Baharın ayak sesleri:

doğru söylüyorsun emrah,biraz daha sabır bahara az kaldı.

arılarınla bol bol hasret giderirsin artık.

Soğuk hava geliyor haftayada tekrardan kar yağışı diyor abi bu sene baharı bayagı gec göreceğiz bence ama İnşallah çok bereketli bir sene olacak hayırlısıyla…

2014’te Hazirana kadar toprakta gönen yoktu, ot bile bitmedi.

Dün oksalikasit buharlaştırması yaptım. Çizmeyi giydim, yarım kilometre yürüdüm. Ayağım bile patinaj yaptı.

Kış güzel geçiyor. Kış güzel geçerse baharda güzel geçer.

http://img537.imageshack.us/img537/9471/U0FVzB.jpg

Haftasonu Kırklareli/Kıyıköy de güzeldi…bahardan kalma…
Arıcıklarımı dolaştım…
Oldukça iyi ve keyifli idiler…İki kovanda yavru uçuşuna denk geldim…Sadece 2-3 dakika sürdü…
Kızılcıkların tomurcukları belli olmaya başlamış…
Kardelenler ise daha yeni yeni açmaya başlamış…
Ama kuzey cephesi olması dolayısı ile arıların 500 metre uzaktaki kardelenlere gideceğini sanmıyorum…
Sonuç; nema problema…

bu haberi burdan vermek uygun mu bilmiyorum ama bende şok oldum
hayırlısı diyelim;

DİKKAT KARAKIŞ GELİYOR

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, 23 Ocak`tan itibaren son 20 yılın en çetin kışının başlayacağı konusunda vatandaşları uyardı.

Tüm Türkiye geçtiğimiz hafta adeta buz kesti. Pazartesinden itibaren Sibirya üzerinden gelen soğuk hava kütlesi birçok ilde hayatı durma noktasına getirdi. İzmir ve Hatay gibi karla isimleri çok sık yan yana telaffuz edilmeyen iller dahi kışın başında hem karı tattı hem de soğuğu iliklerine kadar hissetti. Başta İstanbul olmak üzere 50ye yakın ilde ise okullar tatil edildi. İstanbul eski 10ları görürken Doğu illeri ise eksi 35`lere kadar düşen hava sıcakları ile dondu.

AY SONU İTİBARİYLE YAĞIŞLAR ARTACAK

Türkiye bu kışın geniş kapsamlı ilk karla imtihanını bu şekilde atlatırken akıllara ise aylar öncesinden Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Kösenin sözleri geldi. Geçtiğimiz Kasım ayında İstanbul için asıl kışın 20 Ocak sonrasında geleceğini öngören Köse hala bu iddiasını sürdürüyor. Köseye göre son 20 yılın en çetin kışı bu yıl yaşanacak. 23 Ocaktan sonra Türkiyeye yeni soğuk hava ve kar yağışı geleceğini de söyleyen Köse, ay sonu itibariyle esas kar yağışlarının görülmeye başlanacağını söyledi.

ASIL KIŞ YENİ BAŞLADI!

Şu ana kadar elde edilen verilerin ışığında Kasım ayında dile getirdiği “Asıl kışın 20 Ocak sonrası başlayacağı” yönündeki öngörüsünün geçerliliğini koruduğunu da söyleyen Köse, İstanbul ve Türkiye için asıl kışın daha yeni başladığını ve Mart ayının sonuna kadar süreceğini belirtti.

23`ÜNDEN SONRA KAR GERİ GELİYOR

Son günlerde görülen ılık havanın kimseyi aldatmaması gerektiğini de vurgulayan Köse, Ocakın 23ünden sonra başta İstanbul olmak üzere yurdun tamamını etkileyecek olan soğuk bir havanın kapıda olduğunu ve kar yağışlarının yeniden başlayacağını aktardı.

50 GÜNLÜK ESAS KIŞA HAZIR OLUN

Kışın ilk yarısının 30 Ocak itibari ile biteceğini ve esas kar yağışlarının Şubat başı ile görülmeye başlanacağını buna ise sezon başı Hamsin denildiğini aktaran Köse, “Şu an biz eski atalarımızın tabirine göre zemheriyi yaşıyoruz. Yani kışın ilk yarısını, ilk kırk günlük süreci yaşıyoruz. Ondan sonrasında elli gün sürecek kışın esas yarısını göreceğiz.” dedi.

