Bal Fazla Akışkan

Merhaba, balı hasat edeli 15 gün filan oluyor. Nektar akımı kesilmişti, çoğu petek sırlanmadı. Arılar tüketmeye başlamıştı. Çerçeveyi salladığımda bal dökülmüyordu, ben de alıp süzdüm. 5 gün dinlendirdim. Ardından kavanozlayıp Ankara’ya getirdim. Neredeyse kaşıkta durmuyor. Aşırı akışkan bir hal aldı. Memlekette böyle değil, kıvamı çok güzeldi. Sıcağı görünce böyle oldu biliyorum ama ekşir mi acaba diye korkmaya başladım yine. 2 senedir adam akıllı balı sırlatamıyorum, hep böyle aklımda şüpheyle kalıyorum.

Şuan evin en serin yerinde ama durum bu. Ev sıcak, ben bile eridim evde. Bu bir sorun teşkil eder mi? Ne önerirsiniz?

Hiç bir şey olmaz sen kurallara riayet ederek sağmışsın.
Ters çevirdiğinde akmıyorsa bişey olmaz.
Bu sıcakta biz bile kaşıkta durmayız.
Kışın taş gibi olur balların.

Abi sağolasın, içimi rahatlattın.

Bölgeye uygun olmayan bazı arı ırklar daha sulu bal yapar ve olgunlaşmadığı için sırlamazlar.

Sağolun Murat Hocam. Arılar bölgemin arısı. Sırlamama sorunu köyümdeki bütün arıcılarda var.

SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi