Bal en güzel neyle gider yenir?

malum havalar yağışlı. arılarla da fazla igilenemiyoruz. forumda çok fazla teknik konularla da ilgileniyoruz. biraz kafa dağıtmak gerekli :slight_smile: biz bal üretiyoruz. peki balı gıdasal anlamda nasıl tüketiyoruz.

Benim favorim kahvaltıda kaymakla

Süüüüüper güzel oluyor

Balın içine toz tarçın, toz zencefil ve azcıkta çörek otu katarak yerseniz şifa kaynağı olan bal şifa topuna döner…

İki fakir gariban sohbet edermiş birisi söz sırasında arkadaşım balla kaymak çok tatlıoluyordemiş diğeri nerden biliyorsun diye sormuş oda şu cevabı vermiş ben ağanın evine gitmiştim ağaya beyler gelmiş ağalar beyler balkaymak yiyordu gördüm çok tatlı oluyor demiş peki sen yedinmi demiş oda ben ağa bey dağilimdemiş. balı kaymağı ağalar beyler yermiş.

Benim favorim kahvaltıda kaymakla

Süüüüüper güzel oluyor

İyi de genç arkadaşım,
bizlere kötü örnek olma :slight_smile:
Malum bu yaştan sonra kolestrol,trigliserit…
Dışarıda yağmur da epey şiddetli yine aklıma düştü arıcıklarım. :frowning:

Taze poleni üzerine serperek denedim çok hoş oldu. Balı pek yemeyen oğlumun artık bal yediğini  görmek de beni oldukça sevindiriyor . :)

Bal-Kaymak… Tek geçerim ;D

ben balı sade severim ama cocuklar taanlı balı seviyorlar bakalım onlarmı beni benmi onları alıştırıcam
gerci onlar balı hic yemiyordu taanlıda olsa yedirdim

zencefilli bal bisküvi ile

Benim favorimde sütle karıştımak

Serkan Kardeşim,
Konu olarak iyi bir konu ama "Bal en güzel neyle gider yenir?"cümlesi bence biraz anlamsız bir cümle olmuş.Yani maksadımızı böyle biraz zor anlatırız.Türkçeyi düzgün cümlelerle yazarsak daha iyi anlaşılır.Bence "Bal en güzel neyle yenir?"şeklinde olsaydı daha iyi anlaşılırdı.Lütfen gücenme selamlar.

ben her gün bir bardak ballı su veya süt içerim çaydan çok çok iyi hatta kahvaltıda süper gidiyor:) gece yatmadan öncede içerim.

benim hobimde meyveleri dilim dilim doğrayıp… muz kivi elma portakal gibi üzerinede balı döktünmü

bir başka oluyor…

Donmuş bal ile bisküvi,
iki bisküvi(doğru mu yazıyorum püskivit de olabilir) arasına donmuş bal…
Mide biraz rahatsız olduğu için sık sık yeme ihtiyacı hissediyorum o aralarda iyi gidiyor.

Kendime de biraz tuhaf geliyor ama, Bal ile Mihaliç peynirini beraber yemeyi çok seviyorum.

Son dönemdeki favorim erkek pupaları ve bal.

Donmuş pupalardan genelde mutfakta dıran sır tarağı ile biraz söküyorum.

Üzerine azıcık bal gezdiriyorum.

Arada varroa yutuyor muyum bilmem ama hiç görmediğime göre sanırım arılar temiz.

valla erkek pupayı değilde, püskevit arası donmuş balı yada mihaliç peyniri süper gider:))

nasıl yani şimdi sen erkek arı yavrusumu yiyiyorsun helal olsun diyorum
bana işkence yapsan yediremessin

Bekir ağabey apiterapi seminerine katılmalıydın.

Ayrıca Çinde ve uzak doğunun büyük kısmında,

Ana arı ve erkek arı larva ve pupaları çerez olarak tüketiliyor.

Ayıların balı sevdiğini söylerler ama ayı baharda onlarca kovan içinde en çok yavru olan kovanı açar.

Sebebi basit larvalar ve pupalar harika birer besindir.

Haa bu arada kuşlara, tavuklara ve iguana yada kertenkele türü sürüngen evcillere yedirile bilirler.

İguanamız olamıyor hanım evde istemiyor. Ama muhabbet kuşumuz günlük 4-5 pupayı afiyetle yiyor ve gayet sağlıklı.

http://translate.google.com.tr/translate?sl=zh-CN&tl=tr&js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.dayizhongguo.com%2Fysjsc%2Fsdysj%2F200901%2F20090115211026_161.shtml

Şimdi bunu okuyup beni cani ilan etmeyin sakın.

Bence lezzetli bir besin ama güneşte ve açıkta bırakılmasını tavsiye etmem.

Donmuş bal ile biskivi… Kremalıdan güzel olabilir! Deneyelim.