SON 20 YILIN EN ÇETİN KIŞI YAŞANACAK

Yurt genelinde beklenen soğuk hava ve yağışların belli periyotlar halinde mart sonuna kadar yayılacağını dile getiren Köse, diğer yıllara göre bir kıyaslama yapılması halinde ise bu yılın son 20 yılın en çetin kışının yaşanacağına dikkat çekti.

Kaynak:kanal7

O zaman bu habere göre kovalara iyi yiyecek bırakmayanlar tereddüt içinde olur mu?

Hakan bey,bu verilecek habar mi allah aşkına,biz baharın hesaplarını

hazırlıklarını yaparken tamda kendimizi bahara alıştırmıştık,yine kar

yine kara kış fakat ne yapalım ona göre önlemimizi alacagız,yapılacak

bir şey yok herşey allahtan,hayırlısı olsun

Bu vatandaş bu tip çıkışları her yıl yapıyor. Genelde de çuvallıyor.

İtibar etmeyin.

[b]http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27976432.asp[/b]

Önümüzdeki hafta 14-15 dereceye kadar sıcaklar çıkıyor. Lüleburgaz için. 23.01.2015 ten sonra 02.02.2015 e kadar 6-4 derecelerde seyrediyor. 02.02.2015 ten sonra yine hava sıcaklıkları 10 derecenin üzerinde seyrediyor. Hiç kimsenin soğuk çığırtkanlığı yapmasına gerek yok. Her yıl Trakyada 15 tatilde biraz kar yapar. Bunu herkes bilir.

ibrahim abinin dediğne katılıyorum baharı hayel edip özlerken oldumu hakan abi hiç :slight_smile:

Hayırlısı be abi Allah yeterki yokluk göstermesin.

Kışa hazırlıklarımızı iyi kötü yaptık kapaklarımızı kapadık artık bahara ne çıkarsa nasip demekten başka caremiz yok bu sene.

valla Emrah kardeşim bende şok olmuştum ama Mehmet Nevşehir abi nin dedikleri doğrudur inşaallah…
benim verdiğim haberdeki ‘‘uzmanın’’ tahminlerinin pek tutmadığı…
bence de en güvenli kaynak meteoroloji genel müdürlüğü verileridir…

herşeyin hayırlısı Allah tan…

Öyle veya böyle bahar gelecek ne yapacağızdan ziyade
önümüzdeki günlerin planlamasını yapmalıyız.
1-Besin stoklarının durumuna göre besleme planlaması
2-Erken ilkbaharda yavru yokken veya çok az iken varova mücadelesine devam etmek.

Havalar bügünlerde güzel hakan abi gündüz sıcaklıkları biraz arttı ama genede geceleri ayaz var bakalım haftaya nasıl olacak.

Göksel abinin dediği gibi şimdiden plan proje yapıp hazırlanmalıyız ilk bahara bu ay gelmezse sonraki ay elbette gelecekk…

İnşallah bereketli bir bahar geçirizde finali iyi bitirirz.

Bugün Arılığıma gittim (İzmir, Yamanlar) Kolonilerde yavru faaliyetleri başlamış.Sıcaklık gündüz 16 derece civarında bu aralar 10 gün önce arı keki verdim bütün kovanlara, varroa içinde oksalik asit uygulaması yaptım.İnşallah bahara kadar sorunsuz gider arılar.

yarın oksalik uygulayacağım bende. İnşallah henüz yavruya geçmemişlerdir.

bugün yavru uçuşu gördüm ben ama oksalik yinede verebilirsin

Havalar çok güzel arılar kendini dışarı atıyor ama dışarda bir şey inşallah arılar bir şey olmaz ümid ediyorum.

havalar güzel gidiyor karadenizde 15,17 derecelerde bu arılar için iyimi kötümü bilemedim tekdükde olsa polen geliyor yavru durumu nedir belli değil çalışan arı erken ölür eğer yavru ile takviye etmezse şubat sonunu zor görür arılar yem sıkıntısıde keza tabii