Kendi üretimini yapan ve birlik üyesi olan arıcılar sattıkları balların(kavonoz yada petek)üzerine marka tel. işletme numarası gibi açıklamalar bulunan etiket koyabilirmi?
Bunun yasal mevzuatı varmıdır? Eğer bir izin gerekliyse bu izin nasıl alınabilir?
Bu konuyu okuyun.
Bildiğim,etiket yapışırıldığında ticari oluyormuş ve vergi ödemeniz gerekiyor.
Mehmet bey,
Linkini verdiğiniz konuyu inceledim vazgeçtim etiketlemeden :). Çok karışık ve yoruma açık.Başım ağrımasın…
Herkese selamlar ,
Foruma ilk mesajim , herseyden once boylesine bilgi dolu ve icten mesajlarin olusmasini sagladigi icin forumu kuranlari tebrik ediyor , yazanlara ,bilgi paylasimini yapanlara tesekkur ediyorum .
Sayenizde aricilik ve bal hakkinda pek cok seyi bilmedigimi ogrendim ![]()
Marmaris’te yasiyorum, kendi isletmemde bal satiyordum ancak gecen yil toptancidan kavanozlu olarak aldigim balin sahte cikmasi yuzunden , sahip oldugum gida uretim belgem ile bali ureticiden alip analiz yaptirip kendim doldurmaya basliyacagim insallah …
Simdi bir sorum olacak ;
Asagida linkini verdigim analiz sonuclarinin ikinci sayfasinin altindaki kucuk yazilari okuyunca analizin ne ise yaradigini sorgulamaya basladim …
http://www.altinpetek.com.tr/images/cicek-ocak-2013.pdf
Parasini odeyerek devlet denetimli bir labaratuvara yaptirdigim analiz sonucunu ;
*Idari ve adli islemlerde kullanamayacaksam ,
*Reklamlarimda kullanamayacaksam ,
*Ve en sacmasi parasini odeyerek sonucunu aldigim raporu kullanmak icin labaratuvardan izin
almam gerekecekse ,
Bu rapor ne ise yarar ?
Butun raporlar boyle midir ?
Hukuki olarak bize ne faydasi vardir ?
Ve son olarak , analiz icin hangi raporlari cikartmak lazim …
Yorum ve onerilerinizi bekliyorum …
Tesekkur ederim …
.
Analizi yaptırdığınız numune elinizdeki balların hepsini temsil edemez.
Reklam amaçlı olarak elinizdeki analiz sonucunu art niyetli olarak her yerden getirdiğiniz balda kullanabilirsiniz.
Analiz sonucunun lehinizde çıkması sizin içinizi rahatlatır.
Ayrıca sizden bal alıp analiz yaptıran müşteri de bir şey kanıtlayamaz. Çünkü onun da art niyeti olup, kavanoza sahte bal koyması mümkün.
Cevabiniz icin tesekkur ederim Adem bey,
Anlasilan odurki tamamen dipsiz bir kuyu bal isi…
Dediginiz gibi analizi yaptirmak rahatlamaktan ote bir sey degil…
Devlet laboratuvarina ,
Laboratuvar ureticiye …
Uretici aliciya guvenmiyor … ( Balin degistirilmesi gibi )
Verilen belgeler fasa fiso…
Vallahi Allah yardimciniz olsun …
Selamlar