yapıyorlar. Yardımcı olacaklardır. Ayrıca toprak tahlili yaptırdıktan sonra görüşmek daha da faydalı olur.