Baharın ayak sesleri:

Bugün arılığıma gittim kolenileri bir konturol ettim yanlız şöyle bir sorum olaçak kovanımın birinde yavru atması vardı avuc içi kadar atmış 3 çıtaya .diyer kovanımı konturol ettiyimde 8 çıta kışlamaya girmişt… sondan 3 çıtayı konturol edebildim kompile yavru dolu …normalde bu arının anasını deyiştirmek istiyordum biraz saldırgan diye ama kışlaması süper yavru atımı çok güzel… 7 koloniden çok güçlü şimdi elimde 6 boş kovanım daha var onların hepsine bu kovandan bölme yapacağım

Bu hafta sonu yaptığımız kontrellerde şuana kadar bir kayıp yok çok şükür…

Arılarımız yavştan yavru atmaya başlamış, zayıf olan kolonilerde bir cervede el kadar güclü olanlarda ise 2 cercede önlü arkalı şekilde yavru atılmış.

Bir kacında anayı görebildik ama günlük yumurtalar mevcut ve stoklarda tüketilmeye başlamış.Bu aksam kar yağdı ve havalarda soğuk sizce nasıl bir yol izlemeliyiz besleme konusunda.

kış geri geldi bahar biraz daha gecikecek sanırım,
20 şubatta ilk cemre düşücek hayırlısı ile…

pazar gününden beri Adana’da yağış devam ediyor. Şeftalileri budamak için bahçeye indiğimizde ağaçların 3-4 gün içinde çiçek açmaya başlayacaklarını gördük. Bu yağmur ve havaların yeniden serinlemesiyle en az 10-15 gün gecikecek çiçeklenme. Arılar bayram edeceklerdi ama ağaçlar için bu soğuk hava iyi geldi.

Havalar resmen ters köşe yaptı… Bademler tam çiçek açtı, 2 gündür Antalya’ya resmen kar yağıyor… Arılar daha avuç içi kadar yavru atmışlar, neyseki onlar tedbirli gidiyorlar. Yavru çok olsa bu soğukta hiç düşünemiyorum… Neyseki açmamışlar.

Antalya merkezde bahar geldi yakında besleme ve petek verme işlemleri başlayacak.
      Emre bey siz Antalya'nın neresinde siniz?

Baharın ayak seslerinden bu kadar erken bahseden kimdi? ???
İstanbul Kuzey kutup bölgesi gibi oldu. Güneşi 6 ay’da bir göreceğiz sanırım.

sayın eskiadam,
az kaldı bahara yarın cemre havaya düşüyor,sonra kim tutar arıcıyı.
Birde erikler çiçek açınca faaliyet başlar.

Düden Şelalesi tarafındayım. Valla bu soğuklarda biraz zor petek verme bence… :slight_smile:

bu yıl bahar gelemedi bir türlü. her hafta dur bir bakıyım diyorum ya yağmur ya ayaz… kovanlar ne alemde bir bakamadık gitti… soğukta açmaya da cesaret edemiyorum… açan arkadaşlarda sorun olmuyor mu acaba. birde çok saldırgan şuan benimkiler geçen kapağı aralıyım dedim direk üstümde hepsi…

adanada bir gün arayla 1 /1 şerbet verme zamanı bence. bundan sonra havalar iyi görünüyor 15 derece civarında güneşli.

Oley bugün cemre düştü bahar geliyor

adamın dediği çıktı valla…

Baharın bu sene ayakları titreyerek adım atıyor sanırım… Antalya’da bile soğuk havalar… :slight_smile:

dün kırşehir’e kar yağdı. :slight_smile:

Bugün baharın kendisi göründü inşallah ayak sesini geçtik :wink:

Görelim artık be Şevket abi

Burada kirazlar vişneler erikler hepsi çiçek actı hala kar yağıyo bekliyoruz artık güneşli günleri.:slight_smile:

Burda hala saydiklarin cicek acmadi )
akcaagaclar acri ama.

http://s30.postimg.org/3z03e7qvl/176.jpg

Uzakta bir tarla kanalo var onun fotosunu çektim, çamurda yanına gidilmiyor.

Çiçekleri açmaya başlamış hava ısınırsa işimize biraz yarar.

Burada bu yıl ekim az görülüyor.